Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

21 Haziran 2021 Pazartesi

Sinema: Uykusuz - Awake - Uyku Becerilerini Kaybeden İnsanların Yaşadığı Aksiyon ve Gerilim Dolu Anlar... / Konusu, Özeti, Afişler

Uykusuz - Awake

Oyuncular; Gina Rodriguez, Ariana Greenblatt, Lucius Hoyos
Yönetmen; Mark Raso
Tür; Aksiyon, Gerilim, Dram

Konusu: Film, bilinmeyen bir etki ile uyuma becerilerini kaybeden insanlığın yaşadığı aksiyon ve gerilim dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Bir hastanede güvenlik görevlisi olarak çalışan Jill, çocukları Matilda ve Noah ile birlikte bir araba yolculuğu sırasında kaza yapacaklardır ve göle uçan arabanın içinden son anda kurtulacaklardır. Ve bu olay sırasında tüm ülkede elektrikler gitmiştir ve arabalarda bozulmuştur, ülkede bir kaos hali oluşmuştur. Aynı zamanda hastanede uykuda olan bütün hastalarda uyanmaya başlamıştır. Ve tüm ülkedeki insanlarda bir uykusuzluk sorunu baş göstermeye başlayacak ve henüz neler olduğu anlaşılamayacaktır. Ve Jill, hastaneden uyku haplarını almaya gittiğinde, hastanede çalışan Dr. Murphy ile karşılaşacak ve yanında askerler olan Dr. Murphy'den gerçekleri öğrenecektir. Bir saldırı olmuştur ve kimin saldırdığı bilinemeyen bir şekilde bu saldırı insanların uyuma becerilerini yok etmiştir ve askeri birlikler yakında çıkacak olan kaos için hazırlık yapmaktadırlar. 







Ülkede sadece uyuyabilen bir kadın vardır ve O'nun için istasyon kurarak incelemeye alacaklardır. Ve bunu duyan Jill, kendi kızının da uyuyabildiğinden bahsedecek ancak üzerinde inceleme yapacakları için bunu söylediğine pişman olacak ve kızını da alarak bulundukları yerden uzaklaşmaya çalışacaktır. İnsanlar ise bir endişe içine girmişlerdir, kimse uyuyamamaktadır ve uykusuzluk yüzünden sorunlar yaşamaya başlayacaklardır. 

Ancak Matilda'yı bir kiliseye götürmüş olan insanlar, O'nun özel biri olduğunu düşünecekler ve O'nu annesine vermeyeceklerdir. Ancak diğer tarafta Brian isimli Jill'in arkadaşı da Matilda'dan haber almıştır ve O'nun ordunun kontrolüne geçmesini istemektedir ve Jill, bunların hiç birini istememekte, kızını alarak bölgeden uzaklaşmak istemektedir. Ve kızını insanların elinden kurtaran Jill, oğlu Noah'ı da alarak kaçmayı başaracak ancak artık insanlar delirmeye başlayacaktır ve ülkede tam bir kaos yaşanacaktır. 

Ve Noah'ın zorlamaları ile Jill'de kızı Matilda'yı orduya götürmeye ikna olacaktır ve çalışan bir araba bularak yola çıkmaya başlayacaklardır. Artık insanlar kontrolden çıkmıştır ve yolda çıplak bir şekilde grup halinde bulunan insanlara rastlayacaklardır. Sonrasında bir kütüphane bularak harita arayacaklardır ancak bu sırada hapishaneden çıkan mahkumların bulunduğu alanda oldukları için çevrelerine dolan mahkumlarla gerginlik dolu anlar yaşayacaklar, içlerinden Dodge isimli bir mahkum onlarla birlikte kaçmayı başaracak ve sonrasında aile dostu olarak yolculuklarında yanında olacaktır. Uyumayalı ise 4 gün geçmiştir ve Noah ile Jill, yavaş yavaş zihinsel problemler yaşamaya başlamışlardır. Ve uyuyabilen tek kişi Matilda olduğu için Jill, O'na araba sürmeyi, silah kullanmayı ve benzin doldurmak gibi şeyleri öğretecektir. Ve artık arabayı Matilda kullanmaya başlayacaktır ve bu sırada yola barikat kurmuş ve akıl sağlığını kaybetmiş insanların saldırısına uğrayacaklardır. Ve onların elinden kurtulup merkez diye adlandırdıkları ordunun tesisine gelecekler ve burada Dodge ile ayrılıp çocuklarını gizli bir yerde bırakan Jill, önce kendisi merkeze giderek neler olduğunu kontrol edecektir. 




Ve burada tek uyuyan yaşlı kadının zor bir durumda olduğunu ve sonrasında Dr. Murphy'den bir çare bulunamadığını ve bütün insanların öleceğini öğrenecektir. Bu kötü haber üzerine çocuklarının yanına geri dönerken birden merkeze gelen Dodge ve çocuklarını fark edecektir ve askerler Matilda'nın uyumayan kız olduğunu anlayacak ve Jill ile diğerlerini tutsak alarak Matilda üzerinde inceleme yapmak için merkeze alacaklardır. 

Ancak Matilda üzerinde canını hiçe sayan incelemeler yapan doktorlar, bu sırada askerlerin çıldırdığını ve bütün doktorları öldürmeye başladığına tanık olacak, bulunduğu yerde tutsak olan Jill'de halüsinasyonlar görmeye başlayacak ve çıkan kargaşadan kurtulmanın bir yolunu bularak Matilda'yı kurtaracaktır. 

Artık herkes ölmeye başlamıştır, aklını kaybetmiştir. Ve tam bir katliam şeklinde merkezdeki herkes hayatını kaybedecektir. Bu sırada Noah'a elektrik çarpacak ve bunun sebebiyle yaşadığı baygınlık sırasında uykuya dalacaktır. Sabah olunca uyanan Noah, yanında annesi Jill'i hala uyumamış halde ve kardeşi Matilda'yı görecektir. Aslında Noah, bu sırada ölüm olayı yaşamıştır ve O'na şok vererek hayata döndürmüşlerdir ve bu olay sonrasında Matilda anlayacak ki, kendisi de araba kazası sırasında kısa bir süre ölüm olayı yaşayıp geri geldiği için uyuyabilmektedir ve şimdi Noah'da uyuyabilmektedir ve bu işin sırrının ölerek geri döndürülmek olduğunu anlayacak ve baygın bir şekilde bulunan anneleri Jill'in gölde boğulmasını sağlayarak, sonrası da kalp masajı yaparak hayata geri döndüreceklerdir. Böylelikle film son bulacaktır.

Bilinmeyen bir etki nedeni ile insanların uyuma becerinin yok olması sonrasında yaşanan gerilim dolu anların konu edildiği aksiyon, gerilim ve dram filmidir.