Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

30 Eylül 2019 Pazartesi

Sinema: O - It - Pennywise - İnsanların Korkuları İle Beslenen Bir Yaratık: Pennywise... / Konusu, Özeti, Afişler

O - It - Pennywise

Oyuncular; Bill Skarsgård, Jaeden Martell, Finn Wolfhard
Yönetmen; Andy Muschietti
Tür; Gizem, Gerilim, Fantastik, Korku

Konusu; Film, Amerika'nın Maine eyaletinin küçük bir kasabasında yaşayan çocukların korkuları ile beslenen ve korktukları şeyleri kullanarak onları öldürmek isteyen Pennywise isminde bir palyaçonun, kasabanın çocuklarına yaşattığı gerilim ve korku dolu anları konu almaktadır.

Özeti; Bill ve Georgie kardeşler, bir gün evlerinde kağıttan gemi yapacaklar ve aralarından küçük olanı Georgie, yağmurun yağdığı bu sırada dışarı çıkacak ve gemiyi akan suda yüzdürerek tek başına oyun oynayacaktır. Bunun üzerine kağıt gemi, akan suyu takip edecek ve yerin altına giden bir kanalizasyon çukurundan içeri girecektir. İçeriden gemisini almaya çalışan Georgie'nin karşısına Pennywise isimli palyaço kılığındaki yaratık çıkacak ve O'nunla konuşarak yakınlık kurduktan sonra, kolunu kopararak kanalizasyon çukurundan içeri çekecektir.





Bu olay üzerine geçen zaman sonrasında Georgie'yi bulamayan yetkililer ve ailesi, öldüğünü düşünecekler ve aramayı artık bırakacaklardır.

Kasabada aynı okula giden Bill, Richie, Eddie, Stanley sürekli birlikte gezen sıkı arkadaşlardır ve aynı okulda kendisi ile sonradan tanışacakları birde Beverly isminde kız vardır. Okulun birde serserisi olan Henry ve dostları, okula yeni gelen Ben'i rahatsız ettikleri ve bıçakla yaraladıkları bir gün Ben, bu sırada hala kaybolan kardeşini aramak ile uğraşan Bill ve diğer 3 arkadaşı ile tanışacak, böylece gruba dahil olacaktır. 

Bu sırada Ben'in peşinde olan Henry'in arkadaşı Victor, Ben'in bir kanalizasyon borusunun içine girdiğini düşünerek içeri girecek ve içerideki Pennywise, zombi şeklinde Victor'ı kovalayacak ve yakalayıp öldürecektir. Pennywise, 27 senede bir ortaya çıkan ve sadece çocukların korkuları ile beslenen ve onlara görünen, korkan çocuklara saldırabilen bir doğa üstü yaratıktır. Çocukların korkularına göre şekil değiştirebilmektedir.





Aynı zamanda birde kasabada çiftçilik ile uğraşan Mike isminde bir çocuk, yine Henry'nin saldırısı altında iken Bill ve dostları ile tanışacak, bundan önce Ben'in yaralarının iyileşmesi için kendilerine yardım ederken aralarına katılan Beverly ile toplam yedi kişi olacaklardır. 

Bu yedi kişide kısa bir zaman öncesinde Pennywise'ı görmüşlerdir ve hepside çok korkmuşlardır.

Ben'in araştırmalarına göre Pennywise hakkında bilgiler edinen grup, sonrasında Pennywise'ın Beverly'e banyosunda kanlar içinde saldırdıktan sonraki görüntüleri de görecekler ve artık iyice korkmaya başlayacaklardır. Mike'a bir yangın görüntüsü ile, Bill'e kardeşinin görüntüsü ile, Eddie'ye cüzzamlı şekilde görünen Pennywise, bu sırada kasabada başka çocukları da kaçırmış ve öldürmüştür. Ve bütün bu olanlar sonrasında Bill, kardeşi Georgie'nin Pennywise'ın elinde olduğunu düşünerek, O'nun mekanına gidecektir. Bu sırada diğer arkadaşları da O'nu yalnız bırakmayacak, eski ve yıkık bir evde hepsi Pennywise ile gerilim dolu anlar yaşadıktan sonra çıkacaklar ve Eddie'nin kolundan sakatlanması ve annesinin kızması ile belirli bir süre Pennywise ile uğraşmaya ara vereceklerdir.





Ancak çok zaman geçmeden Pennywise, Beverly'i kaçıracak, O'nun kaçırıldığını anlayan Bill, bütün ekibi toplayacak ve herkes artık korkmaması gerektiğinin bilincindeyken yeniden aynı eve gireceklerdir.

Bu sefer daha hazırlıklı ve kendilerine güvenli bir şekilde içeri giren çocuklar, evin içindeki bir kuyudan içeri halat ile inecekler ve kuyunun kenarındaki yola girerek, Pennywise'ın mekanına ulaşacaklardır. Bu sırada Pennywise, Henry'e kötü davranan babasını öldürtmüştür ve bunun üzerine bu yıkık eve gelen Henry, Mike'ı da öldürmek üzere iken, kuyudan düşüp kendi ölmüştür.

İçeride Pennywise, Beverly'i hipnoz altında havada asılı bir şekilde bırakmıştır ve diğer çocukları korkutmakla ilgilenmektedir. Bu sırada Bill, Beverly'e ulaşacak, ardından kardeşi Georgie'yi görecek ve yanına gidecek, diğer yandan gruptaki arkadaşları da yanına gelecek ve Beverly'i bulunduğu yerden indirdikten sonra, Georgie ile konuşurken O'nun aslında Pennywise olduğunu anlayacaklar ve O'na hep birlikte saldırmaya başlayacaklardır. Çocuklar bu sefer O'ndan korkmadıklarını dile getirerek saldırmaktadırlar ve bu saldırılar karşısında yenik düşen, artık kendi korkmaya başlayan Pennywise, kaçıp gidecektir. Bu kaçış sonrasında dışarı çıkan bu yedi arkadaş, birbirlerine yemin edecekler ve yıllar sonra bile yeniden Pennywise gelirse O'nun için buluşup geri geleceklerdir. Şimdilik Pennywise tehlikesi bitmiş olur ve film böylelikle son bulur.

Pennywise'ın bir çok korku filmi karakterleri kılığına girmesi ile gerilim konusunda çeşitlilik yaratılmış, sevginin ve cesaretin korkuyu yok edebilen bir güç olduğunun mesajının verildiği, aniden ortaya çıkan korku efektleri ile oldukça heyecan dolu anlar yaşatan, gerilim, gizem ve fantastik korku filmidir.