Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

11 Ekim 2019 Cuma

Sinema: Aslan Kral : Simba - The Lion King - Yavru Aslan Simba'nın Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Aslan Kral : Simba - The Lion King

Oyuncular; Donald Glover, Beyoncé Knowles-Carter, James Earl Jones
Yönetmen; Jon Favreau
Tür; Macera, Animasyon

Konusu; Film, ormanın kralı olan babasının ölümü ile yeni kral olan yavru aslan Simba'nın yaşadığı macera dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Yaşadıkları bölgede kral olan aslan Mufasa'nın Sarabi isimli eşinden Simba isminde bir erkek çocukları olmuştur ve Simba, büyüdüğü zaman kral olacaktır. Babası hayvan topluluğuna Simba'yı tanıtmış ve her gün kral olmak ile ilgili eğitimler vermektedir. Ancak Scar ismindeki amcası, Simba'nın kral olmasını istememektedir. 






Geçmişte Mufasa ile yaşadığı sorunlar nedeniyle O'ndan korkmaktadır ve bunun için Mufasa'yı öldürmek istemektedir.

Scar, bölgede avlanması yasaklanmış sırtlanlar ile iş birliği yapacak ve Mufasa'yı öldürmeyi planlayacaktır. Bunun için önce Simba'yı üzerine antilop sürüsünün geleceği bir bölgeye götürecek, çevresi tepeliklerle dolu olan bu kuytu alanda Simba, antilop sürüsünün altında ezilmemek için uğraşırken, babası Mufasa'ya haber verecekler ve Mufasa gelip Simba'yı kurtaracak ancak kendisi antilop sürüsünün altında kalacaktır. 

Sürüden kurtulmayı başaran Mufasa, bu seferde Scar'ın O'na ihanet etmesi sayesinde tepelikten düşerek ölecektir. Bu ölümün sebebi Scar'dır ancak Scar, bu ölümün sebebini Simba gibi gösterecek ve henüz yavru olan Simba'ya kaçması ve bir daha geri dönmemesi gerektiğini söyleyecektir. Bunun üzerine amcasının sözlerine inanan Simba, uzaklara kaçacak ve Scar'da bu fırsattan istifade bölgenin yeni kralı olacaktır. Simba gittikten sonra dişi aslanlar için kral olacak Scar'dan başka kimse olmadığı için bu durumu kabul etmek zorunda kalacaklardır.






Scar, kral olduktan sonra sırtlanların bölgede avlanmasına izin verecek ve sırtlanlar, eskiden güvenle gezen hayvanları avlamaya başlayacaklardır.

Diğer tarafta Simba, kaçmaktan yorulmuş ve kurak bir çölde uyuyakalmıştır. O'nun bu halini gören akbabalar Simba'yı yemek üzereler iken, O'nu yaban domuzu Pumbaa ve mirket Timon kurtaracaktır. Bu olay sonrasında onlarla dost olan Simba, zaman geçecek ve çok güzel bir yaşam alanında böcek yiyerek beslenip büyüyecektir. 

Pumbaa, Timon ve diğer hayvanlarla dostluk içinde genç bir aslan olarak yaşayan Simba'yı, aynı zamanda genç bir dişi aslan olmuş olan çocukluk arkadaşı Nala bulacaktır ve O'na Scar'ın yaptıklarını anlatıp, geri gelip sürüsüne krallık yapmasını isteyecektir. Ancak babasının ölümünden hala kendisini sorumlu tutan Simba, bunu kabul etmeyecek, bunun üzerine O'nun bu durumunu gören kahin maymun Rafifi, Simba'yı babasının ruhu ile konuşmaya götürecektir. 






Bu sohbet sonrasında Simba, sürüsüne liderlik etmeye gidecek ve yolda Nala ile karşılaşıp, yanlarında Pambaa ve Timon ile sonrasında aralarına Zazu'nun da katılmasıyla, hep birlikte Scar'ı ve sırtlanları etkisiz hale getirmeye çalışacaklardır.

Pambaa ve Timon, bazı sırtlanları oyalarken dişi aslanların yanına giden Simba, burada Scar ile karşılaşacak, Scar hala babasının ölümü ile Simba'yı suçlarken, son anda azından Mufasa'yı öldürdüğünü kaçıracak ve bunun üzerine sırtlanlarla aslanlar arasında kıyasıya bir mücadele yaşanacaktır.

Bu mücadele sonunda Scar, kaçmaya çalışacak ve O'nu kovalayan Simba, uzaklara gitmesini isteyecek ancak Scar, tekrar Simba'ya saldırınca, kendisi tepeden aşağı düşecek ve aşağıdaki sırtlanlar Scar'ı öldüreceklerdir. Diğer tarafta da aslanlar sırtlanları etkisiz hale getirmiştir ve artık bölge eskisi gibi Mufasa'nın yönettiği zamanlara geri dönmüştür. Bu olaylar sonrasında Simba ve Nala evlenip, bir çocukları olacak ve  Rafifi, bu yavruyu da hayvanlara tanıttıktan sonra film son bulacaktır.

1994 yılında çekilmiş olan Aslan Kral çizgi filminin animasyon hali ile izleyicisi ile buluştuğu, oldukça başarılı ve gerçekçi animasyon görüntüleri olan, her yaştan insana hitap eden, müzikal eşliğinde bir macera ve animasyon filmidir.