Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

4 Ekim 2019 Cuma

Virüs, Salgın ve Zombi Filmleri Listesi - Film Önerileri - Virus, Epidemic and Zombie Movies

Ben Efsaneyim, I am Legend

Oyuncular; Will Smith, Alice Braga, Charlie Tahan
Yönetmen; Francis Lawrence

Özeti; Baş rolünde Will Smith in oynadığı son derece başarılı başka bir zombi filmidir. Bu filmde dünya zombi virüsünden etkilenmiştir ve hayatta kalan çok az insan vardır ve Robert'te bunlardan biridir. Yalnız başına hiç bir insanın kalmadığı bir metropol şehrinde yaşamaktadır.

Özeti için tıklayınız.



Dünya Savaşı Z, World War Z

Oyuncular; Brad Pitt, Mireille Enos, Elyes Gabel
Yönetmen; Marc Forster

Özeti; Çekilmiş en iyi zombi filmlerindendir. Dünya zombi virüsü salgını ile karşı karşıyadır ve herşey bir anda gelişmeye başlamıştır. Filmin başrol oyuncusu Gerry yani Brad Pitt bir aile babasıdır ve iki tane çocuğu vardır. Tam trafikte sıkışıp kalmışken ailesi birlikte, zombi salgını ortaya çıkar ve her yerde bir anda panik halinde kaçışmalar başlar, şehir tam bir kaos alanına dönüşür, 12 saniyede virüsü kapan insanlar zombiye dönüşmektedir ve dönüşen insanlar oldukça saldırgan olmaktadır.

Özeti için tıklayınız.


Cargo

Oyuncular; Martin Freeman, Anthony Hayes, Caren Pistorius
Yönetmen; Ben Howling, Yolanda Ramke

Özeti; Film dram ağırlıklı farklı bir senaryosu olan zombi filmlerindendir, fakat bu filmde aksiyondan çok dram dikkat çekmektedir. Hobbit serisi filmlerinden kendisini izlemeye alışkın olduğumuz Martin Freeman bu filmde baş roldedir, ismi Andy'dir. Andy insanları zombiye dönüştüren virüsten etkilenmiş bir dünyada eşi, ve bir kız çocuğu ile yalnız kalmıştır ve bir salın üzerinde yapılmış ev ile bir nehirde yaşam mücadelesi vermektedir. 

Özeti için tıklayınız.


İnsanlığın Sonu, Extinction

Oyuncular; Matthew Fox, Jeffrey Donovan, Quinn McColgan
Yönetmen; Miguel Ángel Vivas

Özeti; Bir kıyamet sonrası senaryosu olan bu filmde Lost dizilerinden tanıdığımız Matthew Fox, Patrick ismiyle rol almaktadır. Film zaten genellikle üç kişi arasında geçmektedir. Patrick, Jack ve Lulu. Film, bir otobüsün içinde zombi saldırısına uğrayan insanların görüntüleri ile başlıyor ve bu insanların arasında Jack ve Patrick'te vardır ve Lulu henüz bir bebektir, annesi zombiler tarafından ısırılmıştır ve bu yüzden ölmüştür.

Özeti için tıklayınız.


Viral

Oyuncular; Sofia Black D'Elia, Analeigh Tipton, Travis Tope
Yönetmen; Henry Joost, Ariel Schulman

Özeti; Film bir virüs salgını filmlerindendir. Dünya çapında birden bire insanlara parazitler şeklinde bir virüs bulaşmaya başlamıştır ve bu hastalık solucan gribi olarak adlandırılmaktadır. Dünya'nın bir çok ülkesine yayılan bu salgın şimdi Amerika'ya da bulaşmıştır.

Özeti için tıklayınız.


