Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

4 Ekim 2019 Cuma

Sinema: 28 Hafta Sonra - 28 Weeks Later, Virüs Salgını ve Zombilerin Arasında Yaşam Mücadelesi Veren İnsanlar... / Konusu, Özeti, Afişler

28 Hafta Sonra - 28 Weeks Later

Oyuncular; Robert Carlyle, Rose Byrne, Harold Perrineau
Yönetmen; Juan Carlos Fresnadillo
Tür; Gerilim, Korku, Bilim Kurgu

Konusu; Film, Rage isimli insanları vahşi bir zombiye çeviren virüsünün, Britanya adalarına yayılması ve bitmesi ardından bölgeye yeniden insanların yerleştirilmesi ile virüsün yeniden ortaya çıkarak gelen insanları zombiye çevirmesini ve bu sırada yaşanan gerilim dolu anları konu almaktadır.

Özeti; Britanya adalarına yayılmış olan virüsten sonra zombiye dönen ve vahşileşen insanlar, Don ve Alice çiftini bir çiftlik evinde yaşlı bir ailenin yanında saklanırken bulacaklar ve evin içine giren ve onlara saldıran zombilerden sadece Don, eşini geride bırakarak kaçmayı başaracaktır. 





Bu olaydan 15 gün sonra Büyük Britanya karantina altına alınmıştır. 28 gün sonra virüs Büyük Britanya'yı tamamen ele geçirmiştir. 5 hafta sonra ise enfekte olanlar açlıktan ölmüştür.

11 hafta sonra Amerika liderliğindeki Nato birlikleri Londra'ya gelmiştir. 18 hafta sonra Büyük Britanya'nın virüsten arındırıldığı açıklanmıştır. 24 hafta sonra yeniden yapılanma başlamıştır ve film 28 hafta sonrası ile devam etmektedir.

28 hafta sonra yeniden yapılanmanın ardından Londra'da daha önceden yaşamış olan insanlar evlerine getirilmeye başlanmıştır. Londra'daki bütün cesetler toplanmaya ve şehir arındırılmaya başlanmıştır. 28 hafta önceki olayda eşini bırakarak kaçan Don'un, Andy ve Tammy ismindeki iki çocuğu da bu gelenler arasındadır. Aynı zamanda Scarlet isminde bir doktor, bölgede virüs ile ilgili tedaviler ve araştırmalar yapmakta, bölgeyi koruyan askerler arasında ise Doyle ile Flynn isimli iki yakın arkadaş bulunmaktadır. Don, yeniden yapılandırma bölümünde görevlidir ve çocuklarını kendi dairesine yerleştirdikten sonra annelerinin öldüğünü söylemiştir. 





Bu duruma çok üzülen çocuklar, kendilerinde annelerine dair bir resim bile olmadığından eskiden yaşadıkları eve gizlice gitmeye karar vereceklerdir. Londra'da bazı bölgeler izinlidir, onların dışındaki bölgelere gidilmesi yasaktır.

Ama bunu önemsemeyen kardeşler, bir motorsiklet bularak eskiden yaşadıkları evlerine gidecekler, burada annelerinin resimlerini ve kendi özel eşyalarını alırken evin içinde anneleri olan Alice'i göreceklerdir. Son olaydan sonra Alice gelmiş ve burada saklanmıştır. Bu sırada çocukları arayan askerler eve gelecek ve Alice ile çocukları alıp merkez tesise götüreceklerdir.

Doktorlar Alice'i incelemek için özel bir alana alacaklar ve kanından aldıkları örneklere baktıklarında Alice'in virüsü kaptığını ama zombiye dönüşmediğini anlayacaklardır. Alice, bir taşıyıcıdır, başkalarına bulaştırdığı virüs, insanları zombiye dönüştürmektedir ama kendisi dönüşmemektedir. Doktorlar bu durumun tedavi niteliğinde olabileceğini incelerken, kocası Don, Alice'in bulunduğu kapalı alana girecek, eşinden kendisini bırakıp gittiği için özür dileyecek ve dudaklarından öpünce, salgı ile de bulaşan virüs Don'a bulaşacaktır ve dakikalar içinde vahşi bir zombiye dönüşecektir. 






Dönüştükten sonra Alice'i öldürecek, O'nunla yetinmeyip dışarı çıkıp askerleri de zombiye dönüştürecek ve artık tesisin içinde bir çok zombi ile kaos başlamış olacaktır.

Çok hızlı yayılan virüs sebebiyle komutanlar tesisin içindeki bütün insanları bir alana kapatacaklar ama bu alanın içindede olan zombiler herkese saldıracaktır. Artık virüsün yayılması ile baş edemeyen komutanlar, tetikçilerine vur emri vereceklerdir ve zombi olan yada olmayan bütün insanlara ateş etmeye başlayacaklardır. Diğer tarafta doktor Scarlet, başka bir odada olan Andy ve Tammy'i kurtaracak, birlikte kaçmaya çalışacaklar, bu sırada Andy kaybolacak ve babasının saldırısına uğrayacak, sonrasında Scarlet'i ve ablasını bulacak ve O'nu gören Doyle, artık insanlara ateş etmeyi bırakıp Scarlet ve çocukların yanına giderek onlarla birlikte yaşam mücadelesi vermeye başlayacaktır.

Artık sağ kalan insanlar zombilerden kaçmaya çalıştığı gibi, birde kendilerini öldürmek isteyen askerlerden kaçmak zorundadırlar. Şehrin içinde bu iki saldırı altında gerilim ve aksiyon dolu anlar yaşayarak Scarlet, Doyle, Andy ve Tammy, sağ kalmayı başaracaklar ve arkadaşı Flynn'den bütün şehrin bombalanacağını öğrenen Doyle, kendilerini helikopterle almasını isteyecek, ama Flynn gelince yanındaki insanları görüp, onlarda da virüs olduğunu düşündüğü için helikoptere hiç birini almayacaktır.





Bu sırada yine zombiler saldıracak, helikoptere binemeyen Scarlet, Doyle, Andy ve Tammy kaçacaklar ve bu seferde çevrelerini zombileri öldürmesi için atılmış zehirli gazlar saracaktır. 

Bu gazdan bir arabanın içine binerek kurtulacaklar ama hareket etmeyen arabayı iterek diğerlerini kurtarmak isteyen Doyle, kendisini yakan askerler sebebiyle ölecek, Scarlet, Andy ve Tammy, kaçacaklar ama sonrasında helikopterle kendilerine ateş eden askerlerden saklanmak için bir tünele gireceklerdir.

Karanlık olan bu tünelde çocukların zombiye dönüşmüş babası Don, Scarlet'i öldürecek, Andy'e de saldıracak ama Andy'nin de annesi gibi taşıyıcı olmasını sağlayan bir geni olduğu için zombiye dönüşmeyecek ve ablası bu sırada elindeki silah ile babaları Don'u öldürecektir. Bu olay sonrasında bir stadyumda Doyle'yi bekleyen Flynn, Andy ve Tammy'i görecek, onlara yardım etmek için helikopterine alacak ve Andy'nin virüsü taşıması sebebiyle artık virüs, Britanya'dan çıkıp Avrupa'yı etkisi altına almaya başlayacaktır. Böylelikle film son bulur.

'' 28 Gün Sonra '' isimli filmin devamı olan filmde oldukça fazla kan, gerilim ve aksiyon görüntüleri vardır. Zombi ve virüs salgını filmleri sevenler için önerilebilecek gerilim, korku ve bilim kurgu filmidir.