Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

28 Aralık 2019 Cumartesi

Sinema: Karanlıklar Ülkesi 5: Kan Savaşları - Underworld 5: Blood Wars - Vampirler ve Kurt Adamlar Arasındaki Savaşın Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Karanlıklar Ülkesi 5: Kan Savaşları - Underworld 5: Blood Wars

Oyuncular; Kate Beckinsale, Theo James, Tobias Menzies
Yönetmen; Anna Foerster
Tür; Aksiyon, Gerilim, Fantastik, Korku

Konusu; Serinin beşincisi olan filmde Selene, Michael'ı ve kızını kaybetmiştir ve  hem vampirlerin hemde lycanların saldırısı altındadır.

Özeti; Selene, bundan önceki bölümünde bulduğu kızını kaybetmiştir ve Michael'da ölmüştür. Kızının nerede olduğunu bilmeyen Selene'in kızı için peşinde bir lycan ordusu ve vampirlere olan ihanetleri yüzünden peşinde birde vampir ordusu vardır. Hepsinden köşe bucak kaçan Selene, lycanlarla mücadele ettiği bir sırada David, yardımına yetişecek ve Selene'i lycanların elinden kurtaracaktır. Aynı zamanda lycanların başında şimdide Marius isimli nereye ait olduğu tam olarak belli olmayan bir yaratık vardır ve O'da özellikle Selene'in kızını aramaktadır.






Marius, Selene'in kızının kanı ile güçlü bir ordu kurarak vampirleri yok etmeyi amaçlamaktadır. Bu sırada vampirlerin yönetiminde de Semira isimli bir vampir vardır ve O'da Selene'in kanına ulaşmaya çalışmaktadır.

Bu yüzden David'in babası Thomas'a yalan söyleyerek Selene'i kendi vampir ordularını eğitecek en iyi kişi olduğuna ikna edecek, bunun üzerine Thomas, David'e bir mektup göndererek Selene'i de alıp kovanlarına getirmesini isteyecektir. David'in ikna olmasına güvenen Selene, teklifi kabul edecek ve kovana geldiğinde kendisini misafirperver bir şekilde ağırlayacaklar ancak sonrasında vampirlere eğitim verdiği bir sırada Selene'i oyuna getirip zehirleyeceklerdir. 

Ve Semira, Selene'in bütün kanını boşaltmak için özel bir odaya kapatacak ancak bu sırada kovanın içindeki kargaşadan Selene'in tehlikede olduğunu anlayan Thomas ve David, Selene'i kapalı olduğu odada bulacaklar ve David, Selene'i kaçırırken Thomas'ı Semira öldürecektir. Bu olay sonrasında Selene ve David, son kalan İskandinav kovanına gideceklerdir ve burada David, annesinden kalan miras ile ilgili gerçekleri öğrenecektir. David, aslında saf kan olan bir vampirdir ve geriye kalan bütün kovandaki vampirlerin lideridir. David'in annesi O'nun saf kan olduğunu ispatlamak için kendi kanından örnekleri bir yüzüğün içinde David'e miras olarak bırakmıştır ve bu yüzüğün içindeki kanın tadına bakan David ve sonrasında bütün yönetimdeki vampirler, gerçekleri kabul edeceklerdir.






Ancak İskandinav kovanına bu sırada lycanlar saldıracak, aksiyon dolu bir mücadele yaşandıktan sonra Marius, Selene'i öldürecektir. Bu sırada Marius, aradıkları kızın yerini Selene'in gerçekten bilmediğini anlayınca lycanlarla birlikte kovanı terk edeceklerdir ve Selene'in burada tanıştığı öte alemle irtibatı olan Lena'dan öğrendiği bilgi aklına gelecek ve kendini dondurucu suyun içine atacaktır.

Burada Selene'in cesedini bulan vampirler, O'nu Lena'ya getirecekler ve kutsal aleme gidip geri gelmesini sağlayan ve dönüştüren ritüeli Selene üzerinde uygulayacaktır. Selene, dönüşüm içinde iken David, diğer kovana gidecek oradaki yönetimde olan vampirlere gerçekleri açıklayacaktır. Ancak bu sırada Semira, kovanın içinde darbe yapmıştır ve yöneticileri esir almıştır. Ancak David gelince, herkes O'nun saf kan olduğunu anlayıp O'na itaat edecek ve Semira, hapse atılacaktır. 

Bu sırada lycanlar bu kovana da saldırmaya başlayacak ve aksiyon dolu bir mücadele yaşanırken Selene, dönüşümünü tamamlamış bir şekilde kendisi ile birlikte başka dönüşmüş varlıklarla yardıma gelecektir ve burada lycanlarla savaşmaya başlayacaklardır. Selene, artık ışınlanabilme özellikleri kazanmış ve çok daha üstün yetenekleri olan, görünmeyeni gören bir vampir olmuştur. Selene'i öldürdüğünü gören Marius, O'nu tekrar öldürmek için yeniden peşine düşecek, Selene, bu sırada Marius'un kanını tatmak zorunda kalınca Marius'un sevgilisi Michael'i öldürdüğünü anlayacaktır. 





Bunu öğrenen Selene, bu öfke ile Marius'un iç organlarını çıkararak O'nu öldürecektir
ve liderleri ölen lycanlar kovandan ayrılacaklardır. Diğer tarafta David'de Semira'yı öldürmüştür ve bu olaylar üzerine Selene, artık vampir yönetimindeki üç önemli kişiden biri olacaktır ve film böylelikle son bulacaktır.  

Sevdiği adamı ve kızını kaybetmiş olan Selene'in yalnız ve umutsuz olan yaşam mücadelesi sonrasında çok daha üstün özellikler kazanması ile sonlanan ve serinin 5.si olan film, kurt adamlar ve vampirler arasında bitmek bilmeyen aksiyon ve savaş sahneleri ile tam bir aksiyon, gerilim ve fantastik korku filmidir.