Ölümcül Deney 1, Resident Evil 1

Oyuncular; Milla Jovovich, Eric Mabius, Michelle Rodriguez
Yönetmen; Paul W.S. Anderson

Özeti; Film, Umbrella isminde bir şirketin kendi  oluşturduğu biyolojik silah olan virüsü insanlığa bulaştırması sonucu, insanların birer zombiye dönüşmesini ve sonrasında yaşanan olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.
Koloni, The Colony

Oyuncular; Laurence Fishburne, Kevin Zegers, Bill Paxton
Yönetmen; Jeff Renfroe

Özeti; Film, Dünya'nın artık buz çağına girmiş olması sonucu, sürekli karın yağdığı bir atmosferde koloniler olarak yerin altında yaşamaya çalışan insanların yaşam mücadelesini ve bu insanlara saldıran yamyam insanların arasında geçen  olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.
Overlord Operasyonu - Overlord

Oyuncular; Jovan Adepo, Wyatt Russell, Pilou Asbæk
Yönetmen; Julius Avery

Özeti; Film, 2. Dünya savaşı sırasında Normandiya isimli bir bölgeye, Nazilerle savaşmak için giden Amerikan askerlerinin, burada Nazilerin insanlar üzerinde yaptıkları akıl almaz deneyleri görmesi üzerine gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.
Labirent 1, 2, 3 The Maze Runner, 1, 2, 3 Serisi

Oyuncular: Dylan O'Brien, Aml Ameen, Will Poulter, Kaya Scodelario, Thomas Brodie,Ki Hong Lee, Jacop Latimore,
Blake Cooper
Yönetmen: Wes Ball

Özeti: Post apokaliptik bir zamanda insanları çılgın bir zombiye çeviren ışın isimli bir virüsün insanlar üzerindeki etkilerinin konu edildiği, ve kendilerini tedavi bulmak amacı ile toplumun diğer kalanından ayrı tutan bazı bilim insanlarının, bu geri kalan insanlar üzerinde zorla yaptıkları deneyleri ve bu deneylerden kurtulmak isteyen insanları konu almaktadır film genel olarak. 

Serisinin Özetleri için tıklayınız.


Ölüm Günü: Kan Bağı - Day of the Dead: Bloodlin

Oyuncular; Sophie Skelton, Jeff Gum Miguel, Johnathon Schaech
Yönetmen; Hèctor Hernández Vicens

Özeti; Film, zombi virüsü yayılmış dünyada insanların zombilere karşı verdiği yaşam mücadelesini ve sonunda insanların zombi virüsüne karşı bir antivirüs geliştirme çabalarını konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.



Mars'taki Son Günler - Last Days on Mars

Oyuncular: Liev Schreiber, Elias Koteas, Romola Garai
Yönetmen: Ruairí Robinson

Özeti; Film, Mars'ta keşif görevine giden bir grup astronotun, kendilerine Mars'a ait bir bakteri türünün bulaşması sonrasında saldırgan bir yaratığa dönüşen bu astronotların, bu bakteri türüne karşı verdikleri yaşam mücadelelerini konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.
Maymunlar Cehennemi 2, Şafak Vakti, Dawn of the Planet of the Apes

Oyuncular; Andy Serkis, Jason Clarke, Gary Oldman
Yönetmen; Matt Reeves

Özeti; Film, serinin birinci filminden sonra dünya genelinde çıkan maymun gribiyle, dünya nüfusunun çok azalması üzerine, geride kalan insanlarla ormandaki maymunlar arasında yaşanan savaşları ve mücadeleleri konu almaktadır.

Serisinin Özeti için tıklayınız.
Sıcak Kalpler - Warm Bodies

Oyuncular; Nicholas Hoult, Teresa Palmer, Analeigh Tipton
Yönetmen; Jonathan Levine

Özeti; Film, bir virüs yüzünden zombiye dönüşen insanların, sevgiyle yeniden iyileşerek insan olma yolundaki çabalarını konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.
28 Hafta Sonra - 28 Weeks Later

Oyuncular; Robert Carlyle, Rose Byrne, Harold Perrineau
Yönetmen; Juan Carlos Fresnadillo

Özeti; Film, Rage isimli insanları vahşi bir zombiye çeviren virüsünün, Britanya adalarına yayılması ve bitmesi ardından, bölgeye yeniden insanların yerleştirilmesi ile virüsün yeniden ortaya çıkarak gelen insanları zombiye çevirmesini ve bu sırada yaşanan gerilim dolu anları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.