Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

24 Aralık 2019 Salı

Sinema: Kapsül - The Tank - İnsan Hayatını Hiçe Sayan Ölümcül Bir Deney... / Konusu, Özeti, Afişler

Kapsül - The Tank

Oyuncular; Brad William Henke, Marguerite Moreau, Christopher McDonald, Jack Davenport
Yönetmen; Kellie Madison
Tür; Biyografi, Suç, Psikoloji, Gerilim

Konusu; Film, Mars simülasyonu olarak deneme amaçlı 6 kişiyi Antartika'da bir kapsülün içine kapatmaları ile gelişen gerilim yüklü olayları konu almaktadır.

Özeti; Mars'a insan göndermek için çalışan GSA isimli bir bilim araştırma şirketi, simüle edilmiş bir şekilde hazırlanmış bir tankta 471 gün boyunca 6 insanı test etmek istemektedirler ve bunun için Jeoliojist Julia Meyers, Sosyolog ve Antropolog Thom Jason, eski ABD hava kuvvetleri pilotu Will Sacks, Biomedical mühendisi Luke Millens, tıp bilim insanı Nelly Rugin ve son olarak eski ABD deniz piyadesi Dane ile hep birlikte gönüllü olarak bu deneye katılacaklardır. 471 gün boyunca her yeri tamamen kapalı ve dışarıya karşı tamamen izole edilmiş, tıpkı Mars'da olmaları gerektiği gibi bir yaşam süreceklerdir ve uzaktan izleneceklerdir.



Antartika'nın ıssız bölgelerine yerleştirilen bu kapsüle giren insanlar, ilk günlerini eğlenceli bir şekilde geçirecekler ancak zamanla artık yalnızlıktan sıkılacaklardır ve aralarında küçük çapta sürtüşmeler başlayacaktır. Kimilerinin arasında cinsel ilişkiler olacak ve kimisi bazen kriz geçirecektir, kimisi ailesini özleyecek ve depresyona girecek ancak 471 günü sağ salim bir şekilde bitireceklerdir.

Ve aralarından mühendis Luke, aşırı dinci inancı nedeniyle diğerlerini inançsızlıkla ve günahkar olmakla suçlamaya başlamıştır ve şizofrenik sanrılar içerisine girip hayali arkadaşlar edinmiştir. Kendilerinin Antartika'da değilde aslında gerçekten Mars'da olduklarına inanan Luke, çıkmaları gereken son gün için kendi tasarladığı bir silah yapmıştır. 471. gün geldiğinde saat 12'de kapıların açılmasını bekleyen grup, kapıların açılmadığını görecek ve bu sırada Luke, elindeki silah ile herkesi tehdit edip yönetimi eline almak isteyecektir. 

Luke, aklını oynatmıştır ve bu panik ile Julia'yı yaralayacaktır. Ardından sosyolog Thom'un sırlarını diğerlerine açıklayacak ve herkes Thom'un kendi odasından gizlice Dane'i gözetlediğini ve günlüğüne O'nunla ilgili fanteziler yazdığını öğrenecektir. Bu utancı kaldıramayan Thom, nöbet geçirmek gibi bir rahatsızlığı olduğu için kendisini kapattığı yerde ölecektir. O'nun ölümünü gören Luke'da kendisini silahı ile öldürecek ve diğer odada Julia'ya yardım eden tıpçı Nelly, olanlara katlanamayıp gözlerden kaybolacaktır. Geriye yaralı olan Julia, Dane ve Will kalacak, bu sırada GSA isimli şirketten havaların çok kötü olduğu için gelemediklerine dair mesajlarını alacaklar ve beklemeye karar vereceklerdir.



Ancak Antartika'da çok kuvvetli bir fırtına çıkacak ve içinde bulundukları kapsülü yerinden kaldırıp devirmeye başlayacak, bu sebeple içerideki bütün sistem alt üst olacaktır. Aynı zamanda bu olay sırasında elektrikler kesilecek ve Julia'da sarsıntılar yüzünden ölecektir. Bu sırada Dane'in yaralı olan ayağı ise iyice enfeksiyon kapacak ve Will, O'nu kesmek zorunda kalacaktır. Dane'in ayağını kestikten sonra bir odada yardımın gelmesini bekleyecekler ve soğuktan üşüyünce Will, diğer odalardan astronot kıyafetlerini getirmeye gidecektir.





Diğer odaya gittiğinde ise kıyafetlerden birinin içinde Nelly'in cesedini görecektir. Sonrasında kıyafetleri alıp Dane'in yanına gelecek ve kısa bir zaman sonra Dane'de kan kaybı ve bakımsızlık yüzünden ölecektir. Geriye yalnız Will kalacak ve tam ölmek üzere iken yardım gelecek ve Will, kurtulacaktır. Sonrasında bu olayın sorumluları mahkemeye çıkacak ve bunları kasıtlı olarak yaptıkları anlaşıldıktan sonra cezalandırılacaklardır. Ve böylelikle film son bulacaktır.

Gerçek olaylara dayanan bir konusu olan filmde, şirket yetkililerinin kasıtlı olarak bu insanlar üzerinde yaptığı ölümcül deneylerin konu edildiği, yer yer dram sahneleri de bulunan biyografik suç ve psikolojik gerilim filmidir.