Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

1 Ekim 2019 Salı

Sinema: Karayip Korsanları 3: Dünyanın Sonu - Pirates of the Caribbean: At World's End - Jack Sparrow'un Dünya'nın Sonundaki Maceraları... / Konusu, Özeti, Afişler

Karayip Korsanları 3: Dünyanın Sonu - Pirates of the Caribbean: At World's End

Oyuncular; Johnny Depp, Orlando Bloom, Keira Knightley
Yönetmen; Gore Verbinski
Tür; Aksiyon, Fantastik, Macera

Konusu; Dünyanın sonundan Jack Sparrow'u kurtaran ekip, sonrasında dokuz sekizlikler olarak bilinen korsanları bir araya getirerek, İngiltere Lordu Cutler Beckett'a karşı Calipso'yu hapis olduğu bedenden çıkararak savaş başlatacaklardır.

Özeti; Elizabeth, Will ve Kaptan Barbossa birlikte Jack'in bulunduğu dünyanın sonu isimli yerden O'nu kurtarmak için gereken çalışmalara başlamışlardır.





Kaptan Barbossa'nın bir planı vardır, O'da dokuz sekizlik olarak bilinen korsan cemiyetini bir araya getirmek ve bu vesile ile denizlerin en güçlü varlığı olan Calipso'yu hapis olduğu bedenden çıkarmaktır.

Calipso, büyücü olarak bilinen Tai'nin bedenindedir ve Tai ile Barbossa, bu konu hakkında önceden anlaşma yapmışlardır. 

Aynı zamanda Lord Cutler Beckett, ülkedeki bir çok insanı korsanlara yardım ve yataklık ettiği için astırmıştır ve geleneksel olarak uygulanan şarkı söylenmiştir. Bu olay üzerine, yani korsanlar için önemli olan şarkının söylenmesi ile Barbossa, bütün korsan liderleri ile görüşmek isteyecek ancak bazıları korsanlar birliğini düşünmeyip ihanet edeceklerdir. Önceki bölümde zaten Lord Beckett, Davy'nin kalbini ele geçirmişti ve bu sayede Davy ve Uçan Hollandalı'yı O yönlendirmektedir. Beckett, bütün okyanustaki korsanlara hükmetmek ve denizlerin hakimi olmak istemektedir. Bunun için Uçan Hollandalı ve tayfası ile birlikte çalışan lord, Elizabeth'in de babasının öldürülmesine neden olacaktır. Aynı zamanda Elizabeth, Will ve Kaptan Barbossa, dünyanın sonuna giderek Jack'i kurtarma yolundadırlar, çok soğuk karlı bir bölgeden geçtikten sonra okyanusun ortasındaki ve dünyanın içine doğru akan bir şelaleden içeri düşecekler, sonrasında kendilerini Jack'in bulunduğu adanın sahilinde bulacaklardır. 





Bu sırada Jack'te kendi halüsinasyonları ile Siyah İnci'nin içerisindedir. Ama Siyah İnci beyazlar içinde bir taşlık alandadır ve buradaki taştan oluşmuş yengeçler birlik olacaklar ve Siyah İnci'yi sahile kadar taşıyacaklardır. 

Sahilde Elizabeth, Will ve Kaptan Barbossa ve diğer tayfası ile karşılaşan Jack, hep birlikte denize açılıp Barbossa'nın planını uygulamaya geçireceklerdir. 

Bulundukları yer diğer dünyadır ve bu dünya fiziksel dünyanın tam tersi şeklinde görüntülenmiş bir boyuttadır. Bu boyutta Elizabeth, babasının ölü hali ile de karşılaşacaktır ve sonrasında bu dünyadan çıkabilmek için Jack'in aklına, gemiyi yan yatırıp, ters düşmesine sebep olarak diğer dünyaya girebilecekleri gelecektir. Ve bunu uyguladıktan sonra hep birlikte fiziksel dünyaya geri geleceklerdir. Buraya geldiklerinde Kaptan Sao Feng'in kendilerine ihanet ettiğini görecekler ve Lord, Jack'i tutsak alarak O'nunla bir anlaşma yapmak isteyecektir. Sonrasında Jack, Lordun elinden kaçacak ve başlayan saldırı sırasında Elizabeth ile evlenmeyi amaçlayan Sao, ölecek ve kendisindeki dokuz sekizliklerin sembolü olan kolyeyi O'na vererek, Elizabeth'i kendi yerine kaptan ilan edecektir. 





Diğer tarafta Davy'in aşık olduğu kişinin aslında Calipso olduğunu anlatan Davy, lord için çalışmaya devam edecek ve kendi kalbini ve anahtarını bulmaya çalışacaktır. 

Sonrasında bir araya gelmiş olan sekiz korsan lideri, kendilerindeki dokuz sekizlikleri verecek ve bunun üzerine Calipso'yu tutsak olduğu bedenden çıkaracaklardır. Calipso'yu çıkardıklarında dev bir boya gelen Tai, sonrasında binlerce yengeç olarak denizin içinde kaybolacaktır. 

Barbossa'nın aslında amacı Calipso'yu Lordun üzerine göndermekti ve amacı gerçekleşmeyen Barbossa ve tayfası, kendilerine saldırmak üzere olan Uçan Hollandalı ile mücadele içerisine girecekler, bu sırada gemilerin içinde aksiyon dolu savaşlar yaşayacaklar ve Davy, Will'in kalbine kılıç sokarak ölümüne neden olacaktır. Ancak bu sırada Davy'nin kalbi elinde olan Jack, O'nu bıçaklayarak öldürecek, sonrasında Davy ölünce, Uçan Hollandalı'ya yeni bir kaptan gerekecek diyen Will'in babası Will'in kalbini çıkaracak ve bir kasaya koyacaktır. 


Bu sırada Uçan Hollandalı batacak, Siyah İnci'yi batırmaya gelen lordun gemisi yaklaşırken, Uçan Hollandalı yeniden denizin içinden çıkacak ve Siyah İnci ile birlikte, lordun gemisini ortalarına alacaklardır ve gemiyi batırıp, lordu da öldüreceklerdir.

Bu olay sonrasında lord ile birlikte gelmiş olan ordunun gemileri geri dönecek, Davy ölmüş olacak ancak Will'de artık bir ölü olarak korsan kaptanlığı yapmaya başlayacaktır. 

Ardından Will, Elizabeth ile bir sahile gidecekler ve sandığın içindeki kalbini O'na emanet ederek Uçan Hollandalı'ya gidip, gözlerden kaybolacaktır. Diğer tarafta kasabaya demir atmış Siyah İnci'yi, Barbossa yine Will'den kaçıracak ve sonrasında kendisindeki Gençlik Pınarı isimli yerin gösterildiği haritayı çalan Jack, bir kayık ile denize açılacaktır. Böylelikle film son bulur.

Çılgın korsanların ve görüntülerinin olduğu, aksiyon ve heyecanın hiç bitmediği, serisinin üçüncüsü olan film aksiyon ve fantastik macera filmidir.