Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

23 Haziran 2021 Çarşamba

Sinema: A Fall from Grace - Orta Yaşlı Kadınları Kandırarak Tuzaklarına Düşüren İnsanların Son Avı Olan Grace'in Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

A Fall from Grace

Oyuncular; Crystal Fox, Phylicia Rashad, Bresha Webb
Yönetmen;  Tyler Perry
Tür; Gerilim, Dram, Suç

Konusu: Film, orta yaşlı kadınları tuzağına düşüren insanların son avı olan Grace'in yaşadığı gerilim ve suç dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Kendisine ilgilenmesi için bir dava verilen Jasmine isimli kamu avukatı, hapishaneye Grace ile görüşmeye gidecektir. Ve kısa süren bu görüşmede Grace'in suçunu itiraf etmek istediğini ve anlaşma yoluna gitmek istediğini öğrenecek ve görüşme sonlanacaktır. Eşi polis olan Jasmine, bir kamu avukatı olarak suçluları savunmak zorunda kaldığı için bu durumdan çok rahatsız olmaya başlamıştır ve avukatlığı bırakmayı düşünmektedir. Ve sonraki görüşmelerinde Grace'in ağladığını gören Jasmine, bu durumdan çok etkilenecek ve Grace'in oğlunun da yanına gelip annesinin suçsuz olduğunu söylemesi üzerine davanın üzerine düşecek ve Grace'in eski dostu ile görüşerek olayları anlamaya çalışacaktır. Ve son görüşmesinde olanları anlatmasını istediği Grace, başına gelenleri Jasmine'e anlatmaya başlayacaktır. 





Hayatını değiştiren o gün, işten sonra bir resim galerisi açılışına gitmiştir ve hayatını mahveden galerinin sanatçısı olan fotoğrafçı Shannon isimli adamla burada tanışmıştır. Ve galeriden ayrılan Grace'e Shannon, sonrasında üzerinde gül olan bir tablosunu gönderecek ve yemeğe çıkma teklifinde bulunacaktır. 

Ve bir gün sonra arayan Grace ile yemeğe çıkan Shannon, yemekte Grace'in gönlünü alacaktır ve Grace, boşanmasından uzun zaman sonra kimse ile birlikte olmadığı için bu adama aşık olmaya başlayacaktır. Kibar ve duygusal tavırları Grace'in aklını almıştır. 

Ve süre gelen zaman içinde Shannon ile birlikte olmaya başlayan Grace, kendisini bir rüya içindeymiş gibi mutlu ve özgür hissetmeye başlayacak, zaman O'nun için su gibi akıp geçecektir. Shannon'a iyice aşık olacaktır. Aradan 3 ay geçtikten sonra Grace'e evlenme teklif edecek ve Grace'de büyük bir mutlulukla bu teklifini kabul edecektir. Evliliğin ilk günlerini de güzel geçiren Grace, sonrasında Shannon'un agresif tavırları ile karşılaşacak ve akabinde çalıştığı şirketin hesabından kendi adıyla 350 bin dolara yakın para alındığını öğrenecek ve bu yüzden işinden kovulacaktır. Eve geldiğinde hiç bir şey olmamış gibi davranan Shannon ile başına gelen bu olayı araştırmaya başlayacak ve ertesi günde evinin ipotek edilerek 375 bin dolar bankadan kredi çekildiğini öğrenecektir. Şok üstüne şok yaşayan Grace, sonrasında bankanın kamera kayıtlarını izlediğinde kocası Shannon'ın bunları yaptığını öğrenecek ve O'na sorduğunda karanlık kişilere borcunun olduğunu ve O'ndan istemekten utandığı için böyle bir şey yaptığının bahanesini uyduracaktır. Ve sonrasında gerçek yüzünü gösteren Shannon, evli oldukları için parası üzerinde hakkının olduğunu söyleyecek ve o paraları Grace'e geri vermeyecektir. 




O tatlı, nazik ve sevecen adam bir anda soğuk kanlı bir şeytana dönüşmüştür. Grace, sonrasında avukata gidecektir ve hiç parası olmamasına rağmen avukat 10 bin dolar isteyecek ve 2 yıl içinde mahkemenin açılacağını söyleyecektir. Shannon ise evinden gitmediği gibi evin içinde Grace'e oldukça kötü davranmaya başlayacaktır. 

Hatta eve kız arkadaşlarını getirip Grace'in gözünün önünde onlarla birlikte olacaktır. Ve Grace için asıl sorun iş yerinden alınan para yüzünden açılan davadır ve Shannon'dan istese bile bu parayı geri vermeyecektir.  Ve bunlar yetmezmiş gibi Grace ile alay eden ve O'nu aşağılayan Shannon'ın bu yaptıklarına dayanamayan Grace, bir tartışma sırasında arkasından gizlice gelerek beyzbol sopası ile Shannon'ın kafasına vurarak O'nu öldürecektir. 

Ve cesedini bodrum kata atarak arabasına binecek, yaşadığı şok ile uzun bir yol aldıktan sonra arkadaşı Sara'yı arayarak Shannon'ı öldürdüğünü söyleyecektir. Ve kısa bir süre sonra kendisini arayan Sara, orada bir ceset olmadığını söyleyecektir. Avukat bunun üzerine Sara ile görüştüğünde olayın kısa bir süre öncesinde Grace'in oğlunun telaşlı halinden bahsedecek ve cesedi O'nun almış olabileceğinden yada Sara'nın o şok ile cesede ne yaptığını hatırlamadığını söyleyecektir. Ve avukat Jasmine'in ısrarları ile suçunu itiraf etmekten vazgeçen Grace, duruşmaya çıkmayı isteyecektir ve dava başlayacaktır. Ve mahkeme süresinde Jasmine, elinden geldiğince Grace'i savunmaya çalışacak ve mahkeme süresi uzayacaktır. Ve sonunda arkadaşı Sara'yı tanık olarak almak zorunda kalan Jasmine, mahkemede O'nun Grace'in kendisini arayarak Shannon'u öldürdüğünü söylediğini itiraf etmesi ile şaşkınlık geçirecektir, çünkü Sara mahkemede bunu itiraf etmesi için savcı tarafından zorlanmıştır. 





Ve davayı kaybeden Grace, son davada Sara'nın boynunda Shannon'a ait olan kolyeyi görünce bütün olanların ne anlama geldiğini anlayacak, aslında Shannon'ın yakın arkadaşı Sara ile iş birliği içinde olduğunu fark edecektir. Ve sonrasında Sara evde yokken O'nun evine giden Jasmine, gördükleri karşısında şok geçirecektir ve evin bodrum katında bir sürü elleri bağlanmış orta yaşlı kadınları görecektir. Sara, Shannon ile iş birliği yaparak orta yaşlı kadınları kandırıp onları tutsak alıp paralarını çalan dolandırıcı bir sahtekardır ve son avı da Grace olmuştur ve Shannon ölmemiştir. Ve Jasmine'yi evinde tutsak alan Sara ve Shannon, eve gelen Jasmine'in polis eşi sonrasında deşifre olacaklardır ve Shannon, kendini savunan Jasmine'in silahla ateş etmesi sonrasında ölürken, Sara'da firar olarak kaçacaktır ve Grace'de özgür kalacaktır. Bu başarısı ile Jasmine'de övgülere maruz kalacak ve Sara'nın başka bir aileye musallat olması görüntüleri ile film son bulacaktır.

Sahtekar bir adama aşık olması ile hayatı allak bullak olan Grace'in suç ve gerilim dolu hikayesini izleyeceğiniz dram, suç ve gerilim filmidir.