Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

8 Ekim 2019 Salı

Sinema: Dehşet Kapanı - The Cabin in the Woods - Antik Tanrılara Kurban Edilen İnsanların Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Dehşet Kapanı - The Cabin in the Woods

Oyuncular; Kristen Connolly, Chris Hemsworth, Anna Hutchison
Yönetmen; Drew Goddard
Tür; Gizem, Gerilim, Aksiyon, Fantastik, Korku

Konusu; Film, antik tanrılar olarak adlandırılan varlıkların yeryüzüne çıkmalarını engellemek için ritüeller hazırlayarak insan kurban eden bir örgütün, kurban ettikleri bu insanlara yaşattıkları gerilim ve korku dolu anları konu almaktadır.

Özeti; Dana, Curt, Jules, Marty ve Holden beş yakın arkadaş olarak bir gezi planı yaparlar ve Curt'un kuzeninin bir dağ evine gitmeye karar verirler ve karavan ile yolculuğa çıkan bu beş arkadaş dağ evine bir tünelden geçerek ulaşacaklardır.





Dağ evine geldikten sonra hepsi kendi odalarını düzenleyecekler ve bir arada oturup eğlenmeye başlayacaklardır. Ancak bilmedikleri şey ise, aslında onların bir ritüel için seçilmiş özel kurbanlar olmalarıdır.

Ritüeli düzenleyen bu gizli örgüt, tünel dışındaki alanı görünmez bir kalkan ile kapatacak bir sistem düzenlemişlerdir ve bu dağ evinin olduğu yere sadece tünelden giriş ve çıkış yapılabilmektedir. Aynı zamanda dağ evinin içinde, dışında, çevresinde her yerde kameralar ve ritüel için hazırlanmış özel sistemler vardır. Tamamen kurbanlar için hazırlanmış bu sistemin ve ritüelin amacı, antik çağlardan kalmış ve yer altında yaşayan tanrıların yeryüzüne çıkmasına engel olmaktır. Bu tanrılara senenin belirli zamanlarında sürekli kurbanlar verilmektedir ve bu sayede tanrılar yeryüzüne çıkıp dünyayı yok etmemektedirler. 

Eğer ritüel gerçekleşmez ise, tanrılar tüm dünyayı ve üzerindeki canlıları yok  edeceklerdir. Bu ritüellerde yer altının karanlık varlıkları sayesinde yapılmaktadır ve ritüeli gerçekleştiren gizli örgüt, bu karanlık varlıkların hepsini özel kabinlerde hapsetmişlerdir.





Ve kurbanlar belirledikleri alanlara gelince onların seçimleri ile belirlenen karanlık yaratığı serbest bırakmaktadırlar ve bu yaratıklar kurbanları öldürmektedirler.  Böylece ritüel tamamlanmış olmaktadır ve bu ritüel dünyanın belirli bir çok bölgesinde gerçekleştirilmektedir.

Amerika'da olacak olan ritüelde bu beş arkadaş dağ evinde iken bodrum katta kendilerine saldıracak olan yaratıklarla ilgili objeleri farkında olmadan seçmeye zorlanacaklar ve onlar zombi ailesini seçtiklerinde, dağ evinin çevresinden kabinlerden bırakılan zombi ailesi, bu beş arkadaşa saldırmaya başlayacaktır. 

Önce dışarıda sevgilisi Curt ile olan Jules öldürülecek, ardından zombileri gören Curt dağ evine kaçarak arkadaşlarını uyaracak, bu sırada korku ve gerilim dolu anlar yaşayan arkadaşlar, içeriye verilen gazın etkisi ile birbirlerinden ayrılacaklar ve hepsi zombilerin saldırısına maruz kalacaklardır. Bu saldırı sırasında zombilerden biri Marty'i götürecek, Curt, Dana ve Holden karavan ile kaçmaya çalışacaklar ancak bu sırada tüneli patlatan örgüt yüzünden alandan dışarı çıkamayacaklardır. Karavanın arkasındaki motor ile kaçmayı deneyen Curt, görünmez koruma kalkanına çarpıp ölecek, bu durumu gören Dana ve Holden karavan ile kaçmaya çalışırken içeriden çıkan bir zombi de Holden'ı öldürecek ve Dana tek başına kaldığı sırada, elinde zincir olan bir zombinin saldırısına uğrayacak ama O'nu bu saldırıdan henüz ölmemiş olan Marty kurtaracaktır. 





Marty, uyuşturucu kullandığı için kendilerine verilen gazların ve ilaçların etkisinde kalmamış ve yaratıkların yer altından geldiği asansörü bulmuştur. 

Dana'yı da alarak bu asansörle aşağı inecekler ve aşağıda birbirinden farklı bir çok yaratığın kabinlerde hapsedildiğini göreceklerdir. Hepsi karanlık güçleri olan korkunç ve örgütün kurbanlar için kullandığı yaratıklardır. 

Bunları gören Dana ve Marty, sonrasında kendilerini asansörden çıkarmak isteyen örgüt güvenlik elemanlarından kurtulmayı başaracaklar ve örgütün hapsedilmiş yaratıklarının kabinlerini yönettiği merkez sistem alanına girerek bütün yaratıkları serbest bırakacaklardır. Ve bu andan sonra serbest kalan yüzlerce yaratık, örgütün içindeki bütün çalışanları teker teker öldüreceklerdir. Kurt adamlar, dev pitonlar, hayaletler, zombiler, dev örümcekler, katil palyaçolar, testereli adamlar v.b. bir çok vahşi yaratık herkesi öldürecektir. Sonrasında ritüelin gerçekleştiği ve kurbanların kanlarının aktığı asıl alana giden Dana ve Marty, burada örgütün lideri ile karşılaşacaklar ve yer altındaki antik tanrılar ile ilgili gerçekleri öğreneceklerdir.




Bu gerçeği öğrenen Dana, dünyayı kurtarmak için Marty'i öldürmek isteyecek ancak arkasından O'na bir kurt adam saldıracaktır. 

Örgütün lideri, Marty'i öldürmeyi denerken O'nu da bir kolu olmayan zombi kız öldürecektir ve sonrasında Marty ve Dana sağ kalacak ancak ritüel gerçekleşmediği için yer altındaki antik tanrılar uyanacak ve film böylelikle son bulacaktır.

Kurt adamlar, zombiler, dev pitonlar, hayaletler, katiller, dev yarasalar v.b. bir çok karanlık yönleri olan fantastik yaratıkları göreceğiniz, korku filmi sevenler için oldukça sürükleyici olan gizem, gerilim, aksiyon ve fantastik korku filmidir.