Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

30 Eylül 2019 Pazartesi

Sinema: Kelebek Etkisi 3 - The Butterfly Effect 3: Revelations - Evrendeki Sebep Sonuç İlişkilerine Göre Şekillenen Hayatlar... / Konusu, Özeti, Afişler

Kelebek Etkisi 3 - The Butterfly Effect 3: Revelations

Oyuncular; Rachel Miner, Hugh Maguire, Linda Boston, Chris Carmack
Yönetmen; Seth Grossman
Tür; Gizem, Gerilim, Dram, Bilim Kurgu

Konusu; Film, geçmişteki zamanlara giderek suçluları bulup polise yardım eden Sam'in, kız arkadaşının ölümünün arkasındaki sır perdesini aralamaya çalışırken gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Sam, çocukluk yıllarında bir yangında annesi ve babasını kaybetmiş, bu yangından kardeşi Jenna'yı kurtarmış ve uzun zamandır Jenna ile birlikte yaşamaktadır ve geçmişe gidiş anlarında Jenna, O'na yardımcı olmaktadır. Bu sıralarda Sam'in kız arkadaşı Rebecca'nın bir katil tarafından parçalanarak öldürülmesi sonrasında, suçlunun Sam'dan gizli bir şekilde Rebecca ile birlikte olan bir adamın olduğunu düşünen polisler, O'nu hapse atacaklardır ve yakında idamı gerçekleşecektir.






İdam gerçekleşmeden bir kaç gün öncesinden Rebecca'nın kardeşi Sam'ın yanına gelecek ve O'na Rebecca'nın günlüğünü gösterecektir. Günlükte suçlu olarak gösterilen kişi ile aralarındaki ilişkiden bahsetmektedir ve katilin O olmadığı günlükteki yazılarından ortaya çıkmaktadır.

Rebecca'nın kardeşi, Sam'den geçmişe gidip bu olayı incelemesini isteyecek, ilk başta kabul etmeyen Sam, sonrasında Rebecca'nın öldürüldüğü geceye gidecek ve katilin kim olduğunu bulamadan, bu seferde geçmişi değiştirip, katilin Rebecca'nın kardeşini de öldürmesine neden olacaktır. Değişen geçmiş sonrasında kendisini başka bir yerde bulan Sam, bu ölümlerle ilgili suçlanacak ama sonrasında aklanacaktır.

İyiden iyiye bu olayı çözmeye kendini veren Sam, geldiği bu gelecekte aynı katilin sekiz kadını daha aynı şekillerde öldürdüğünü görecek ve öldürülen bu kadınlardan birinin cinayetinin işlendiği zamana gidecek ve burada kadının evindeki dolaba saklanıp, hiç bir şeyi değiştirmeden katilin kimliğini görmeyi amaçlarken, kadının sevgilisi Sam'i dolabın içinde görecek ve bir geçmiş daha değiştiği için Sam, birden bire değişen başka bir gelecekte bulacaktır kendini. Bu geldiği gelecekte her şeyini anlattığı ve akıl aldığı dostu Goldberg'ün de kayıp olduğunu öğrenecektir. 





Bunun üzerine belirli bir süre geçmişe gitmeye ara vermeyi düşünen Sam, bu seferde sürekli gittiği barda çalışan ve daha önce bir gece birlikte olduğu kızın, kendisinin bardan çıkmasından sonra öldürüldüğünü öğrenecek ve bunun üzerine polisler Sam'i, suçlu olarak karakola götüreceklerdir.

Ölenlerin bir çoğu, Sam'in tanıdığı kişiler olduğu için Sam suçlanmakta ama bu sefer Sam'i, kız kardeşinin tanıdığı bir avukat aracılığı ile Jenna kurtaracaktır. Sonrasında Sam, yine geçmişte ölen kurbanların bulunduğu boş bir fabrika binasını araştırmaya gidecek ve burada kanlar ve yerlerde insan organlarını görüp, ardından kendisini Janne ile evlerinde uyurken bulacaktır.

Gelecek yine değişmiş olacak ve bu geldiği yerde de aynı fabrika alanına giden Sam, polislere yakalanacak, kurbanların bulunduğu mekanda görülen ve zaten zanlı olan Sam'i yine karakola götüreceklerdir. Sam, karakoldan kurtulabilmek için daha öncesinde polislere yardım ederken dostluk kurduğu polis arkadaşı Glan ile görüşecek, kendisine inanmayan Glan'e, kendi geçmişi ile ilgili kimsenin bilemeyeceği şeyleri söyleyecek ve bu duruma şaşıran Glan, Sam'i dışarı çıkaracaktır. Dışarı çıkan Sam, evine gidecek ve Jenna'ya koklanması ile uyuşturan etkisi olan çiçeklerin geldiğini görecek ve bunları kendisi kokladığı için uyuşmaya başlayacaktır.





Bunun üzerine Sam, Goldberg'in bu işi yaptığını düşünecek ve son anda yine geçmişe giderek Goldberg'in kaybolduğu zamandaki fabrika alanında kendini bulacak ve içeriyi araştırdıktan sonra Goldberg'in elleri bağlanmış ve kanlar içinde olduğunu görecektir. 

Bu olay üzerine oradan kaçarken ayağı kurt kapanına takılan Sam, yere düşecek ve arkasından kafasında maske, elinde kesme aleti olan katil gelecektir ve kafasındaki maskeyi çıkarınca, bu seri katilin kardeşi Jenna olduğunu görecektir. Gördüklerine inanamayan Sam, Jenna'nın da geçmişe gidebilme yeteneği olduğunu ve Sam'e ensest duygular beslediğini, bu yüzden O'nunla birlikte olan ve gelecekte olacak olan bütün kadınları öldürdüğünü öğrenecektir.

Sam, öncesinde kardeşini geçmişe giderek yangından kurtarmıştır ve bu kurtarış sırasında da anne ve babasını kaybetmek zorunda kalmıştır. Bu olay sonrasında Jenna, Sam'e aşırı yoğun duygular besmeleye başlamış, herkesten kıskanmıştır. Bu duyduklarının ve gördüklerinin şaşkınlığı içinde kalan Sam, küvete ve aletlere gerek kalmadan geçmişteki yangının olduğu zamana gidecek ve bu sefer Jenna'yı bile bile kurtarmayacak ve sonrasında kendisini bambaşka bir gelecekte bulacaktır. Bu gelecekte Sam, sevdiği kadın ile evlenmiş ve Jenna isminde de bir kızları olmuştur. Tüm dostları ve ailesi ile bir toplantı alanında eğlenirken, kızları olan Jenna'nın bebeğini mangalda yakması ve aynı diğer Jenna gibi sadist duygularının olduğunun anlaşılması ile film son bulur.

Evrendeki sebep sonuç yasasının başka bir dille ifade edildiği filmde, yer yer gerilim sahneleri de bulunmaktadır. Heyecan verici ve merak uyandırıcı senaryosu ile serinin üçüncüsü olan film, gizem, gerilim, dram ve bilim kurgu filmidir.