Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

8 Ekim 2019 Salı

Sinema: Meg: Derinlerdeki Dehşet - The Meg - Dev Köpek Balığı: Megalodon / Konusu, Özeti, Afişler

Meg: Derinlerdeki Dehşet - The Meg

Oyuncular; Jason Statham, Bingbing Li, Rainn Wilson
Yönetmen; Jon Turteltaub
Tür; Aksiyon, Macera, Gerilim

Konusu; Film, Megalodon olarak adlandırılan tarih öncesi zamanlarda yaşadığı bilinen dev köpek balığının okyanusun derinliklerinden ortaya çıkarılması ile yaşanan gerilim dolu anları konu almaktadır.

Özeti; Pasifik okyanusunda daha öncesinde bir deniz altı ile mürettebatı, ne olduğunu bilmedikleri bir yaratığın saldırısına uğramışlardır ve bu olay sırasında Jonas Taylor, 11 kişilik ekibini kurtarmak için geride kalanları feda etmek zorunda kalmıştır. Bu olay sonrasında Jonas, artık denizcilik işini bırakmış başka işlerle uğraşmaya başlamıştır.





Bu sırada Çin'e bağlı sularda dünyanın en gelişmiş deniz altı araştırma tesisi kurulmuş ve okyanusun derinliklerindeki bulutumsu bir tabaka olan termoklin katmanının altındaki daha önce hiç bir insanın girmediği alana girerek yeni keşifler yapmayı umut etmektedirler.

Bu tabaka okyanusun dibinde iki ayrı yaşam alanını birbirinden ayırmaktadır ve bu katman sayesinde canlılar geçiş yapamamaktadır. Ancak araştırma ekibi bir deniz altı inceleme aracı ile bu katmanın içinden geçerek bambaşka su altı canlılarının olduğu alana girecekler ve burada kendilerine dev bir yaratık saldırmaya başlayacaktır.  Ne olduğunu anlayamadan araçları hasar görecek ve bulundukları yerde araçları arıza yaptığı için kalacaklardır. Ardından onlarla iletişimi koparan tesis çalışanları, daha önce böyle bir yaratığın saldırısına uğramış olan Jonas ile görüşüp, O'nun bu kurtarma operasyonuna dahil olmasını isteyeceklerdir.

Jonas, istemediği halde bu teklifi kabul edecek ve tesise geldiğinde Suyin isimli bir deniz biyoloğunun kendisinden önce katmanın altında kalan mürettebatı kurtarmak için yola çıktığını öğrenecektir. 





Bunun üzerine Jonas'ta bir deniz altı aracı ile peşinden gidecek, Suyin, katmandan geçtikten sonra mahsur kalan ekibin aracını bulacak ve tam yardım etmek üzere iken kendisine dev bir kalamar saldıracaktır.

Kalamar, aracını yutmaya çalışırken birden dev bir köpek balığı olan Megalodon ortaya çıkacak ve kalamarı yiyecektir. Bu sırada Jonas'da bölgeye gelmiştir ve aracı arıza yapan Suyin'in geri dönmesini sağlayıp, mahsur kalan mürettebatı kurtarıp, içlerinden birinin kendini feda ederek Megalodona yem olarak bırakması sonucunda  bölgeden ayrılacaklardır.

Sonrasında kurtulanlar tesise gelecek ancak termoklin katmanı bu geçişler sayesinde bir aralık oluşturmuştur ve bu aralıktan deniz altı araçlarını takip eden Megalodon, peşlerinden yukarı çıkmıştır. Henüz bundan haberi olmayan çalışanlar, sonrasında çevresi kırılmaz camlarla kaplı olan tesise Megalodon'un saldırmasına, çevrelerindeki balinaları öldürmesine tanık olacaklar ve bu dev köpek balığını öldürme kararı alacaklardır. Bunun içinde önce ona bir takip cihazı yerleştirecekler, ardından çok etkili bir ilaç ile ölümünü sağlayacaklardır.



Takip cihazını Jonas, bir tekneye bağlı ip ile denize girip, dev köpek balığına sessizce yaklaşıp yüzgecine ateş ederek yerleştirecektir. Bu olay sırasında Jonas'ı fark eden dev köpek balığı ile aksiyon dolu bir kovalamaca yaşanacak ve Jonas, son anda ölümden kurtulacaktır. 

Sonrasında ise Suyin, kırılmaz bir kabine girerek ilacı köpek balığına enjekte edecektir. Kabine girip köpek balığının dikkatini çekecekler ve bu sırada ağzının içine ilacı ateşleyerek köpek balığını öldürmeyi başaracaklardır. Bu olay sonrasında ekip sevinecek, ölen köpek balığını tekneye alacaklar ve onunla resimler çektirirken denizin içinden çok daha büyük olan başka bir Megalodon ortaya çıkacak ve teknenin içindeki diğer dev köpek balığını alıp tekneyi de batıracaktır. Bu sırada  mürettebattan bazıları ölecek ve sağ kalanlar feribot ile kaçmaya çalışacaklardır. Onları takip eden Megalodon'dan yardımlarına gelen helikopterler sayesinde kurtulacaklardır.

Bu olay sonrasında tesisin sermayesini sağlayan Morris, daha fazla para kaybetmemek için gizlice Megalodonu öldürmeye çalışacak, helikopterlerle üzerine su altı bombaları atmayı deneyecekler ama yanlışlıkla bir balinayı öldürdüklerini anlayıp, bu sırada kendisi Megalodona yem olacaktır.




Diğer taraftan Megalodon Çin'in en yoğun ve kalabalık sahillerine doğru gitmektedir ve insanlara saldırmak üzeredir. 

Tesis çalışanları buna engel olmak için öldürücü ilaçları kullanarak onu etkisiz hale getirmeye çalışacaklar, bu sırada Megalodon sahile gelmiş ve insanlara saldırmış olacaktır. 

Sahilde kargaşa ve aksiyon dolu bir köpek balığı saldırısı yaşandıktan sonra Jonas ve Suyin, bindikleri su altı araçları ile Megalodon'un dikkatini çekecekler ve kendilerine saldıran Megalodon'u Jonas, kendi aracının sivri bir parçası ile kesmeyi başaracak ama hala ölmeyen Megalodonun gözüne sapladığı öldürücü ilaç ile durdurmayı başaracaktır. Bunun üzerine denizin her yeri kan ile dolacak ve küçük köpek balıkları Megalodonun bedenini yemeye başlayacaklardır. Sonrasında sağ kalanlar karaya çıkacak ve film böylelikle son bulacaktır.

Tarih öncesinde yaşadığı düşünülen en büyük köpek balığı olan Megalodon'un görüntülerine tanık olacağınız, aksiyon ve gerilim dolu sahneleri olan, köpek balığı saldırısı konulu filmleri sevenler için tavsiye edilebilecek aksiyon, macera ve gerilim filmidir.