Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

12 Ekim 2019 Cumartesi

Sinema: Yeni Hayat - Cast Away - Okyanusun Ortasında Bir Adada 4 Yıl Boyunca Yalnız Yaşayan Bir Adamın Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Yeni Hayat - Cast Away

Oyuncular; Tom Hanks, Helen Hunt, Nick Searcy
Yönetmen; Robert Zemeckis
Tür; Macera, Dram

Konusu; Film, FedEx isimli tanınmış bir şirkette çalışan Chuck Noland'ın, şirketin uçağı ile seyahat ederken uçağın denize düşmesi sonrasında bir adada 4 yıl boyunca yalnız kalarak yaşamasını konu almaktadır.

Özeti; Chuck, işinde başarılı bir sistem analist uzmanıdır. Aynı zamanda sevdiği bir kadın vardır ve yakında evlenme planları yapmaktadırlar. Noel öncesinde yine bir iş gezisine çıkmak zorunda kalan Chuck, çalıştığı kargo şirketinin uçağı ile seyahat edecek ancak uçak havada iken arızalanacak ve içeride bulunan iki kişi ile birlikte denize düşeceklerdir. 





Düşerken yanında deniz botu olan Chuck, uçağın batması sırasında dibe çekilmesine bu botun açılması sayesinde karşı koyabilecek ve hayatı bu şekilde kurtulacaktır.

Diğer iki kişi ölecek, açılan botun üzerine çıkan Chuck, geceyi bu şekilde geçirdikten sonra botun patlama sesi ile uyanacaktır. Botun patlamasına sebep olan şey, bir kayaya çarpmış olmasıdır ve Chuck, bir adaya gelmiştir. Bottan inip adaya ayak basan Chuck, küçük bir yüz ölçümü olan adada kimseyi bulamayacak, uçak ile birlikte düşmüş olan kargo paketlerini toplamaya başlayacaktır. Adanın çevresini dolaşıp tepesine çıkan Chuck, yardım yazıları yazacak, gemiler için işaretler yerleştirecektir.

Ancak bunların hiç birinin faydası olmayacak ve Chuck, artık yalnız yaşamaya çalışacaktır. Hindistan cevizlerinin içindeki su ile susuzluğunu giderecek, küçük balıklar ve yengeçler yakalayacak ve onlarla beslenecek, ardından adada bir mağara bulacaktır. Bu sırada sahile vuran uçaktaki diğer arkadaşlarından birinin cesedini görecek, O'nun ayakkabısını ve fenerini alarak kendi kullanacak ve arkadaşını toprağın altına gömecektir. Sonrasında sahilde topladığı kargo paketlerini açacak, içinden işine yarayacak olanları kullanacak, içlerinden birinden voleybol topu çıkacak ve O'nun üzerine ateş yakmaya çalışırken yaraladığı elindeki kan bulaşacak ve bu izle sanki bir yüz şeklini alan voleybol topuna Wilson ismini koyarak, onunla konuşmaya ve arkadaşlık yapmaya başlayacaktır.





Bu sırada tahtaları sürterek ateş yakmayı başaracak ve artık yakaladığı balık ve yengeçleri pişirerek yemeye başlayacaktır. Aynı zamanda diş ağrısı olan Chuck, dişini kargo paketlerinden çıkan buz kayağı ayakkabısının keskin metal parçası ile çekmeye çalışacak ve bunu başardıktan sonra film, dört sene sonrası ile devam edecektir.

Chuck'ın artık sakalları ve saçı iyice uzamıştır ve adada yaşamak konusunda tecrübe sahibi olmuştur. Mağarada yaşamaya başlayan Chuck, duvarlara yazılar yazmış, Wilson ile dostlukları ilerlemiştir. Bu sırada dışarıdan bir ses duyacak ve sesin kırık bir plastik parçasından geldiğini görüp, onunla bir sandal yapma fikri aklına gelecektir. 

Sonrasında işe koyulan Chuck, normal boyda ağaçlardan bir sandal yapacak, yanına gerekli olacak kadar yiyecek ve içecekte alacak, Wilson ile birlikte denize açılacaktır. Zor olan dalgaların geçilmesi sonrasında denizde yol almaya başlayan Chuck, zor zamanlar geçirecek, çıkan fırtına yüzünden sandalı devrilecek, bu arada Wilson'ı kaybedecek ve bozulmuş sandalın üzerinde uyuyarak zaman geçirmeye başlayacaktır. Günler sonra uyurken yanından bir yük gemisi geçecek ve uyanan Chuck'ı fark edeceklerdir. Bu olay sonrasında kurtulan Chuck, yeniden kendi yaşadığı yere geri dönecek ancak burada dört yıl önce bıraktığı sevgilisi Kelly'nin başka biri ile evlendiğini ve çocuğu olduğunu öğrenecektir. Kelly, O'nun öldüğünü düşündüğü ve Chuck için bir cenaze düzenledikleri için O'nu unutmaya çalışmış ve başkası ile evlenmiştir. Bu haber sonrasında ne yapacağını bilemeyen Kelly, öncesinde Chuck ile görüşme cesaretini kendisinde bulamayacak ama sonrasında evine gelen Chuck ile özlemlerini gidereceklerdir. Kelly, Chuck'a hayatının aşkı olduğunu söyleyecek ama Chuck, O'nun evine dönmesi gerektiğini söyleyecektir. Artık O'nun bir ailesi vardır. 







Kelly'nin yıllardır sakladığı arabasını alan Chuck, onunla yanından ayrılacak ve artık kendi hayatını yeniden kurmak için yaşamaya devam edecektir. Hayatını kurtardığını düşündüğü kargo paketini yanında getirmiş olan Chuck, yıllar sonrasında adresine teslim ettikten ve kargo sahibi ile tanıştıktan sonra da film son bulur.

Medeniyetten uzak bir adada yalnız kalan bir insanın yaşam mücadelesine tanık olacağınız, yalnızlık konulu filmleri sevenler için oldukça sürükleyici olan, Tom Hanks'ın muhteşem oyunculuğunu izleyeceğiniz, macera ve dram filmidir.