Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

10 Ekim 2019 Perşembe

Sinema: Açık Deniz 2 - Open Water 2 - Okyanusun Derinliklerinde Mahsur Kalan 6 Arkadaşın Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Açık Deniz 2 - Open Water 2

Oyuncular; Richard Speight Jr., Susan May Pratt, Eric Dane
Yönetmen; Hans Horn
Tür; Biyografi, Gerilim, Dram

Konusu; Film, bir yat gezisine çıkan 6 arkadaşın denizin derinliklerinde gidip, yüzmek için indikleri denizden yata geri çıkamayınca denizin içinde yaşadıkları gerilim ve korku dolu anları konu almaktadır.

Özeti; James, Amy, Dan, Michelle,Zach ve Lauren birlikte bir yat gezisine çıkacaklar ancak bu yolculuğa James ve Amy'in bebek olan kızları da dahil olacaktır. Michelle dışında geri kalanlar eski okul arkadaşlarıdır ve herkes yatın Dan'a ait olduğunu sanmaktadır. Oysaki patronunun yatını alan Dan, kendisinin olduğunu söyleyerek arkadaşlarına hava atmak derdindedir. İyice okyanusa açılan arkadaşlar sonrasında bir yerde durup teker teker denize girmeye başlayacaklardır. 




Ancak hem çocuğu olduğu için, hemde geçmişte denizde babasının ölümüne şahit olduğu için denize karşı bir fobisi olan Amy, denize girmeyi düşünmemektedir.

Amy ve Dan dışında herkes denize girmiştir ve Dan, Amy'nin bu korkusunu yenmesi için Amy'i aniden kucağına alarak O'nunla birlikte denize atlar. Bu atlayış sonrasında Amy, kendini kötü hissedecek ve diğer arkadaşları da çevresine toplanarak biran önce sudan çıkarmayı planlayacaklar ancak sudan çıkarmaları için gereken merdiveni indirmemişlerdir ve yatın kenarları da tırmanılması için çok yüksektir.

Uzanmak isteseler de, zıplasalar da bir türlü yetişemeyecekler ve artık panik yapmaya başlayacaklardır. Zamanla denizin içinde üşümeye başlayan arkadaşlar, sonrasında cep telefonu sesini duyacaklar ve yatın kenarından pantolonuna uzanan Zach, telefonuna ulaşacak ancak ıslandığı için arayan kişi ile iletişim kuramayıp telefonu sinirden denize fırlatacaktır. Artık iyice korkmaya başlayan arkadaşlar, başka bir çare olarak mayolarını çıkaracaklar ve onları birbirlerine bağlayarak bir halat oluşturacaklar ve bu halatı yatın demirlerine fırlatıp, oralara takılmasını sağlayıp, tırmanmaya çalışacaklardır. 





Halatı hazırladıktan sonra bir kaç kere deneyecekler ve halat takılsa da, çıkarken mayolar ağırlığa dayanamayıp yırtılacaktır. Bu sırada James yanlarındaki bıçağı alarak yatın altını kontrol etmeye gitmiştir ve orada bıçağı düşürünce denizin içinden almaya çalışacak, aldıktan sonra çıkmaya çalışırken kafasını yatın pervanesine vuracak ve kafatasını çatlatacaktır.

Bu halde arkadaşlarının yanına gelen James'i gören arkadaşları panik yapacak, bir an önce hastaneye gitmesi gerektiği için Zach, James'in elindeki bıçağı alıp yatı delerek bir yol açmayı deneyecek, yatın delindiğini gören Dan, buna engel olacak ve bu sırada Zach, bıçağı yanlışlıkla kendisine saplayacaktır. 

Ardından her yer kan olacak ve bıçakta suyun içine batacaktır. Bu olay üzerine her yerin kan olmasından korkan Michelle, oradan uzaklaşacak ve aradan zaman geçtikten sonra kaybolacaktır. O'nu aramaya giden Dan, suyun içine batarak öldüğünü görecektir. Artık iyice yorulan ve ne yapacağını bilmeyen arkadaşlar oldukça üzgün, yaralı ve çaresiz bir şekilde yatın kenarında beklemektedirler. Öncesinde yanlarından geçen başka tekneler, onların eğlendiğini düşünerek yardımcı olmadan çekip gitmişlerdir ve gözükür de yeni teknede yoktur. Bu sırada Zach, hayatını kaybedecek, ardından Lauren bu durumu kabullenemeyecek ve denizden sahile doğru yüzmeye karar verecektir ve sonrasında
Lauren'de gözlerden kaybolacaktır. 






Ardından sadece yaralı James, Amy ve Dan kalacak, Amy suya düşen bıçağı bulmak isteyecek, bunu O'nun için Dan yapacak ve Dan, suda bıçağı ararken James'de ölecektir. 

James'in bedenini suya bırakan Amy, gidip Dan'e yardım edecek ve birlikte yatın kenarında bekleyeceklerdir. Aynı zamanda yatın içindeki çocuk sürekli ağlamaktadır ve bu durum Amy'i çok kötü etkilemektedir. 

Son olarak Dan'in aklına, deniz gözlüğünü kırmak ve camını yatın kenarındaki bir aralığa geçirerek, bu şekilde tutunup Amy'nin kendi üzerine çıkıp yata çıkmasını sağlamak gelecek ve bir kaç denemeden sonra Amy, yata çıkmayı başaracaktır. Yata çıkan Amy, hemen çocuğu ile ilgilenecek ve belirli bir zaman içeride çocuğu ile kalacaktır. Bu sırada yatın merdivenini de açmıştır ama Dan, yukarı çıkmamıştır. Yaşanan bu olayların ağırlığından dolayı kendini öldürmek isteyen Dan'i, Amy kurtarmaya çalışacak, sonrasında bir tek Amy'nin kurtulmuş olması görüntüsü ile film son bulacaktır.

Gerçek bir hikayeye dayanan konusu ile dikkat çeken, yaşamlarımız için örnek oluşturabilecek, tam bir yaşam mücadelesi verilmiş anlara tanık olacağınız, serinin ikincisi olan film biyografik gerilim ve dram filmidir.