Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

29 Eylül 2019 Pazar

Jurassic Park Serisi - Jurassic World Serisi - Jurassic Park 1, 2, 3, 4, 5 Film Özetleri - Jurassic Series


Jurassic Park 1

Oyuncular; Sam Neill, Laura Dern, Jeff Goldblum
Yönetmen; Steven Spielberg

ÖzetiFilm, tarih öncesi dinozorların çağında yaşamış olan dinozorların, bazı bilim adamlarının deneyleri sonucunda günümüz dünyasında yeniden hayata getirilmesi sonucu ortaya çıkan olayları konu almaktadır.



Jurassic Park 2, Kayıp Dünya - The Lost World : Jurassic Park

Oyuncular; Jeff Goldblum, Richard Attenborough, Pete Postlethwaite
Yönetmen; Steven Spielberg

Özeti; Film, daha önce terk etmek zorunda kaldıkları Jurassic Park adasına yeniden giden insanların, adada dinozorlarla aralarında yaşanan gerilim dolu anları konu almaktadır.



Jurassic Park 3 - Jurassic Park III

Oyuncular; Sam Neill, Alessandro Nivola, William H. Macy
Yönetmen; Joe Johnston

Özeti; Film, dinozorlarla dolu bir adada çocuklarını kaybeden Kirby çiftinin, Dr. Alan Grant'ı da kandırarak adaya götürmelerini ve adada çocuklarını ararlarken çeşit çeşit dinozorlarla yaşanan gerilim ve macera dolu olayları konu almaktadır.



Jurassic Park 4 - Jurassic World

Oyuncular; Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Nick Robinson
Yönetmen; Colin Trevorrow

Özeti; Kosta Rika yakınlarındaki Pasifik kıyılarında kurulu olan Isla Nublar adasında, şimdide Jurassic World isminde bir dinozor parkı kurulmuştur ve film, bir çok insanın bu parkı ziyaret ettiği sırada dinozorların kafeslerinden çıkması ile gelişen olayları konu almaktadır.



Jurassic Park 5: Jurassic World: Yıkılmış Krallık - Fallen Kingdom

Oyuncular; Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Rafe Spall
Yönetmen; Juan Antonio Bayona

Özeti; Film, bundan önceki bölümündeki Kosta Rika yakınlarında bulunan Isla Nublar adasında volkanik patlamalar oluşması ve kalan dinozorların yok olması tehlikesi üzerine, Jurassic World parkından geride kalan dinozorları yakalayıp, satmak isteyen kişilerin dinozorları malikanelerine getirmeleri ile gelişen olayları konu almaktadır.