Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

8 Ekim 2019 Salı

Sinema: Ölümcül Labirent - Escape Room - Kaçış Odası - Gizli Bir Örgüt Tarafından Alıkonulan İnsanlar Üzerinde Oynanan Acımasız Bir Oyun... / Konusu, Özeti, Afişler

Ölümcül Labirent - Escape Room - Kaçış Odası

Oyuncular; Taylor Russell McKenzie, Logan Miller, Deborah Ann Woll
Yönetmen; Adam Robitel
Tür; Aksiyon, Gerilim

Konusu; Film, gizli bir örgütün bazı insanları özel olarak hazırladıkları kaçış odalarına hapsetmesi üzerine, bu odalarda insanların verdiği yaşam mücadelelerini konu almaktadır.

Özeti; Film, Ben Miller'ın son kalan odadayken çıkmaya çalışması görüntüleri ile başlamaktadır ve sonrasında olayların başlangıcına dönerek kaçış odalarına nasıl geldiklerini göstermektedir. Kaçış odasına davet edilen insanlar belirli bir özelliği olduğu için seçilmiştir ve bu insanlara özel tasarlanmış bir kutu postalanacak, şifreli bir mekanizması olan kutuyu inceleyen insanlar içerisinden kendilerini kaçış odalarına davet eden ve kazanmaları durumunda yüksek meblağda para kazanacaklarını bildiren bir not bulacaklardır.





Bunun üzerine bu daveti alan kişiler belirlenen yer ve zamanda kaçış odasının bulunduğu mekana gelirler. Zoey, Ben, Amanda, Jason, Mike, Danny bu oyun için seçilmiş kişilerdir ve ortak özellikleri ise geçmişte yaşadıkları kazalardan sadece kendilerinin kurtulmuş olmalarıdır. 

Yani aslında ölmeleri gerekirken bir şekilde yaşamaya devam etmişlerdir ve bu durum onları şanslı olarak gösterip, kaçış odası oyun kurucuları şanslıların da şanslısını görmek için onları bu oyuna davet etmiştir. Ancak henüz onların bu durumdan haberleri yoktur. Hepsi kendilerinin sıradan bir oyuna gireceğini sanmakta, sonucunun ölümlerle biteceğini bilmemektedirler.

Bekleme odası olarak bir odada buluşan bu altı kişi oyuna başlamış olurlar. Ben, oyun başlayana kadar dışarı çıkıp sigara içmek isterken kapının kolu kırılacak ve oyunun başladığını anlayacaklardır. Ardından tavandaki ısıtıcılar çalışacak ve kısa bir zaman içinde odadan çıkmanın yolunu bulmaz iseler yanarak öleceklerdir.




Git gide ısınan odanın içinde başka bölgelerden de ısıtıcılar çalışacak ve içerideki şifreleri çözerek, sehpanın üzerindeki bardak altlıklarına su dolu bardakları koyduklarında, başka bir odaya giden kapı açılacak ve son anda yanmaktan kurtularak bu odaya geçeceklerdir.

Artık işin tehlikesini anlayan bu altı kişi çıkmak isteseler de kimse onları dinlemeyecektir. Zaten kameralarla sürekli izlenmektedirler. Bu geldikleri odada ise yeni bir şifre oyunu ile karşılaşırlar ve kapının şifresini bulduklarında kendilerini kar yağan, çok soğuk ve yerin buzla kaplı olduğu bir alanda bulurlar. Buzun altında akıntı ile giden su vardır ve buradan çıkmak içinde, buldukları bir kapının anahtarına ulaşmaları gerekmektedir. 

Burada bir olta bulacaklar, ardından bir mıknatıs, bu mıknatısı oltaya takıp buzdan açılmış olan ve suya inen deliğe indirip, çevresi buzla kaplı anahtarı alacaklar ancak bu sırada Danny, kırılan buz yüzünden suya düşecek ve donarak ölecektir. Ardından çok zor bir şekilde buzdan anahtarı çıkaracaklar ve açılan kapıdan diğer odaya geçeceklerdir. Geride kalan beş kişi bu geldikleri odada her şeyin ters bir şekilde dizildiğini göreceklerdir ve bir bilardo masasında siyah sekizli topunun eksik olduğunu fark edeceklerdir. 



Aynı zamanda bir kilitli kasa bulacaklar ve bu kasanın kilidini açmak için şifreleri çözmeleri gerekecektir. Ama odanın tabanı her geçen dakika çökmektedir ve aşağısı bir uçurum olarak tasarlanmıştır.

Sonunda şifreleri çözecekler, kasayı açacaklar, içerisinden siyah sekizli topunu alacaklar ancak bu sırada Amanda, uçurumdan aşağı düşüp ölecektir. Geriye kalan dört kişi sonraki odaya geçecekler ve burada hepsi kendilerinin ortak yönlerini öğreneceklerdir.

Hepsi kendi hayatları ile ilgili bilgiler bulacak ancak kısa bir zaman içinde bu odadan da çıkmaz iseler, zehirli gaz nedeni ile öleceklerdir. Bu durumdan hoşlanmayan Zoey, bütün kameraları kırmaya başlayacak, izlenmeyi istemeyecek, diğer kalanlarda şifreleri çözmeye çalışırken aralarından Mike, EKG makinesinin kendi üzerinde denenmesi nedeni ile ölecektir. Bu sırada Jason, şifreyi çözecek ve nabzının düşmesini kullanarak kapının açılmasını sağlayacaktır ve Ben ile birlikte açılan kapıdan diğer odaya geçeceklerdir. Zoey ise bu odada kalacak ve baygın olarak yere yığılacaktır. Sonrasında diğer odaya geçen Jason ve Ben, burada ellerine bulaşan ve halüsinasyon gösteren madde yüzünden zor anlar yaşayacaklar, panzehiri bulmak ve kendilerine enjekte etmek için birbirleri ile mücadele edecekler ve bu mücadele sonucunda Jason ölecek ve Ben, tek başına diğer odaya geçecektir.



Filmin başında Ben'in olduğu oda bu girdiği odadır ve Ben, tam odada sıkışmak üzere iken şöminenin aralığını bularak kurtulacak, sonrasında oyun kurucuların oyunu yönettiği ve izlediği yere gelecektir. 

Buradaki Wootan You ismindeki oyun düzenleyici Ben'e kazandığını anlatıp, gizli örgütlerinden ve bu işleri nasıl ve kimlerle yaptığından bahsedecek, sonrasında Ben'i öldürmek isteyecektir. Ancak diğer odada baygın yatan Zoey, yanlarına oyun ekibinden temizlikçiler geldiğinde uyanmış ve onları bayıltıp Ben'i kurtarmaya gelmiştir. Wootan You, Ben'i öldürmek üzere iken Zoey, O'nu kurtaracak ve sonrasında birlikte Wootan You'yu öldürüp buradan kaçacaklardır. Ardından polislerle bu alana gelen Zoey, hiç bir şey ispatlayamayacak ve her şeyin yok edilmiş olduğunu görecektir.

Aradan altı ay geçecek, Zoey hala bu gizli örgütün izlerini arayacak ve Ben ile birlikte bir uçak için bilet aldıklarında, bu gizli örgütün onlar için uçakta yaşatmak üzere oldukları yeni oyunlarının hazırlığının görüntüleri ile film son bulacaktır.

Heyecan verici ve merak uyandırıcı sahneleri olan, odaların şifreli sistemlerini beğeni ile izleyeceğiniz, akıl oyunları ve yaşam mücadelesi üzerine kurulu bir aksiyon ve gerilim filmidir.