Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

25 Aralık 2019 Çarşamba

Sinema: Sevimli Canavarlar - Monsters, Inc. - Birbirinden Sevimli Fantastik Canavarlar Alemi... / Konusu, Özeti, Afişler

Sevimli Canavarlar - Monsters, Inc.

Oyuncular; John Goodman, Billy Crystal, Steve Buscemi 
Yönetmen; Pete Docter, David Silverman, Lee Unkrich
Tür; Aksiyon, Komedi, Fantastik, Animasyon

Konusu; Film, küçük çocukların çığlıklarından enerji elde eden sevimli canavarların dünyasına onlardan korkmayan küçük bir kız çocuğunun gelmesi ile gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Sullivan ve Mike, iki sevimli canavar aynı evde yaşamaktadırlar ve Mike, Sullivan'ın asistanlığını yapmaktadır. Sullivan, canavarlar için çocuk çığlıkları toplayan bir fabrikada çalışmaktadır ve işinde en popüler ve en başarılı olanlarından biridir. Aynı zamanda Sullivan'ın başarısını kıskanan Randall isminde görünmez olabilen timsahımsı bir canavarda bulunmaktadır. Canavarlar insanların çocuklarının odalarına açılan kapılardan girerek onları korkutup çığlık atmalarına neden olmaktadırlar ve bu çığlık canavarların boyutunda enerji olarak kullanılmaktadır.






Her zamanki gibi işlerine devam ettikleri bir günün sonrasında işleri biten canavarlar fabrikadan ayrılacaklar ancak Randall, bir tezgah düzenleyecektir ve çocuklardan birini kaçırmaya çalışacaktır.

Ancak kaçırmak için ortaya çıkardığı kapının içinden dünyalar tatlısı Boo isminde minik bir kız dışarı çıkacaktır ve bu sırada fabrikadaki dosyaları almak zorunda kalan Sullivan'ı bulacaktır. Dev canavar olan Sullivan'ı kedi sanan ve O'ndan hiç korkmayan Boo, Sullivan'ı kovalamaya başlayacaktır. 

Canavarlar ise çocuklardan korkmaktadırlar, onlarda ölümlerine neden olacak bir salgın hastalık olduğunu düşünmektedirler. Ancak Sullivan, Boo'dan kaçarken aslında durumun böyle olmadığını anlayacak ve zamanla sevmeye başladığı Boo'yu herkesten gizlemeye çalışacaktır. Bu sırada kız arkadaşı ile yemekte olan tek gözlü yuvarlak canavar Mike'ın da yardımı alacak ve Boo'ya bir canavar elbisesi giydirerek kendisine ait kapıyı bulup evine göndermeye karar vereceklerdir. Ancak Randall'da kızı aramaktadır ve Sullivan, Mike ve Boo, fabrikaya geldiklerinde aksiyon ve komedi dolu yaşanan bir çok olay sonrasında Randall'a yakalanacaklardır ve Randall'ın sinsi planını öğreneceklerdir.






Randall, bir makine icat etmiştir ve bu makine içine yerleştirilen çocukların çığlıklarını almaktadır ve sonrasında çocuklar ölmektedir.

Ancak Sullivan, buna izin vermeyecek, elinden geldiğince Boo'yu korumaya çalışacak, bu sırada fabrikanın sahibi Henry J. Waternoose'un da bu planın bir parçası olduğunu öğrenecekler ve Henry, Sullivan ile Mike'ı bir kapı açarak Himalayalar'a gönderecektir. Karla kaplı Himalayar'da ki bir köyden çocukların odasına girerek fabrikaya gelmeyi başaran Sullivan, canavarlar Boo'yu makineye yerleştirmişlerken O'nu kurtaracak ve sonrasında yine aksiyon ve komedi dolu bir kovalamaca başlayacaktır. 

Bu sırada Mike'da geri gelmiştir ve fabrikanın içindeki binlerce kapının arasında Boo'yu Randall'dan korumaya çalışan Sullivan ve Mike, dünyanın çeşitli yerlerine açılan kapılara girecekler ve sonunda Randall'ı alt etmeyi başaracaklardır. Son olarak fabrikanın sahibine de bir oyun oynayacaklar ve Henry, bütün suçlarını itiraf ettiği bir sırada O'nun video kaydını alarak gizli servis ajanı Roz'un bu söylediklerini duymasını sağlayıp, Henry'i çocukları kaçırmak suçundan işinden atacaklar ve hapishaneye götüreceklerdir.






Bu olaylardan sonra Boo'yu odasına götürüp, kapısını yok edecekler ve sonrasında kapanmak zorunda kalacak olan fabrika için Sullivan'ın Boo ile yaşadığı macera sırasında öğrendiği bir olay aklına gelecek ve çocuklara çığlık attırmak yerine onları güldürmenin çok daha fazla enerji sağlayacağını hatırlayacaktır.

Ve Sullivan'ın aklına gelen bu fikir sonrasında fabrika artık çocukları güldürmek için çalışan çok daha eğlenceli bir yer olur. Son olarak Boo'yu çok özleyen Sullivan için Mike, Boo'nun parçalanan kapısının bütün parçalarını birleştirecek ve Sullivan, kendisindeki son parçayı da yerleştirince yeniden Boo'yu görme imkanı bulacaktır. Ve film böylelikle son bulacaktır.

Birbirinden sevimli canavarların arasında aksiyon ve komedi dolu bir macera yaşamak zorunda kalan dünyalar tatlısı Boo'nun yaşadıklarını izleyeceğiniz, oldukça keyifli ve eğlenceli sahneleri ile bir aksiyon, komedi, macera ve fantastik animasyon filmidir.