Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

20 Haziran 2021 Pazar

Sinema: Eltilerin Savaşı - Öncesinde Düşman Sonrasında Çok İyi İki Dost Olan Eltilerin Eğlence ve Komedi Dolu Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Eltilerin Savaşı

Oyuncular;  Gupse Ozay, Merve Dizdar, Ferit Aktuğ
Yönetmen; Onur Bilgetay
Tür; Aile, Komedi

Konusu: Film, birbirleri ile sürekli didişen iki eltinin eğlence ve komedi dolu hikayelerini konu almaktadır.

Özeti; Rize'de yaşayan Gizem'i ailesi ile birlikte istemeye giden Fatih'in Sultan ismindeki yengesi, Gizem'e elti olacaktır ancak Gizem'i kıskanan Sultan, daha ilk günden Gizem'e savaş başlatacaktır ve isteme gününde bile ilk bulduğu fırsatta Gizem'in moralini bozmak için elinden geleni yapacaktır. Kısa bir süre sonra evlenen Fatih ve Gizem, Selim ile Sultan'ın karşı dairesinde yaşamaya başlayacaklardır ve komiklikler dolu olaylar başlamış olacaktır. Taşındıkları gibi Sultan Gizem'e saldırmaya başlayacak, her bulduğu fırsatta O'nu aşağılayacaktır ve bu duruma karşı Gizem, her zaman sabrını koruyacaktır. İlk gecelerin kendi evlerine yemeğe davet ettiğinde annelerinin de geleceğinden bahsetmeyecek, kendince Gizem'in hazırlıksız olmasını fırsat bilerek O'nun moralini bozmaya çalışacaktır. Gizem, oldukça iyi niyetli ve anlayışlı olmasına karşılık Sultan tam bir cadalozdur. Gizem'e güzel şeyler söylüyor gibi yapan ama aslında tamamen aşağılamakla ilgili olan Sultan'ın aklında Gizem'le Fatih'in ayrılmasından başka bir şey yoktur. 




Ailenin tek gelini olmak istemektedir ve bunun için yapmadığı çirkinlik kalmayacaktır. Çevredeki anaokulunda işe başlamak için görüşmeye gidecek olan Gizem'den bunun haberini alan Sultan, öncesinde giderek anaokulu yetkililerine Gizem'i kötüleyecek, buda yetmezmiş gibi bütün mahallenin esnafına Gizem hakkında olumsuz şeyler söyleyecek ve esnafı da, mahalleliyi de Gizem'e düşman edecektir. 

Ve dışarı çıkan Gizem hem anaokuluna alınmayacak ve buda yetmezmiş gibi bütün mahalle tarafından olumsuz muamelelere maruz kalacaktır. Aynı gece Gizem'e haber vermeden annesini yemeğe çağıran Sultan, hala ısrarla Gizem'le uğraşmaya devam edecektir. Her fırsatta boşanmalarla ilgili yalan hikayeler uydurarak Gizem'in canını sıkmaya çalışacaktır. 

Ancak Gizem, belirli bir süre sükunetini korumaya devam edecek ve ters bir laf etmeyecektir. Ancak artık olanlara dayanamayacak ve Gizem'de karşılık vermeye başlayacak ve karşılıklı eltiler arasında bir savaş başlamış olacaktır. Kayın valideleri ile aynı apartmanda oturan eltiler, kayın validenin ilk doğurana kendi evini vereceğini öğrenince şimdide ilk önce çocuk yapma yarışına gireceklerdir ve birbirinden komik anlar yaşanacaktır. Ve iki eltide uzun uğraşlar verdikten sonra ilk hamile kalan Gizem olacaktır. Ancak dört hafta sonrasında da Sultan hamile kalacak ve şimdide aralarında kimin önce doğuracağına dair yarışma başlayacaktır ve komiklikler anları yaşanmaya hızla devam edecektir. Ve hamilelikleri boyunca kocalarının da burnundan getiren eltiler, sonunda onlarında arkasından konuşmaya başlayacaklar ve iki kardeşte birbirinden şüphe etmeye başlayacaktır. Dokuzuncu aya yaklaşırken Gizem'in oğlunun ve Sultan'ın kızının olacağı belli olmuştur. 








Ancak kısa bir süre sonra birbirlerine açılan kardeşler, eltilerin onları birbirine düşürmekle ilgili olduğunu anlayacaklar ve onların arasındaki bu gerginlik çok canlarını sıkacaktır. Abi ve kardeş birbirine oldukça bağlıdır ancak eltiler tam bir düşman gibi davranmaktadırlar. 

Tam kocaları tarafından terk edildikleri sırada Sultan'ın doğum sancıları başlayacak ve evde yalnız kaldıkları için O'nu Gizem hastaneye götürecektir ve bu yolculuk sırasında aralarındaki bütün gerginlik bitecek, Sultan kendisi ölürse doğumdan sonra çocuğa Gizem'in bakmasını isteyecek kadar eltisine kendisini yakın hissedecektir. 

Ve Sultan'ın doğumundan sonra aynı gün hastanede Gizem'de doğum yapacaktır ve bu mutlu olay sonucu hem eltiler barışacak hem de aile bu duruma çok sevinecektir. Son olarak Selim ile Fatih'in küçük kardeşi de evleneceğini söyleyecek ve kendilerine gelen 3. eltileri ile mutlulukla tanışmak isteyen Gizem ve Sultan, bu eltilerinden hakaret duymaları ile film son bulacaktır.

Birbirleri ile düşman olan ancak sonrasında çok iyi iki kardeş gibi anlaşma yollarını bulan eltilerin bu eğlenceli hikayelerinin konu edildiği komedi ve aile filmidir.