Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

29 Eylül 2019 Pazar

Sinema: Siyah Giyen Adamlar 2 - Men in Black 2 - Siyah Giyen Adamlar Serleena'nın Peşinde... / Konusu, Özeti, Afişler

Siyah Giyen Adamlar 2 - Men in Black 2

Oyuncular; Jeremy Howard, Will Smith, Tommy Lee Jones
Yönetmen; Barry Sonnenfeld
Tür; Komedi, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Film, Dünya'da ki Zarta ışığını arayan ve uzaydan gelen Serleena ile Siyah Giyen Adamlar'ın aralarında yaşanan eğlenceli ve macera dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Yıllar öncesinde Zarta halkı, sonsuz güce sahip Zarta ışığını kötü varlıklardan saklamak için dünya gezegenini seçmişlerdir ve bu durumu o zamandaki dünyada bulunan Siyah Giyen Adamlar ekibi ile başarmışlardır. Ancak bu dönemde MIB'de çalışan Ajan K, şimdilerde Ajan J tarafından nörolize edilerek hafızası silinmiştir ve Ajan K'nın Zarta'lılarla ilgili bilgilerine ihtiyaçları vardır. 







Bu sırada Dünya'ya Serleena'da gelecek, Zarta'nın ışığını bulmak için araştırmalara başlayacak, Zarta'nın ışığını bulamayınca sonunda MIB binasına saldırıp içerideki herkesi tutsak alacaktır.

Zarta'nın ışığının nerede olduğunu ise hafızası silinmiş olan ajan K bilmektedir ve ajan J, bir denörolizör bularak şimdilerde postacılık yapan ajan K'yı alıp burada hafızasını yerine getirecektir.

Hafızası yerine gelen ajan K, bir pizzacıya gidecek, pizzacıda ki resminin gösterdiği kilidi alacak, bunun üzerine içi uzaylılarla dolu olan dolabın içinden saatini ve bir kasetçinin kartını alıp, bu kasetçiye gidip, Zarta ile ilgili hazırlanmış olan bir programı izleyecek ve Zarta ışığının nerede olduğunu hatırlayacaktır. Zarta'nın ışığı, aslında Serleena'nın ilk geldiğinde kendisini öldürdüğü pizzacının yanında çalışan Laura isminde bir kızdır ve bu saldırı sırasında Serlaana, O'nu görememiştir. Ajan J ve Ajan K, Frank isimli köpeğe Zarta'nın ışığı hakkında bilgi verirken, O'nu tutsak almış olan Serleena, Zarta'nın ışığının kim olduğunu öğrenecek ve Laura'yı kaçıracaktır. Laura'yı kaçırdıktan sonra O'nu bir uzay gemisi ile kendi gezegenine göndererek evreni kontrol etmeyi düşünen Serleena'ya, Ajan K, Ajan J ve solucan uzaylılar saldıracaklardır.








Bu saldırısı sonrasında Laura'yı kurtaracaklar ve Zarta'nın ışığının ve Zarta prensesinin kendi olduğunu öğrenen Laura, Zarta'dan gelen bir uzay gemisi ile gidecektir.

Bu gidiş sonrasında son kez saldırmayı planlayan Serleena'yı da yok edeceklerdir. 

Bu sırada O'ndan hoşlanan Ajan J, bu duruma üzülecek, dostları O'nu teselli etmeyi deneyeceklerdir. Böylelikle film son bulacaktır.

Oldukça komik ve eğlenceli uzaylı yaratıkların olduğu, dolabın içinde yaşayan minik uzaylılar, solucan uzaylılar, konuşan köpek Frank, MIB'de tutsak olan uzaylılar, şehirde yaşayan uzaylılar gibi bir çok birbirinden ilginç ve komik görüntüleri olan uzaylı varlıkları izleyeceğiniz, serinin ikincisi olan film komedi ve fantastik bilim kurgu filmidir.