Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

2 Ekim 2019 Çarşamba

Sinema: Van Helsing - Kurt Adamlarla, Vampirlerle ve Bir Çok Yaratıkla Mücadele Eden Bir İblis Avcısının Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Van Helsing

Oyuncular; Hugh Jackman, Kate Beckinsale, Richard Roxburgh
Yönetmen; Stephen Sommers
Tür; Macera, Aksiyon, Fantastik, Gerilim

Konusu; Film, Van Helsing isminde bir iblis avcısının, kurt adamlarla, vampirlerle ve birbirinden farklı bir çok yaratıkla verdiği mücadeleyi konu almaktadır.

Özeti; Transilvanya'da Victor Frankenstein isminde bir bilim adamı, bir gün bir deney yapacak ve bir çok insan bedeninin parçaları ile oluşturmuş olduğu yeni bedene bir can verecektir. Frankenstein isminde bu dev yaratığın oluşması ise kont Drakula'nın kendi çocuklarına yaşam verebilmek için uzun zamandır aradığı bir olaydır. Frankenstein'a can verildikten sonra Drakula, Victor Frankenstein'ı öldürecek ve bu sırada canlanan Frankenstein, babasını da alıp kaçacaktır. 





Ve bu kaçış sırasında kendilerini kovalayan halk, onları bir değirmende sıkıştırarak yakacaklardır. Ancak Victor Frankenstein ölecek, yarattığı varlık olan Frankenstein ise saklanarak yaşamaya devam edecektir.

Bu olay üzerinden bir yıl geçecek ve ülke genelinde hakkında arama çıkarılmış olan Van Helsing, insanları öldüren katil bir devi öldürdükten sonra bağlı olduğu Vatikan O'na, Transilvanya'da ki vampirlerle başı belada olan aileye yardım etmesi gerektiğini söyleyecektir.

Bunun üzerine Transilvanya'ya giden Van Helsing, yanına vampirlerle savaşmak için gerekli bütün malzemeleri ve mucit arkadaşı olan Carl'ı da alacaktır. Van Helsing, burada kendi soyunun son kalan iki kişisi olan ve vampirlerin soylarını tüketmek için uğraştığı Anna ve Velkan kardeşleri korumaya çalışacaktır. Ancak Van Helsing, gelmeden önce Drakula, Velkan'ı kurt adam yapmıştır ve kardeşi Anna'ya Drakula'nın gelinleri saldırmak üzere iken Van Helsing, O'nu gelinlerden kurtarmış hatta içlerinden birini de öldürmüştür. Bu olay üzerine gelinlerinden birinin öldüğünü öğrenen Drakula, Anna ve Van Helsing'i öldürmesi için kurt adam olmuş Velkan'ı onların üzerine gönderecek ve kendi amacını uygulamak için çalışmalara başlayacaktır. Amacı ise Frankenstein'ı bularak, kendi çocuklarına can verebilmektir. 





Bunu daha önce başka varlıklar aracılığı ile denemiş ama başarısız olmuş, son olarak Velkan'ı da aracı yaparak çocuklarına can vermek istemiştir ama yine başarılı olamamıştır.

Bunun üzerine tek çarenin Frankenstein'ı bulmak olduğuna inanan Drakula, Frankenstein'ın Van Helsing ve Anna ile birlikte olduğunu öğrenecek, Van Helsing, Drakula'nın Frankenstein'a neden ihtiyacı olduğunu anlayacak ve O'nu saklamak için uzaklaştırmaya karar verecektir.

Bu işi yaparken iki araba kullanacaklar ve boş olanı kendi sürecek, Drakula'nın gelinlerini bu yolla kandırıp, gelinlerden birini de bu sırada öldürecektir. Ancak diğer taraftaki arabada kaza yapacak ve sonrasında son kalan gelin prenses Anna'yı kaçıracaktır. Ancak bu sırada mücadele ederken Velkan tarafından ısırılan Van Helsing, artık yavaş yavaş kurt adam özellikleri göstermeye başlayacak ve sonrasında Drakula, Van Helsing ile bir anlaşma yapmak isteyecek ve Anna karşılığında Frankenstein'ı takas yapmayı teklif edecektir. Bunu kabul eden Van Helsing'i bir festivale davet edecek, takasın burada yapılmasını isteyen Van Helsing, cambazların sayesinde Anna'yı kaçırmayı başaracaktır. Ancak diğer tarafta da Drakula'nın adamları Frankenstein'ı yakalamışlardır ve Drakula'nın amacını uygulaması için kalesine götüreceklerdir. 






Drakula'nın kalesine giden gizli bir yol vardır ve Anna, Carl ve Van Helsing, bu yolun Anna'nın babasının evindeki haritanın arkasında olduğunu ve aynı zamanda Drakula'yı ancak bir kurt adamın öldürebileceğini anlayacaklardır. 

Van Helsing'in ısırılmasının sebebini buna yoracaklar ve Van Helsing'e gelmeden önce Vatikan'dan verilen haritanın eksik parçasını odadaki haritaya yerleştirdiklerinde başka bir boyuta açılan kapıyı ve orada olan Drakula'nın kalesini göreceklerdir. Drakula, burada çocuklarına can vermek için Frankenstein'ı aracı olarak kullanıp yıldırım enerjisini yumurtalara göndermeye çalışmaktadır. Anna, Van Helsing ve Carl kaleye gelecek, burada Carl ve Anna kalan son gelin ile mücadele edip, kurt adamdan insana dönüştüren ve Drakula'nın kendisini öldürecek olan kurt adamdan korunmak için sakladığı ilacı bulacaklar ve sonrasında gelini öldüreceklerdir. 

Bu sırada Van Helsing'de dönüşerek kurt adam olacaktır ancak diğer tarafta Drakula'nın çocukları yumurtadan çıkmış, can verme işlemi bitmiştir. Bu durumun ancak Drakula'nın öldürülmesi ile sonlanacağını bilen Van Helsing, kurt adam hali ile Drakula'ya saldıracak, aralarında aksiyon dolu bir mücadele yaşanacak ve sonunda Drakula'yı öldürmeyi başaracaktır. Ancak bu olaylar yaşanırken Anna ölecek, Frankenstein ise yalnız başına uzaklaşacaktır. Anna, ölmeden önce Van Helsing'e iğneyi yapmıştır ve Van Helsing, normal insan haline geri dönmüştür. Son olarak Anna için bir cenaze düzenleyecekler ve Van Helsing, Anna'nın gökyüzünde ailesi ile mutlu olduğunu görecek ve film böylelikle son bulacaktır.

Kurt adamları, devleri, vampirleri ve birbirinden farklı bir çok fantastik yaratıkları izleyeceğiniz, aksiyon ve gerilim dolu anların birlikte yaşandığı, Frankenstein konusunun da içerisinde yer aldığı macera, aksiyon ve fantastik gerilim filmidir.