Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

26 Aralık 2019 Perşembe

Sinema: Ölümcül Deney: Dejavu - Tell Me How I Die - Geleceği Gösteren Ölümcül Bir İlaç İçin Kobay Olan Gençlerin Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Ölümcül Deney: Dejavu - Tell Me How I Die

Oyuncular; Kirby Bliss Blanton, Nathan Kress, Virginia Gardner
Yönetmen; D.J. Viola
Tür; Aksiyon, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Film, bir grup genç üzerinde uygulanan deneysel ilaç araştırmasında kullanılan ilaçların geleceği göstermek gibi sonuçlarının ortaya çıkmasıyla gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Tıbbi bir araştırma merkezinin yeni üreteceği ilaç için denek olarak katılan bir grup üniversite öğrencisi bu deney için özel olarak hazırlanmış tesise gideceklerdir. Den, Anna, Kristen, Scratch, Marcus ve bir kaç öğrencinin daha katıldığı bu deney için öncelikle kısa bir bilgi vereceklerdir ve sonrasında tamamen kapalı olan binada deneylere başlayacaklardır.






Geldikleri ilk gün kendilerine iğne ile ilaç enjekte edilecek ve ilk olarak aralarından Marcus ve Kristen, daha gerçekçi bir dejavu şeklinde kısa bir zaman sonra yaşayacakları olayları önceden göreceklerdir. Marcus, bu durumu gizli tutacak ancak Kristen, yetkililere anlattığı gibi arkadaşlarına da bundan bahsedecektir ve bu olay O'nu çok ürkütecektir.

Kısa bir zaman sonra aralarından Anna'da, diğer arkadaşlarının uyudukları odanın içinde gaz sebebiyle boğularak öldüğünü görecektir ve bu olay üzerine yetkililer Anna'ya uyuşturucu vererek özel bir odaya kapatacaklardır. Bunların üzerine Marcus ve Kristen, geleceği önceden gördüklerini anlayınca tesisten kaçmayı ve bu durumu kendi çıkarları için değerlendirmeyi düşüneceklerdir. Ancak bu sırada Den, onları görecek ve üçü birlikte dışarı çıkmanın yollarını arayacaklardır. 

Bu sırada tesisin içinde çalışan görevlilerin öldürüldüğünü görecekler ve panik içinde dışarı kaçacaklardır. Dışarı çıkışı bulduklarında ise peşlerine takılan Scratch'de onlarla birlikte gelecektir ve hepsi arabaya binip gitmek üzereler iken içerideki arkadaşlarını düşünen Den, geri dönecek, Marcus ve Kristen'da O'na yardım etmek için gelecektir. Hep birlikte tesise girdiklerinde kapalı kaldığı yerden kurtulmuş olan Anna ile karşılaşacaklar ve diğer bütün arkadaşlarının Anna'nın gördüğü gibi gaz zehirlenmesinden dolayı öldüğünü göreceklerdir. Bunun üzerine dışarı çıkmanın yollarını arayan gençler, insanları öldüren katilin Pascal isminde biri olduğunu öğreneceklerdir.






Pascal ise kendilerinden önce bu tesiste üzerinde aynı ilaç denenmiş bir gençtir ve fazla ilaç kullandığı için sürekli geleceği görmektedir ve amacıda bu ilacı ve kullanan herkesi yok etmektir.

Pascal'ın varlığından haberi olan deneyden sorumlu Dr. Jerrems, kendisini güvenli bir odaya kapatmıştır ve diğerleri Pascal'a karşı bir yaşam mücadelesi vereceklerdir. Pascal, sürekli geleceği gördüğü için onlardan bir adım önde hareket ederek tuzaklar hazırlayacak ve bu şekilde dışarıda arkadaşlarını bekleyen Scratch'yi ve içeride panik yaparak kaçan Kristen'ı öldürecektir. Geriye sadece Marcus, Den ve Anna kalacak, Anna ise Marcus ve Den'in ölüm anlarını gördüğü için ne yapacaklarını şaşıracaklar, sonrasında Dr. Jerrems'in bulunduğu odanın girişine ulaşarak bütün gerçekleri öğreneceklerdir. 

Doktorlar tüm bu yan etkileri bilerek bu gençlere ilaçları vermişlerdir ve onların ölmeleri umurlarında bile değildir. Bilim adına yapılmış fedakarlık olarak bu olayı yorumlayan Dr. Jerrems, zamanı gelince kendi bilimsel araştırmaları yüzünden yanarak can verecektir. Bu sırada ise Marcus, korkacak ve Dane ile Anna'ya saldıracak ve bu saldırı sonrasında vücuduna batan bıçak yüzünden ölecektir. Sonrasında Den, Anna'yı binadan çıkarmanın bir yolunu bulacak ama Pascal'a duyduğu öfke yüzünden O'nunla düello şeklinde karşılaşmaya çalışacak, geleceği gören Pascal, Den ile girdiği mücadele sonunda Anna'nın kendisini öldürdüğünü görmesi üzerine onların tesisten çıkıp gitmelerine izin verecektir.




Sonrasında tesisin sahibi olan Dr. Layton, Dr. Jerrem'e ulaşamadığı için tesise gelecek ve Dr. Jerrems'in odasına girdiğinde Pascal'ın odanın havalandırmasından içeri akıttığı yanıcı maddeye Dr. Layton, elindeki sigarayı attığında Dr. Layton ve Dr. Jerrems, yanarak öleceklerdir.

Bu olay sonrasında Anna ve Den, dışarı çıkmayı başaracaklar ve film böylelikle son bulacaktır.

Para kazanmak uğruna bedenlerini deney aracı yaptıran bir grup gencin yaşadığı gerilim dolu anları izleyeceğiniz ve bilim uğruna insan hayatını hiçe sayan doktorların hazin sonlarına tanık olacağınız aksiyon, gerilim ve bilim kurgu filmidir.