Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

30 Eylül 2019 Pazartesi

Sinema: Karayip Korsanları 2: Ölü Adamın Sandığı - Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest - Davy Jones Kaptan Jack Sparrow'un Peşinde... / Konusu, Özeti, Afişler

Karayip Korsanları 2: Ölü Adamın Sandığı - Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest

Oyuncular; Johnny Depp, Orlando Bloom, Keira Knightley
Yönetmen; Gore Verbinski
Tür; Aksiyon, Fantastik, Macera

Konusu; Kaptan Jack Sparrow'un şimdi de, Kraken isimli bir deniz canavarını yöneten Davy Jones ismindeki denizlerin sahibi olduğunu düşünen yaratık ve tayfası ile başı derttedir.

Özeti; Film, Will Turner ve sevgilisi Elizabeth'in bir lord tarafından, Jack Sparrow'un kaçmasına yardım ve yataklık etmeleri suçundan dolayı tutsak alınmaları ile başlamaktadır. Ve sonrasında lord, Will'den sevgilisini ve kendisini kurtarması için Jack'in sahip olduğu pusulayı almasını ister. Bu pusula insanın en çok istediği şey ne ise, onun yerini gösteren özel bir pusuladır.





Bunun üzerine Will, denizlere açılacak, Jack'in gittiği yerlerde O'nu arayacak ve bulacaktır. Ancak bulduğu yer ise, siyah incinin demirlendiği ıssız bir okyanus adasıdır ve bu adanın yerli halkı Jack ve tayfasını yemek için esir almışlardır.

Jack'i burada Tanrı yerine koyan yerliler, sonrasında O'nu yemek isteyecekler ama aksiyon ve eğlence dolu bir kovalamaca sonrasında kaçarak Siyah İnci'ye bineceklerdir. Sonrasında Jack'i bulan Will, O'ndan pusulayı isteyecek, ancak Jack, bu sırada kendisine kan borcu olan Davy Jones isimli bir deniz yaratığının kendisini aradığını ve Kraken isimli canavarını serbest bırakmaya başladığını öğrenmiştir. Bu durumdan çok korkan ve Siyah İnci'sini kaybetme tehlikesi içinde bulunan Jack, Will'den
Davy'in Uçan Hollandalı isimli gemisinin olduğu yere gitmesini isteyecek, O'ndan bir anahtar almasını söyleyecektir. 

Bu anahtar ise bir kasanın anahtarıdır ve kasanın içinde Davy'in kalbi bulunmaktadır. Bu kalbe sahip olan kişi Davy'i ve canavarı Kraken'i istediği gibi yönetebilmektedir ve Jack, kendisini ve gemisini bu yolla kurtarmayı düşünmektedir. Will, Kraken tarafından parçalanmış bir gemiye gidecek, burada denizin içinden çıkan Uçan Hollandalı isimli Davy'in gemisi ile karşılaşacaktır ve kendisini çevrelerde bekleyen Siyah İnci'yi fark eden Davy, Jack'e ulaşacak ve O'nunla bir anlaşma yapacaktır.





Ya yüz tane ruh getirmesini yada kendisini hizmet etmek için tutsak alacağını şart koşacaktır. Bunu yapana kadarda Will'i tutsak olarak alacaktır. Davy için yüz tane ruh bulmaya giden Jack'in ardından Will, geminin içinde yıllardır görmediği babası Bootstraps'ı görecek, babasının geminin içinde yemin ederek yüz yıl boyunca tutsak kaldığını öğrenecektir.

Ve sonrasında Will, Davy'in boynunda sakladığı kasanın anahtarını çalarak kaçmayı başaracaktır. Diğer tarafta Will'i bulmak için hapisten kaçan Elizabeth, bir gemi ile gelmiş ve Jack'i yüz ruh ararken bulmuştur. Jack'ten Will'in yerini öğrenen Elizabeht'e Jack, pusulayı verecek ve Will'i kurtarması için kasanın yerini bulması gerektiğini söyleyecek, Elizabeth'in en çok istediği şey Will'i kurtarmak olduğu için, pusula saklı kasanın rotasını gösterecektir. 

Bunun üzerine Siyah İnci ile okyanusun ortasındaki bir adaya gidecekler, bu sırada kendisinden anahtarın çalındığını anlayan ve Will'in peşinden giden Davy'de, kasayı korumak için rotasını bu adaya çevirecek ama Will, Davy'in gemisinde saklanmıştır, bu sayede Will'de onlardan önce adaya ulaşacaktır. Adaya giden Jack, Elizabeth ve yanlarında yolda karşılaştıkları amiral James ile kasayı bulacaklar, bu sırada Will'de yanlarına gelecek ama anahtar Will'de olduğu için ve Will'in de artık Elizabeth yanında olduğu için, amacı Davy'in kalbini alıp, O'nu öldürmek olmuştur. Bu sayede ruhu tutsak olmuş babasını kurtaracaktır.




Ama Jack ise, Kraken'i ve Davy'i yönetmek, amiral ise bu kalbi alıp lorda götürmek ve eski günlerine geri dönmek istemektedir.

Bu ayrı amaçları olan üç kişi, anahtar için kavga etmeye başlayacak, bu sırada adaya Davy'in yaratık tayfası gelecek ve hepsi anahtar ve kasaya ulaşmak için aksiyon dolu bir kovalamaca içine gireceklerdir. Bu kovalamaca sonunda Jack, anahtarı kapacak ve kasayı açıp, içinden kalbi alarak, Tia isimli büyücünün O'na verdiği kum dolu kavanozun içine saklayacaktır. 

Ancak Jack, yaratıklarla mücadele ederken, amiral gelecek ve kavanozun içinden kalbi alarak kaçacaktır. Sonrasında Jack, Will ve Elizabeth Siyah İnci'ye geri dönecekler, kendilerine saldırmak üzere olan Davy'e Jack, kendisinde kalbin olduğunu sanarak gösteriş yapacaktır ama kırılan kavanozun içinden kalp çıkmayınca, Siyah İnci ile son hızda kaçmaya başlayacaklardır. Bu sırada onlara yetişemeyen Uçan Hollandalı yüzünden Davy, deniz canavarı Kraken'i serbest bırakacak ve Kraken, Siyah İnci'ye saldırmaya, içindekileri öldürmeye ve gemiyi parçalamaya başlayacaktır.




Ne yapsalar da Kraken'e gücü yetmeyen ve geride çok az kişi kalan tayfa ve Will ile Elizabeth, bir filika ile kaçacaklar ama Elizabeth'in Siyah İnci'nin içinde Jack'i bağlayarak gitmesinden sonra Kraken, Jack ile birlikte Siyah İnci'yi denizin içine batıracaktır.

Bu olay sonrasında herkes Jack'in öldüğünü düşünecek, arkasından yas tutacaklar ve bu sırada büyücü Tia onlara, Jack'i kurtarmak isteyip istemediklerini soracak ve bunun için dünyanın sonundaki yaratıklarla savaşmaları ve lanetli sığ suları geçmeleri gerektiğini söyleyecektir. 

Bunu duyan ekip, teklifi kabul edecek ve onlara yeni bir kaptan gerektiğini söyleyen Tia, kaptan olarak Barbarossa'yı gösterecektir ve elindeki elma ile ortaya çıkan Barbarossa, benim Siyah İnci'me ne yaptılar? dedikten sonra film son bulacaktır.

Çok ilginç ve birbirinden farklı yaratık tasarımlarını göreceğiniz, eğlenceli ve komik sahneleri olan, aksiyon dolu, serinin ikincisi olan film, aksiyon ve fantastik macera filmidir.