Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

22 Aralık 2019 Pazar

Sinema: Kraliçe Elizabeth: Bakire Kraliçe - Elizabeth: The Virgin Queen... / Konusu, Özeti, Afişler

Kraliçe Elizabeth: Bakire Kraliçe - Elizabeth: The Virgin Queen

Oyuncular; Cate Blanchett, Joseph Fiennes, Geoffrey Rush
Yönetmen; Shekhar Kapur
Tür; Tarihi, Biyografi, Dram

Konusu; Film, İngiltere kraliçesi Elizabeth'in 1554 yılından sonra tahta oturması ile gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; 8. Henry ölmüştür ve ülke bölünmüştür. Katolikler, protestanlara karşı olmuşlardır. Henry'nin ateşli bir katolik olan büyük kızı Mary, kraliçe olmuştur ve varisi yoktur. Katoliklerin en büyük korkusu Mary'in protestan kardeşi Elizabeth'in başarısıdır. Aynı zamanda kanser hastası olan Mary, kardeşini kötü bir kadından olma bir kız olarak nitelendirmekte, Elizabeth'e büyük bir öfke duymaktadır. Ne kadar ikiye bölünmüş olsa da krallık katoliklerin istekleri neticesinde yönetilmekte ve protestanlar cezalandırılmaktadır.








İçten içe Elizabeth'in de protestan olduğu bilinmektedir ve bu yüzden tahta geçmesi istenilmemektedir. Bu yüzden Elizabeth'i sorgulayacaklar, hapis cezaları verecekler ama protestan inancını ispatlayamayacaklardır.

Ancak kanser olan Mary'in ölümü sonrasında tahta Elizabeth geçecek ve hiç beklemediği türlü türlü entrikaların içinde bulacaktır kendisini. Krallığın içindeki katolik lordlar ve din adamları Vatikan'a hizmet etmektedirler ve Vatikan, Elizabeth'in kraliçe olmasından oldukça rahatsızdır. Bu sırada Elizabeth, kraliçe olmadan önce gönül ilişkisi olan lord Robert Dudley ile ilişkisine devam etmektedir ve bu durum diğer lordları ve din adamlarını daha da çok rahatsız etmektedir. 

Ardından lordları kraliçe Elizabeth'e bir oyun oynayarak Fransa'ya savaş açmalarını isteyecekler ve lordlarının etkisi altında kalan Elizabeth, savaştan hiç hoşlanmayan biri olmasına rağmen onayı verecek ve Elizabeth'in haberi olmadan savaşa hep çocukları göndereceklerdir. Dolayısı ile savaşta yenilecekler ve bu yenilginin suçunu Elizabeth'e yükleyeceklerdir. Sonrasında yönetemediğini söyledikleri İngiltere'nin menfaati için Fransa dükü yada İspanya kralı ile evlenmesi gerektiğini öne sürecekler ve Elizabeth, içlerinden Fransa dükü ile tanışmayı kabul edecektir.







Bu sırada Elizabeth, bir suikaste uğrayacak ve sonrasında Fransız dükü Anjou'nun kadın elbiseleri giyen bir eşcinsel olduğunu görünce evlilik konusundan tamamen uzaklaşacaktır.

Aynı zamanda Elizabeth'ı koruması için sürekli göz kulak olacak olan Sir Francis Walsingham'da göreve başlamıştır ve sessiz bir şekilde krallığın içinde olanları izlemekte ve elinden geldiğince Elizabeth'e yardım etmektedir. Vatikan, krallığın içinden Norfolk Dükü ile gizlice iletişim içine girmektedir ve yakında bir isyan başlatıp Elizabeth'i tahtan indirmeyi planlamaktadırlar. 

Diğer tarafta Elizabeth, sevdiği adam Robert'ın başka bir kadın ile evli olduğunu öğrenecek ve artık O'nunla arasındaki ilişkiyi bitirecektir. Terk edilmeyi hazmedemeyen Robert, kendisi ile iş birliği yapmak isteyen katoliklerle Elizabeth'e ihanet edecek ve ardından Elizabeth'în hizmetinde olan kızlardan birinin Elizabeth'in elbisesini giyerek zehirlendiği ortaya çıkacaktır. Elizabeth'e ikinci bir suikast düzenlemişlerdir ve tüm bu olanların farkında olan Walsingham, Elizabeth'e krallığın içindeki ihanet şebekelerinden bahsedecek ve birlikte karar alarak Vatikan'ın gönderdiği haberciden bütün mektuplara ve şahıslara ulaşacaklardır.



Mektuplarda Vatikan'ın kendisi ile ilgili yazdığı şeylere inanamayan Elizabeth, sadık yardımcısı Walsingham sayesinde krallığın içindeki Vatikan'la iş birliği içinde olan herkesin öldürülmesini sağlayacaktır.

Artık Elizabeth için bir tehdit kalmayacak, Robert'ı ise kendisine ibret olması için sağ bırakacak ve tüm bu yaşanan olaylardan sonra bir bakire olarak kendisini İngiltere'ye adayacaktır ve film böylelikle son bulacaktır.

Bu olay sonrasında Elizabeth 40 yıl daha iktidarda kalmıştır. Walsingham, sonunda kadar O'nun sadık hizmetkarı olarak görev yapmıştır ve Robert ile bir daha asla görüşmemiştir. Ölüm döşeğinde O'nun adını sayıkladığı söylenir... Ölene kadar İngiltere Avrupa'nın en zengin ve en güçlü ülkesi haline gelmiştir. O'nun hükümdarlığı altın çağ olarak da anılır.

Tüm masumiyeti ile bir ülkeye liderlik yapmak için tahta geçmek zorunda kalan genç bir kızın içine düştüğü entrikalara, hırslara ve bağnaz arzulara tanık olacağınız, yer yer savaş görüntüleri bulunan tarihi biyografik dram filmidir.