Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

29 Eylül 2019 Pazar

Sinema: Kara Kedi Ak Kedi - Black Cat White Cat - Çingenelerin Trajikomik Hayat Hikayeleri... / Konusu, Özeti, Afişler

Kara Kedi Ak Kedi - Black Cat White Cat

Oyuncular; Bajram Severdzan, Srdjan Todorovic, Branka Katic
Yönetmen; Emir Kusturica
Tür; Dramatik Komedi

Konusu; Film, Bulgaristan sınırına yakın Tuna nehri çevresinde bir kasabada yaşayan çingenelerin,
birbirinden komik ve eğlenceli, bir o kadarda akıl almaz ilişkilerini ve yaşantılarını konu almaktadır.

Özeti; Zare, babası ile yalnız yaşayan, büyük babası hastanede olan genç bir delikanlıdır. Babası ise üç kağıtçı olduğu kadar aynı zamanda işleri hiç rast gitmeyen, kazalar yapan, paralarını dolandırıcılara kaptıran, sahte mazotlar alan, yalanlar söyleyen Matko isminde bir adamdır.






Matko, bütün paralarını kaptırdıktan sonra hastanede olan babasının arkadaşı Zarije'nin yanına gidecek, O'na babasının öldüğünü söyleyip borç para alacak ve aynı kasabada yaşayan Dadan isminde bir uyuşturucu bağımlısı olan serseriye, bu aldığı paraları da kaptıracaktır.

Hiç parası kalmayan ve Dadan'a birde borçlanan Matko, Dadan'ın kendisine yaptığı kardeşi Afrodita ile Matko'nun oğlu Zare'yi evlendirme teklifini kabul edecek yoksa bunu hayatı ile ödeyecektir. 

Bunun üzerine oğlu Zare'yi evlendirmeye karar verecek ancak Zare, İda isminde başka bir kızı sevmektedir ve hiç evlenmek istememektedir. Bu olaylar sırasında hastaneden çıkan büyük babası, torununun evlenmesine engel olmak için ölmüş taklidi yapacak, kendi yöntemleri ile belirli bir süre ölü gibi kalacak, O'nun öldüğünü sanan aile, bu ölümün düğün gününe denk gelmesi ile cesedini üst kata kaldıracaklar, düğün başlayacak, aynı zamanda evlenmek istemeyen gelin Afrodita, düğünden gizlice kaçacaktır. Afrotida, çok komik bir şekilde kaçarken hayatının aşkı olan Grga ile karşılaşacak, bu olay üzerine Zare'de İda ile birlikte olma fırsatı bulacak ancak öncesinde Dadan, gelinin kaçması yüzünden onlara kötü davrandığı için Zare, O'ndan çok kötü bir şekilde intikam alacaktır.








Düğün sırasında arkadaşının öldüğünü sanan Grga'nın babası Zarije'de kısa bir ölüm anı yaşayacak, O'nun da cesedini yukarı kata alacaklar ve sonrasında iki öldü sanılan arkadaş ve büyük babada uyanacak ve düğünler kaldığı yerden devam edecektir.

Bunlar gibi çok komik ve akıl almaz olaylar yaşandıktan sonra sonunda İda ve Zare, Tuna nehri üzerinden geçen bir feribota binerek, büyük babasının onlara verdiği paralar ile kaçıp kurtulacaklardır. Onların kaçması sonrasında film son bulacaktır.

Oldukça komik, eğlenceli, aynı zamanda akıl almaz görüntülerin ve karakterlerin olduğu, kendilerine ait yaşam tarzları ile gülümsemenize neden olacak sahneleri olan, çingenelerin yaşantısı olarak gösterilen, dramatik komedi filmidir.