Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

12 Ekim 2019 Cumartesi

Sinema: Açık Deniz 3: Kafes Dalışı - Open Water 3: Cage Dive - Okyanusun Ortasında Köpek Balıklarına Karşı Verilen Yaşam Mücadelesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Açık Deniz 3: Kafes Dalışı - Open Water 3: Cage Dive

Oyuncular; Joel Hogan, Josh Potthoff, Megan Peta Hill
Yönetmen; Gerald Rascionato
Tür; Macera, Gerilim

Konusu; 2015 yılında okyanusun dibinde bulunan bir deniz kamerasının içinden çıkan görüntülerle oluşturulan film de, 3 arkadaş kafes dalışı yaptıkları sırada büyük bir dalga teknelerini batırmıştır ve sonrasında çevreleri köpek balıkları ile dolu bir alanda mahsur kalmışlardır.

Özeti; 2015 yılında dalgıçlar denizin dibinde bir deniz kamerası bulurlar ve kayıtları izlediklerinde 3 arkadaşın görüntülerine ulaşırlar. Bu görüntüler tatil ve köpek balıkları olan bir denizde kafes dalışı yapmak için geldikleri Avustralya yolculuğuna başlarken çekilmeye başlamıştır ve hepsinin ölümüne kadar devam etmektedir.





Jeff, Josh ve Megan, Greg isimli tanıdıklarının yanına geldikten sonra birlikte eğlenceli zamanlar geçirecekler, bu sırada Jeff ile sevgili olan Megan'ın, O'nu Josh ile aldatmasının görüntülerini yanlışlıkla kameraları kaydedecektir. 

Bundan haberi olmayan Jeff, Megan ile evlenmeyi düşünmektedir. Bu kayıtların sonrasında kafes dalışı için anlaştıkları tur ile tekneye binecekler ve üçü birlikte çevreleri köpek balığı dolu olan okyanusun derinliklerinde kafesin içine gireceklerdir. 

Burada aynı zamanda kamera çekimi yapan arkadaşlar, az sonra dışarıdaki teknenin dev bir dalga yüzünden alabora olması sayesinde kendilerini kafesin dışında bulacaklardır. Alabora olan tekne, denizin içine batacak, teknenin içindekilerden bazıları yüzeye çıkacak, Megan, Jeff ve Josh'da kafesin içinden çıkmış bir şekilde yüzeyde yüzerken kendilerini bulacaklardır. Etraflarında her yeri kanayan bir yaralı ve O'nu tedavi etmeye çalışan bir kadın vardır. Biraz ilerilerinde başka bir adam yardım istemektedir. Çok zaman geçmeden yanlarındaki yaralı adam ve kadını köpek balıkları alarak denizin dibine götürecek, aynı şekilde biraz ileride kendilerinden yardım isteyen adamında başına aynı şey gelecektir.





Bu olaylardan sonra sadece Megan, Jeff ve Josh kalacak, artık onlar için zor zamanlar başlamış olacaktır.

Birbirlerine yakın durarak sakince yardımın gelmesini bekleyen arkadaşlar, kısa bir zaman sonra ileriden kendilerine doğru yüzden can simitlerini görecekler ve onları alınca biraz daha rahatlayacaklardır. Aradan saatler geçecek, panik ve korku içinde suda yaşam mücadelesi
veren arkadaşlar, üşümeye ve yorulmaya başlayacaklardır. 

Saatler geçmiştir ve hala kimse onları kurtarmak için gelmemiştir, akşam olmak üzere iken çevrelerinde yüzen bir cisim görecekler ve onun bir deniz botu olduğunu fark edeceklerdir. Hemen botu alıp, ipini çekecekler ve acil durumlar için hazırlanmış, üzeri kapalı ve dört kişilik olan deniz botu açılacaktır. Sevinçle deniz botuna binen arkadaşlar içeride yardım malzemeleri, su ve yiyecek bulacaklar, sonrasında yardım fişeğini ateşleyip yardım çağrısında bulunacaklardır. Ancak kimse onları görmemiştir ve botun içinde beklemeye başlamışlardır. Aradan zaman geçecek ve botlarına bir şeylerin çarptığını hisseden arkadaşlar, dışarıda bir tahtanın üzerinde yatan baygın bir kadını fark edecekler ve O'nu da bota alacaklardır. 







Kadını bota aldıktan sonra Megan, panik yapacak ve yardım fişeğini ateşlemek isterken, aralarında çıkan kavga yüzünden fişek botun içinde ateşlenecektir ve bot yanarak patlayacaktır. Baygın olan kadın ölecek, geriye kalan arkadaşlar ise yine suyun içinde kalacaklardır. Can simitlerine sarılarak hayatta kalmaya çalışan arkadaşlar, gecenin karanlığında okyanusun ortasındadırlar.

Bu sırada aralarında Megan'ın Jeff'i, Josh ile aldatması konusu ile ilgili tartışma çıkacak ve bu durumu kabullenemeyen Jeff, yanlarından ayrılmak isteyecek ancak bu sırada köpek balıklarının saldırısına maruz kalan Megan ölecektir ve gözlerden kaybolacaktır.

Sonrasında Jeff ile Josh yalnız kalacak, sabah olacak ve yine aynı konu yüzünden kavga etmeye başlayacaklardır. Bu kavga sırasında kalbinden sorunlu olan Jeff, rahatsızlanacak ve bu rahatsızlık sonucu suyun üzerinde ölecektir. Bu ölüm üzerine yalnız kalan Josh, son kez kamera kaydı yapacak, sevdiklerine veda edecek ve o sırada gökyüzünde gördüğü bir helikoptere yardım çağrısında bulunurken, bir köpek balığı O'nu da alıp derinlere götürecek ve öldürecektir. Herkesin ölmesinden sonra üç arkadaşın birlikte çektiği bazı video görüntülerinin gösterilmesiyle film son bulur.

Heyecanın ve gerilimin sürekli yaşandığı, tam kurtulduklarını düşünürken yeniden ölüm ile burun buruna gelen insanların yaşam mücadelesine tanık olacağınız, serinin üçüncüsü olan film, yaşam mücadelesi konulu bir macera ve gerilim filmidir.