Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

23 Aralık 2019 Pazartesi

Sinema: Oyuncak Hikayesi 2 - Toy Story 2 - Oyuncak Hikayesi Macerası Devam Ediyor... / Konusu, Özeti, Afişler

Oyuncak Hikayesi 2 - Toy Story 2

Oyuncular; Tom Hanks, Tim Allen, Joan Cusack
Yönetmen; John Lasseter, Ash Brannon, Lee Unkrich
Tür; Macera, Aile, Komedi, Animasyon

Konusu; Oyuncak Hikayesi macerasında şimdide Woody'nin bir oyuncakçı tarafından kaçırılması ile O'nu kurtarmaya çalışan oyuncakların hikayesi konu alınmaktadır.

Özeti; Andy'in her sene gittiği kovboy festivaline bu sene kolu yırtıldığı için Woody'i götüremeyecek ve oyuncaklar Andy'nin odasında yalnız kalacaklardır. Andy ile birlikte festivale gidemeyen Woody, bulunduğu rafın kitaplarının arkasında üzerini tozlar kaplamış olan arkadaşları penguen Wheezy'i görecektir ve bozulmuş olan Wheezy'i, Andy'in annesi evin önüne kurduğu bit pazarında satmak için götürecektir.






Ancak buna engel olmak için Woody, evin yeni üyesi olan yavru köpek ile iş birliği yaparak evin önündeki bit pazarına inecek, Wheezy'i kurtaracak ancak bu sırada Woody'i gören bir oyuncakçı O'nu almak isteyecek, Andy'in annesinin vermemesi üzerine gizlice Woody'i çalacaktır. 

Woody'nin kaçırıldığını gören diğer oyuncaklar bir plan yapacaklar ve Woody'nin peşinden gitmeye karar vereceklerdir. Woody ise geldiği yerde Cesi, sevimli at Bullseye ve Madenci ile tanışacaktır. Aynı zamanda kendisinin klasik olmuş bir oyuncak olduğunu ve Cesi, Bullseye ve Madenci ile bir bütün şeklinde üretilmiş oyuncaklar olduğunu öğrenecektir. Kendisi hakkında posterler, videolar gören Woody, zamanında çok ünlü olduğunu anlayacak ve kendisini kaçıran oyuncakçının bir müzeye satmak istediğini öğrenecektir. 

Bu sırada bir kolu da kopan Woody, sonrasında tamir edilecek ve eskisinden çok daha yeni gibi gözükecektir. Bulduğu ilk fırsatta buradan kaçmayı düşünen Woody, Cesi, Bullseye ve Madenci ile müzeye gitmediği zaman kutunun içinde ömür boyu kapalı kalacaklarını öğrenecek ve onların böyle kötü bir duruma maruz kalmalarını istemediği için onlarla hep birlikte müzeye gitmeye karar verecektir.




Ancak diğer tarafta Buzz Lightyear ve diğer oyuncaklar Woody'i bulmak için dışarı çıkmışlardır ve oyuncakçının yerini öğrenmişlerdir. Aksiyon, komedi ve macera dolu bir yolculuk sonrasında oyuncakçının dükkanına da ulaşmışlardır.

Burada Woody'i ararken başka oyuncaklarla da tanışacaklar ve aralarından başka bir Buzz Lightyear ortaya çıkacak ancak bu yeni Buzz, diğerini kutuya hapsedecektir ve arkadaşları ile yoluna devam edecektir. Woody'i kaçıran oyuncakçı ise bu sırada markete gelince O'nun çantasına girerek Woody'nin olduğu binaya ulaşacaklar, bu sırada diğer Buzz'i kutudan çıkacak ancak çıktıktan sonra devirdiği kutuların içinden düşmanı olan Zorg'da ortaya çıkacaktır ve O'nu takip etmeye başlayacaktır. 

Apartmana girmeyi başaran oyuncaklar ise, asansörle en üst kata çıkacaklar ve havalandırma borusundan Woody'in olduğu odaya girmeyi başaracaklardır. Ancak Woody, ilk başta onlarla geri dönmeyi istemeyecek, Madenci'nin sözlerine aldanacak ancak sonrasında Ces, Bullseye ve Madenci'nin de kendisi ile gelmesini isteyecek, aralarından sadece Madenci istemeyecek ve Madenci, Woody'nin de gitmesine engel olacaktır. Bu sırada odaya oyuncakçı gelecek ve hepsini kutusuna yerleştirip, Japonya'da ki satmayı düşündüğü kişilere postalamak için yola çıkacaktır. Onların peşinden gitmeye çalışan oyuncaklar yolda Buzz'un peşinde olan Zorg ile karşılaşacaklar, diğer Buzz, Zorg'un babası olduğunu öğrenince onlardan ayrılacak ve Zorg ile oyun oynamaya başlayacaktır.



Ancak diğer oyuncaklar onları havalimanına kadar takip edecek, içeride aksiyon dolu bir kovalamaca yaşandıktan sonra çantanın içinden Woody ve Bullseye'i çıkarmayı başaracaklar ama Madenci'nin engel olmaya çalışması sonrasında hep birlikte Madenci'yi bir kızın çantasına koyacaklardır.

Ancak Cesi, oyuncakçının çantası içinde kalmıştır ve uçağa yerleştirilmiştir. Ama peşinden Woody ve Buzz gidecek, zorlu bir mücadele sonunda uçağın içinden Cesi'yi almayı başaracaklar ve hep birlikte Andy'in evine gelip mutlu bir şekilde yaşamaya devam edeceklerdir. Bu yeni oyuncakları gören Andy ise çok sevinecek ve film böylelikle son bulacaktır.

Birbirinden sevimli ve komik oyuncakların macera dolu hikayelerine tanık olacağınız, oldukça eğlenceli ve serinin ikincisi olan film, aksiyon dolu sahneleri ile bir macera, aile, komedi ve animasyon filmidir.