Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

26 Aralık 2019 Perşembe

Sinema: Kötülüğü Görmek - Seeing Evil - Her Şeyden Habersiz Bir Denek... / Konusu, Özeti, Afişler

Kötülüğü Görmek - Seeing Evil

Oyuncular; Dustin Seabolt, Rebecca Hope, Steve Heinz, Taylor Girard
Yönetmen; Jason Henne, Christopher Leto
Tür; Gizem, Dram, Psikoloji, Gerilim

Konusu; Film, bir ilaç şirketinin yeni üretecekleri ve zihinsel gelişime neden olacak olan Celtrite ismindeki ilaç için denek olarak kullandıkları evsiz ve göçebe hayatı yaşayan Will'in yaşadığı olayları konu almaktadır.

Özeti; Will, uyuşturucu kullandığı için eşi tarafından terk edilmiş ve sokaklarda göçebe hayatı yaşayan bir insandır. Ve bir gece ormanın içindeki yaşadığı çadıra gelen yabancılar, Will'i darp ederek her şeyini yok edip elbisesine kadar alacaklardır. Ertesi sabah kendine gelen Will, gece yağmur yağdığı için kendisine yıldırım çarptığını sanacak ancak durum çok daha başkadır. Kendine gelen Will, sokakta gezmeye başladığında ölü olduğunu düşündüğü insanlar görmeye başlayacak ve korkarak onlardan köşe bucak kaçacaktır. Girdiği bir müzik markette zaman geçirmek için hiç bilmemesine rağmen çok iyi bir şekilde klavye çalacak ve çevresindeki insanlar çok şaşıracaktır.





Bu sırada orada olan Donovan isimli bir adam Will'e kısa bir zaman sonra evinde düzenleyeceği partide piyano çalması için iş teklifinde bulunacaktır ve kartını verecektir. Donovan'ın kartını aldıktan sonra gördüğü ölü insanlardan panik içinde kaçan Will, uyuşturucu kullandığı arkadaşları ile bir gece geçirecektir ve ertesi gün yapayalnız bir şekilde uyanacak ve Donovan'ın verdiği paranında çalınmış olduğunu görecektir.

Bir otobüs bileti kadar bile parası olmayan Will, ayrılmış olduğu eşi Carrie'in yanına bir gün sürecek şekilde yürüyerek gidecektir. Aynı zamanda Will, piyano çalabildiği gibi zeka olarak da üstün özellikler göstermektedir. Bir bakışta gökyüzünde görebildiği yıldızları saymakta, felsefi konularla ilgili şeyler düşünmeye başlamaktadır. 

Sonrasında Carrie, Will'i kapısında görünce bağımlı olduğu günler aklına gelecek ve eve almakta tereddüt edecektir. Ancak Will'in gidecek bir yeri yoktur ve aynı zamanda birde kızları vardır. Geceyi evde geçiren Will, evde de ölü insanlar görecek ve ertesi gün hiç bilmemesine rağmen küçük bir araştırma yaparak evdeki bozuk bilgisayarı tamir edecektir. Ve Carrie'ye tüm bu olanların sebebini kendisine çarpan yıldırım olarak gösterecektir. 

Aynı zamanda Will'e olanlarla ilgili kendini suçlu hisseden Carrie, O'na yardım etmek isteyecek, tanıdıkları bir nörolog ile Will'i görüştürecek ve nörolog, Will'e bazı testler yapınca gördüklerine inanamayacaktır. Will, ezbere Pi sayısını söylemeye başlamış, zeka küpünün çok kısa bir zamanda her köşesini aynı renge getirmiştir. Ancak bu sırada yine gördüğü ölü insanlar O'nu çok rahatsız etmiş ve doktorun yanından kaçmak zorunda kalmıştır.





Ardından kendisine kart veren Donovan'ın partisine Carrie ile gitmeye karar verecekler ve hazırlanıp birlikte partiye katılacaklardır. Partide Will, herkesin çok beğeneceği şekilde piyano çalacak ve sonra Donovan, Will ile özel olarak görüşmek için odasına çağıracaktır. Donovan'ın yanına giden Will, başına gelenlerle ilgili bütün gerçekleri öğrenecektir.

Aslında yıldırım çarptığını sandığı gece O'nu darp eden insanlar farkında olmadan bir ilaç enjekte etmişlerdir ve gördüğü ölü insanlar ve zekasının böyle artmış olmasının nedeni bu ilaçla ilgili denek olarak kullanılmasıdır. Gördükleri gerçekten ölü insanlar mıdır yoksa ilacın yan etkisi olarak halüsinasyonlar mıdır bunu umursamadan Donova, Will'in zekasının gelişimine odaklanmış şekilde çok sevinecektir. 

Aynı zamanda Donova, bu ilacın üreticisidir ve bir çok denek arasından evsiz olan Will'i seçmişlerdir. Will'in piyano çalmaya başlaması ve yüksek zeka özellikleri göstermesini ilacın faydalı olmasına yoran Donovan, Will'in kan örneğini alacak ve üretim için gereken şartları oluşturmaya başlayacaktır. Ancak bu sırada evin içinde bekleyen Carrie, Will gelmediği için sorun çıkaracak ve bir odada elleri bağlanmış şekilde tutsak olan Will, bağlarından kurtulacak ve odada bulduğu silah ile Donovan'ın elinden eşini kurtarmak isterken Donova, ikisini de öldürecektir. Will ve Carrie'in ölümünden sonra ilaç üretilmeye ve son derece pozitif bir reklam ile insanlara satılmaya başlayacaktır. Böylelikle film son bulur.

Kendisine olanlardan habersiz bir şekilde bir ilaç şirketinin deneği olan Will'in hikayesine tanık olacağınız, gizem, psikolojik gerilim ve dram filmidir.