Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

7 Ekim 2019 Pazartesi

Sinema: Uzun Otların Arasında - In the Tall Grass - Gizemli Bir Kayada Tutsak Olmuş Ruhlar... / Konusu, Özeti, Afişler

Uzun Otların Arasında - In the Tall Grass

Oyuncular; Laysla De Oliveira, Patrick Wilson, Will Buie Jr.
Yönetmen; Vincenzo Natali
Tür; Gizem, Gerilim

Konusu; Film, zaman döngüsü oluşturarak insanları tutsak alan ve onların sürekli yeniden ölmelerine sebep olan gizemli bir kayanın çevresindeki uzun otların içerisine giren insanların verdiği yaşam mücadelelerini konu almaktadır.

Özeti; Becky ve Cal kardeşler araba ile bir yolculuk sırasında geniş bir alana yayılmış ve çok uzun boyları olan çalılıkların kenarında duracaklardır ve ardından çalılıkların arasından bir çocuk sesi duyacaklardır. Bu ses kendilerinden yardım istemektedir ve çocuğun sesi üzerine, hamile olan Becky ile birlikte Cal, çalıların içine gireceklerdir. Önden Cal girmiştir ve arkasından giden Becky, sonrasında Cal'ı kaybedecek ve sesleri ile birbirlerini bulmaya çalışacaklardır.





Ancak bu yolla birbirlerine 
ulaşamayacaklar ve artık çalıların arasında kaybolduklarını anlayacaklardır. Çalıların içerisine girerken sesini duydukları çocuğun adı Tobin'dir ve Cal, belirli bir zaman sonra Tobin ile karşılaşacak ve Becky'de diğer tarafta Tobin'in babası Ross ile karşılaşacaktır.

Onlarda Becky ve Cal'dan önce çalılıkların içerisine gelmiş olan bir ailedir ve bir ses duyarak çalılıkların içerisine girip kaybolmuşlardır. Ancak Tobin, garipliklerin olduğu bu çalıların merkezinde bulunan kayayı bilmektedir ve Cal'ı bu kayanın olduğu yere götürecek, O'na dokunmasını isteyecek, tam dokunmak üzere iken Becky'nin çığlıklarını duyan Cal, çalıların arasında Becky'i aramaya başlayacaktır.

Aradan aylar geçecek ve Becky'nin ayrılmış olduğu ve çocuğunun babası olan Travis, onlara uzun zamandır ulaşamadığı için aramaya çıkacak, yollarda araştırmalar yapacak ve arabalarının bulunduğu yeri bulacaktır. Çalılıkların yanında park edilmiş arabalarını incelerken, çalıların içine doğru girmeye karar verecek ve artık O'da kaybolanlar arasına katılacaktır. Belirli bir zaman sonra Tobin ile karşılaşacak, Tobin O'nu tanıyorken Travis, hatırlamayacak, sonrasında Becky'i aradığını söyleyen Travis'e Tobin, Becky'nin cesedinin yerini gösterecektir. Bu olay üzerine belirli bir zaman geçtikten sonra Travis, çalılardan çıkmaya çalışacak ancak bu sırada Becky ve Cal'ın sesini duymaya başlayacaktır. Ardından onlarla buluşan Travis, az önce Becky'in cesedini gördüğü için olanlara bir anlam getiremeyecek ve bu sırada Tobin'de yanlarına gelecek, sonrasında dördü birlikte çalılıklardan çıkmanın yollarını aramaya başlayacaklardır.




Yolda ise Becky, bayılacak ve yanlarına Ross gelip Becky'e kalp masajı yaparak yardım edecektir. Becky, kendine geldikten sonra beşi birlikte Ross'un çıkışı bildiğini söylediği için O'nu takip edecekler ve Ross, onları çalılıkların ortasındaki gizemli kayanın olduğu alana götürecektir.

Buraya daha önceden gelen Ross, bu kayaya dokunmuştur ve kaya kendisine dokunanı etkisi altına alan ve insan olmaktan çıkaran özelliktedir. Onun etkisi altında olan Ross, herkesin kayaya dokunmasını isteyecek ve bu sırada kaybolan eşi, yani Tobin'in annesi gelecektir ve herkese kayaya dokunmamaları gerektiğini ve Ross'un eski kocası olmadığını, kayanın etkisi altında olan başka biri olduğunu söyleyecektir.

Bunun üzerine diğerleri korkmaya başlayacak ve kaçacaklar, bu sırada Ross, karısını öldürecek ve diğerlerinin 
peşine düşecektir. Hepsi birlikte çalılıkların çevresindeki boş bir mağaza alanına ulaşacaklar, ancak burada kendilerini kovalayan Ross'dan kaçarken Cal, yakalanacak ve öldürülecektir. Ölürken görülecek ki çevresinde aynı kişilerin bir çok cesedi vardır. Sonrasında yine çalıların içine giren Tobin, Travis ve Becky kaybolacak, sonrasında Becky'yi Ross bulacak ve bebeğini doğurtup kendisine baygınken yedirecektir. Bu doğum esnasında kayanın altındaki toprak açılacak ve bir sürü insan ruhlarının kayanın altında oluşmuş köklerin içinde tutsak olduğu görülecektir. Öncesinde bu ruhlar zaten çalıların şekliyle görünmüşlerdir ve Becky'nin doğum yapacağı gibi bilgiler kayanın üzerinde yazılmıştır.






Ardından Travis, Becky'i kayanın yanında baygınken bulacak, yanlarına Tobin'de gelecek, ve Ross'da buraya gelip Travis'i yaralayarak bayıltacaktır. Sonrasında oğlu Tobin'nin de kayaya dokunmasını isteyip, O'nu kucağına alıp götürürken Becky, uyanacak ve kafasına taş ile vurup Ross'un sersemlemesine neden olacaktır.

Ardından kendine gelen Travis'de Ross'a saldıracak ve O'nu öldürecektir. Bu olay sonrasında Becky ölecek ve bu ölüme dayanamayan Travis'de kayaya dokunacak ve anlaşılacak ki, kaya çalıların içerisine giren insanların kaybolmasına neden olmaktadır ve sonrasında kendisine dokunmalarını sağlayıp ruhlarını tutsak almaktadır. Ama dokunmayan insanların ölümü söz konusu olduğunda bir zaman döngüsü yaratarak yeniden yeniden onları başladıkları yere geri göndermektedir. 

Bu durumu anlayan Travis, artık kayaya dokunduğu için her şeyi bilmektedir ve Tobin'i alıp, çalılardan çıkmasının yolunu gösterecek ve bu döngü oluştuğunda Becky ve Cal'ın çalılara girmesine engel olması için girdikleri yere gönderecektir. Ardından Tobin, kendisini çalıların yanında olan kilisede bulacak ve Becky ile Cal, yeni bir zaman döngüsü sonrasında tam çalılara gireceklerken Tobin, onları ikna edip girmemeleri gerektiğine inandıracaktır ve bu sayede Becky, Tobin ve Cal bu zaman döngüsü içinden kurtulacaklardır. Böylelikle film son bulur.

Merak uyandırıcı konusu ile heyecanın sürekli yaşandığı, neler olduğunu ancak filmin sonlarına doğru tam olarak anlayabileceğiniz, Stephen King romanından uyarlanmış gizem ve gerilim filmidir.