Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

22 Haziran 2021 Salı

Sinema: Güvenlik - Security - Yaşadığı Kasabada Doğruluklar Üzerine Mücadele Eden Roberto'nun Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Güvenlik - Security

Oyuncular;  Maya Sansa, Gaia Bavaro, Fabrizio Bentivoglio
Yönetmen;  Peter Chelsom
Tür; Gerilim, Dram, Suç

Konusu: Filmde, sapkın arzularını tatmin etmeye çalışan zengin bir iş adamının suçlarını deşifre etmeye çalışan Roberto'nun doğruluk üzerine verdiği mücadele konu edilmektedir.

Özeti; Bir sahil kasabasında güvenlik hizmeti veren ve çalışan ve eşi ve bir kız çocuğu ile yaşayan Roberto Santini, o gün evlerinin çevresinde saldırıya uğramış bir kızın görüntüleri hakkında bildirim alacaktır ve olayı incelemek için güvenlik sistemlerini kontrol edecektir. Maria isimli bu kızın kamera görüntülerini izleyecek ve kızının arkadaşı olduğu için olayı araştırmaya başlayacaktır. Kızı Anjelia ile yaratıcı yazarlık dersleri almaktadır ve kızı Anjelia'nın hocası ile ilişkisi vardır. Ve saldırıya uğrayan Maria'da aynı kursa gitmektedir ve o günlerde hastanede olduğu için kursa gelemeyecektir. Eşi Claudia ise belediye başkalığına adaylığını koymuştur ve yakında seçimlere katılacaktır. Maria ise öncesinde olanların babası ile ilgili olduğunu söylemiştir ve sonrasında kendine gelince babasının bir suçu olmadığını ve Roberto'nun eşi Claudia'nın başkanlık seçimleri ile ilgili kendisine destek olan bağışçı Curzio Pilati'nin ve yanında bir adamın daha olduğunu ve kendisine saldıranın onlar olduğunu söyleyecektir. 



Diğer tarafta Roberto ve eşi, evlerinde mavi cinsellik gücü arttıran ve erkekler için kullanılan hap bulacaklardır ve bunun Anjelia'ya ait olduğunu öğrenince, kendisinden büyük biri ile birlikte olduğunu düşünerek panik yapmaya başlayacaklardır. Anjelia ise o hapları öğretmen olan sevgilisi için kullanmak istemiştir, son zamanlarda kendisine soğuk davranmasını böyle gidermeyi düşünmüştür ancak sevgilisi de bu hapları kullanmayı reddetmiştir. 

Sonrasında Roberto, Maria'ya saldırıldığı günün Platin'in evindeki kamera kayıtlarını kontrol edecek ve eski karısı olan ve hala ilişkisinin devam ettiği Elena'nın oğlunun da orada olduğuna dair görüntüler izleyecektir ve karısı Claudia ile iş birliği yaparak Platin'in bu kayıtlar içinden bazı görüntüleri sildirdiğini öğrenecektir. 

Ve Elena'nın oğlunu sorguladıklarında O'nun bir suçu olmadığını anlayacaklar ve yanlarındaki diğer kişininde yazarlık öğretmeni olan Stefano Tommasi olduğunu öğrenecektir. Ve kısa bir süre sonra kızını da takip etmek zorunda kalan Roberto, kızının da Stefano ile olan ilişkisini öğrenecek ve bu durumdan hiç hoşlanmayacaktır. Platin ise kendisinin dokunma hastalığı olduğunu söyleyerek ve olanların kendisi ile ilgisinin olmadığını söyleyerek aklanmaya çalışacak, aynı şekilde  Stefano'da kendisini aklamaya çalışacak ancak Roberto bu işin peşini bırakmayacaktır. Eşi Claudia'nın baskılarına rağmen yinede suçluları ortaya çıkarmaya çalışacaktır. Roberto'nun kızı da bu olayları öğrenmiştir ve Stefano'yu gerçekleri anlatması için sıkıştıracak hatta onları Platin ile yan yana görecektir ve aslında Platin'in Stefona'ya kendisi için kitap yazdırdığını öğrenecektir. Anjelia ile bunları konuşan Stefano, sonrasında O'nu terk edecektir ve Anjelia, bu durumu babasına anlatacaktır ve bunu öğrenen Roberto, kızının mağdur bırakıldığı için üzülecek ve Stefano'nun evine giderek O'nunla tartışacaktır. Ancak bütün kasabadaki güvenlik kameralarını detaylıca izleyince, Elena'nın oğlu Dario'nun bu işi yaptığına dair görüntüler elde edecek ve bu durumdan annesi Elena'ya bahsedecektir. 




Ve Dario'yu karakola götürdüklerinde bütün gerçekleri anlatacaktır. Dokunma hastalığı olan Platin, Dario ile uzun zaman önce anlaşmıştır ve Dario'nun kendi evine getirerek birlikte olduğu kızlarla olan cinsel görüntülerini kameraya çekerek kendini tatmin etmektedir ve bu sapkın istekleri için Dario'ya para vermektedir ve o gecede Maria ile gelen Dario, Maria'nın sarhoş olması nedeniyle birlikte olamadıkları için bu duruma sinirlenen ve arzularını tatmin edemeyen sapkın Platin, Maria'ya şiddet uygulamaya başlamıştır ve bahane olarak hastalığını göstermiştir. 

Bu gerçekleri Dairo karakolda itiraf etmiştir. Ve bu olay üzerine Roberto'da artık iyi gitmeyen evliliklerini sonlandırmak için Claudia ile konuşacak, ilk başta Claudia seçimler yüzünden bu boşanmayı istemese de Roberto evi terk edecektir. 

Ve sonrasında Maria'nın babası suçlunun kim olduğunu henüz anlayamadığı için önce Platin'in yanına gidecek ve O'nu öldürmek isteyecek ve Platin, kendisinin suçu olmadığını bütün suçun Dario'da olduğunu söyleyince sonrasında Dario'nun yanında soluğu alan Walter, buraya gelen polisler tarafından vurularak öldürülecektir ve bu olaya tanık olan Roberto, Dario'nun itiraf etmiş olmasına ve zengin olmasına rağmen hala tutuklanmayan Platin'in suçlu olduğunu kanıtlayan görüntüleri bütün kasabanın güvenlik sistemine gönderecektir ve Platin'in suçlu olduğu herkes tarafından izlenecektir. Böylelikle film son bulacaktır.

Sapkın arzularını tatmin etmek için genç kızları oyunlarına alet eden zengin bir iş adamının suçunun ortaya çıkarılmasını sağlayan Roberto'nun doğruluklar üzerine verdiği mücadelenin hikayesini izleyeceğiniz gerilim, suç ve dram filmidir.