Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

19 Ağustos 2019 Pazartesi

Sinema: Maymunlar Cehennemi 2: Şafak Vakti - Dawn of the Planet of the Apes - İnsanlar ve Maymunlar Arasındaki Savaş Başlıyor... / Konusu, Özeti, Afişler

Maymunlar Cehennemi 2, Şafak Vakti, Dawn of the Planet of the Apes

Oyuncular; Andy Serkis, Jason Clarke, Gary Oldman
Yönetmen; Matt Reeves
Tür; Post Apokaliptik, Aksiyon, Fantastik, Macera

Konusu; Film, serinin birinci filminden sonra dünya genelinde çıkan maymun gribiyle dünya nüfusunun çok azalması üzerine, geride kalan insanlarla ormandaki maymunlar arasında yaşanan savaşları ve mücadeleleri konu almaktadır.

Özeti; Serinin ilk filmi Maymunlar Cehennemi Başlangıç'ta ormana kaçan maymunlardan sonra, insanların laboratuvardaki deneyleri sonucunda ortaya maymun gribi isminde bir virüs çıkmıştır ve bütün insanlığı etkisi altına alıp, dünya nüfusunun çoğunu yok etmiştir.





Bu büyük yok oluştan sonra geride kalan insan toplulukları belirli bölgelerde bir çok imkandan mahrum bir şekilde yaşamaya başlamışlardır.

Bu sırada Sezar'ın öncülüğünde maymunlar, kaçtıkları ormanda çoğalmışlardır ve kendilerine barınaklar, evler yaparak büyük bir koloni oluşturmuşlardır. Burada kendi yaşamlarını sürdürmeye çalışan maymunların lideri olan Sezar'ın artık bir eşi ve bir tanede çocuğu vardır. 

Ve insanların yaşadığı şehirde elektrik sorunu baş göstermiştir ve bu sorunu halletmek için maymunların yaşadığı ormanın içindeki barajı çalıştırmak zorundadırlar. Ve bu barajı aramaya giden bir kaç insan grubu, maymunlarla karşılaşacak, insanların arasında olan Carver ismindeki maymunlardan nefret eden kişi, maymunlardan birini silah ile vuracak ve bu olaydan sonra çevreleri maymunlarla kaplanan bu insanları Sezar, ormandan kovacaktır. Ardından şehre giden insanlar, Sezar'ın konuşması karşısında şaşkınlık geçirecek ve sonrasında Sezar, maymunlardan oluşan kendi ordusu ile insanların bulunduğu şehre gidecek, kesinlikle ormana gelmemelerini, insanlarla maymunların arasında bir sınırın olması ve iki tarafında bu duruma uygun davranması gerektiğini ima eden sözler söyleyecek ve ordusu ile insanların şehrinden ayrılacaktır.




Ancak insanların barajdaki elektriği kullanmaya ihtiyaçları vardır ve aralarında Malcolm isimli maymunlara hoş görülü bakan biri, yeniden Sezar'la konuşmak için ormana gidecek ve O'na baraja ihtiyaçları olduğunu söyleyip, yardım isteyecektir.

Bunun üzerine Sezar, insanların işlerini halletmeleri için belirli bir süre verecek ama ormana silahsız gelmelerini isteyecektir. Baraja gelen insanlar, Carver'in gizlice silah getirmesi ve Sezar'ın çocuğuna saldırması üzerine, yeniden gerginlik yaşayacaklar ve yeni bir çocuğu olmuş Sezar'ın eşinin hastalığını iyileştiren Dr. Ellie sayesinde Sezar, bir gün daha çalışmalarına izin verecektir. Bu çalışma sonucu barajı çalıştıracaklardır.

Bu sırada insanlara karşı büyük bir kin besleyen maymun Koba, insanların şehirlerine gidecek, oradaki silahları görecek ve sonrasında bir plan yapıp şehirdeki bekçi olan insanları öldürecek ve silah deposunu yağmalayacaktır. Aldığı silah ile gelip Cover'i öldürecek, ardından Sezar'a da kimsenin görmediği bir alandan ateş ederek, Sezar'ı insanların öldürdüğünü söyleyerek maymunları insanlara düşman edecektir. Bu sırada evleri yanan maymunlar öfke ile insanların şehirlerine saldırmaya başlayacak ve insanlarla maymunlar arasında kıyasıya bir savaş yaşanacaktır.





Aynı zamanda Malcolm ve Dr. Ellie, Sezar'ı bulacak, ölmediğini anlayacak ve O'nu iyileştirip Sezar'ın öldüğünü sanan maymunlara gerçekleri göstereceklerdir. Tekrar kendine gelen Sezar, maymunların arasında gider ve Koba'ya engel olmaya çalışır.

Koba ile yaşanan mücadele sonucunda Koba ölecek, geride kalan insanlar ve maymunlar tutsaklıktan kurtulacak ama insanlar destek güç olarak başka şehirlerden asker yardımı istedikleri için Sezar, kendi maymun topluluğunu da alıp bölgeden uzaklaşacaktır. 

Malcolm'un Sezar'ı uyarmasından ve Sezar'ın '' İnsanlar ve maymunlar arasında savaş zaten başladı.'' sözünden sonra film son bulacaktır.

Maymunlar Cehennemi film serilerinin bu bölümünde maymunlar artık iyice konuşmaya ve çok gelişmiş özellikler göstermeye başlamışlardır. Maymun gribi sonucunda azalan insan nüfusu sayesinde güçleri aynı seviyelere düşen insanlar ve maymunlar arasında yaşanan mücadele çok  daha zorlu hale gelmiştir. Artık kimlerin üstün geleceğini bilemediğimiz bu savaşı anlatan film, post apokaliptik, aksiyon ve fantastik macera filmidir.