Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

12 Ekim 2019 Cumartesi

Sinema: O Bölüm 2 - It Chapter Two - 27 Yıl Sonra Yeniden Ortaya Çıkan Pennywise... / Konusu, Özeti, Afişler

O Bölüm 2 - It Chapter Two

Oyuncular; Bill Skarsgård, James McAvoy, Jessica Chastain
Yönetmen; Andy Muschietti
Tür; Fantastik, Korku

Konusu; Film, 27 yıl sonra yeniden gelen Pennywise isimli şeytani palyaçonun, bundan önceki gelişinde gerilim dolu anlar yaşattığı 7 çocuğun şimdi büyümüş halleri ile yaşadığı mücadeleleri konu almaktadır.

Özeti; Birinci bölümdeki filmin sonunda kaçan Pennywise, 27 yıl geçtikten sonra yeniden gelmiştir ve kasabada cinsel tercihleri yüzünden dayak yiyen iki gençten birinin ölümüne neden olmuştur. Bu ölüm ve bunun gibi kayıp olan çocukların artması ile kasabada yaşamaya devam eden Mike, Pennywise'ın yeniden ortaya çıktığını anlayacak ve ezikler kulübü olarak adlandırdıkları grubun bütün üyelerini arayarak, geçmişte ettikleri yemin üzerine gelmelerini isteyecektir.






Ayrı ayrı hayatlar yaşamaya başlamış olan arkadaşların hepsi, geçmişte yaşananların bir çoğunu hatırlamamaktadırlar ama ellerindeki yemin ederken yaptıkları kesik izi hala durmaktadır. 

Ettikleri yeminleri hatırlayarak buluşma yerine sadece Stanley gelmeyecek, O'da yıllardır bu olayın korkusu ile yaşadığı için kendisini öldürecektir. 

Stanley dışında ekipteki bütün arkadaşlar olgunlaşmış halleri ile bir restoranda buluşacaklar ve hepsi kendi hikayelerini anlatacaklardır. Aradan 27 yıl geçmiştir ve çoğu neden yemin ettiklerini bile hatırlamamaktadır. Ancak Mike, yıllardır hep kasabada olduğu ve Pennywise olayları ile ilgili araştırmalar yaptığı için her şeyi hatırlamaktadır. Arkadaşlarına yaşanan olayları anlatan Mike, O'ndan kurtulmanın yollarını da bulmuştur. Ancak bu sırada Pennywise, bulundukları restoranın içinde onlara gözükecek ve fal kurabiyelerinin içinden çıkan fantastik yaratıklarla hepsini korkutmaya çalışacaktır. Bu olay sonrasında bazı şeyleri hatırlayan ekip üyeleri gitmek isteyecek, ölmekten korkacaklar ancak Mike, Pennywise'ı öldürmek için bulduğu ayin yöntemini Bill'e gösterecektir.






Ve eğer bu gruptakiler ayrılır iseler, öleceklerini de öğrendikten sonra hepsi Pennywise'ı yok etmek için gerekenleri yapmaya karar vereceklerdir. 

Mike, bu ayini geçmişin kadim kişilerinden öğrenmiştir ve ayinin yapılabilmesi için gruptaki herkesin çocukluklarına dair bir eşyayı bulması gerekmektedir. Bu sırada geçmişte unuttukları anılarını da hatırlayacaklardır. 

Hepsi ayrılarak geçmişte yaşadıkları yerlere gidecekler ve burada Pennywise ile yaşanan gerilim dolu olaylar sonrasında kendilerine özel olan eşyaları alacaklar ve yeniden bir araya geleceklerdir. Pennywise, bundan önceki yaşanan olaylardan sonra ezikler kulübü üyelerine ayrı bir öldürme arzusu beslemiştir ve özellikle onlarla ilgilenmektedir. Bir araya gelen arkadaşlar, ardından Pennywise'ın bulunduğu eski yıkık eve gidecekler, burada yine Pennywise ile korkunç olaylar yaşayıp, kendi korkuları ile yüzleşecekler, sonrasında yapmayı düşündükleri ayinin mekanına geleceklerdir.






Burada ayini başlattıklarında aslında Pennywise'ın göründüğü gibi olmadığını, gördüklerinin sadece seçilmiş bir görüntü olduğunu anlayacaklardır. 

Korkuyla beslenen üç ışık dairesi ayin sırasında ortaya çıkacak, O'nu hapsetmek isterlerken bunu başaramayacaklar ve Pennywise ortaya çıkarak yine gruptakilere saldırmaya başlayacaktır. Bu sırada Eddie ölecek, sonrasında geriye kalanlar Pennywise'ın aslında korkutucu olmadığı, palyaço olduğu gibi kendisini küçük görmesine neden olacak gerçekleri O'na inandırarak küçülmesini sağlayacaklar ve küçülen ve etkisiz hale gelen Pennywise'ın kalbini alarak hep birlikte sıkıp yok edeceklerdir.

Bu olay sonrasında Pennywise'ı temsil eden ışıklarda yok olacaktır ve bulundukları yer yıkılmaya başlayacaktır. Son anda çıkmayı başaran arkadaşlar, sonrasında çocukken atladıkları göle gidecekler ve burada duygusal anlar yaşayıp, ölen arkadaşlarını anacaklardır. Ardından herkes kendi hayatına geri dönecek ve ellerindeki yara izleri yok olacaktır. Anlaşılacak ki artık Pennywise tehlikesi bir daha gelmemek üzere bitmiştir. Son olarak, Stanley'in intihar etmeden önce herkese yazdığı anlamlı mektubun satırları okunur ve film böylelikle son bulur.

Pennywise'ın çılgın ve korkunç fantastik görüntülerine tanık olacağınız, insanların korkuları üzerine ortaya çıkmış bir canavar ile verilen mücadeleyi izleyeceğiniz, serinin ikincisi olan film, fantastik korku filmidir.