Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

24 Ağustos 2019 Cumartesi

Sinema: Sihirbazın Çırağı - The Sorcerer's Apprentice - Büyücüler ve Sihirbazlar Arasındaki Savaşın Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Sihirbazın Çırağı - The Sorcerer's Apprentice

Oyuncular; Nicolas Cage, Jay Baruchel, Teresa Palmer
Yönetmen; Jon Turteltaub
Tür; Aksiyon, Fantastik, Macera

Konusu; Film, çok eski zamanlarda kötü büyüler ile uğraşması sonucunda matruşkaların içine hapsedilmiş büyücülerin, günümüz dünyasında ortaya çıkması sonucunda gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Milattan sonra 740 yılı Britanya'sın da büyücüler ve sihirbazlar arasında savaşlar olmaya başlamıştır. Ve insanlığın kaderi, güçlü ve erdemli bir büyücünün elindeydi, Marlin. Marlin, güvendiği üç çırağına sırlarını öğretti, Balthazar, Veronica ve Horvath. Oysa sadece ikisine güvenmesi gerekirdi. Veronica ve Balthazar bir büyücünün kötülük tanımına sığmayacak vahşetine tanık oldu. Morgana Le Fey, Marlin'nin ezeli can düşmanı.






Horvarth, Marlin ile Morgana'nın savaşı sırasında Marlin'e ihanet edecek ve Marlin'e ait olan diriliş ismindeki büyüsünü ele geçirecektir. Bu sayede Morgana, ölüleri diriltme gücüne sahip olacak ve ölülerden bir ordu yaratarak insanlığı yok etmeye çalışacaktır.

Bu sırada Marlin'i korumaya gelen Balthazar'ı, Morgana büyüsü ile öldürmeye çalışacak ve Balthazar'ı, Morgana'nın ruhunu kendi bedeninin içine çekerek hapseden, Veronica kurtaracaktır. Ancak Morgana, Veronica'yı içten öldürmeye başlamıştır. Balthazar, Veronica'nın hayatını kurtarmak için ikisini de kaçılması imkansız Grinvol ismindeki matruşkaya hapsetmiştir.

Aradan geçen zamanda Balthazar, Morgana'yı serbest bırakmaya çalışan pek çok büyücü ile mücadele etti ve sonunda Horvath'ı da yakalamayı başardı. O'nu da bir Grinvola hapsetti. Marlin, ölüm döşeğinde iken Balthazar'a ejder yüzüğünü bıraktı ve bu yüzüğün O'nu günün birinde Marlin'in halifesi olan yüce Marlin'ci olarak anılan çocuğa götüreceğini söyledi. Ve Morgana'yı öldürebilecek tek kişinin yüce Marlin'ci olan bu çocuk olduğunu söyler ve Balthazar, asırlar boyunca bu çocuğu arar. Günümüz dünyasına gelindiğinde Dave isminde henüz çocuk olan yüce Marlin'ci, bir okul gezisi sırasında kız arkadaşına yazdığı notun uçması ve O'nu takip etmesi sonucunda Balthazar'ın antikacı dükkanına girecek ve içeride Balthazar, ejder yüzüğü O'na verecek, bunun sonucunda O'nun yüce Marlin'ci olduğunu anlayacaktır.





Balthazar, Dave'i yalnız bıraktığı bir sırada içinde Horvath'ın olduğu Grinvol yere düşüp kırılacak ve içinden çıkan Horvath, Balthazar ile mücadele ederken bu sefer ikisi de başka bir büyülü hapseden vazonun içine hapis olacaklardır.

Aradan yıllar geçecek, bu vazoyu insanlar alıp evinde süs olarak kullanırken, kımıldaması sayesinde kapağını açarlar ve içinden kaçan Horvath, sonrasında Morgana'yı bulmak için Grinvol'un peşinde düşecektir.

Balthazar'da hapsedildiği yerden çıkmıştır ve Horvath'ın Dave'i bulup kendisine saldırdığı bir sırada Balthazar, yardımına yetişecek ve Dave'i alıp gerçekleri O'na anlatacak, sihirbazın çırağı olarak eğitmeye başlayacaktır. 

Kendisinin bir sihirbaz olduğunu öğrenen Dave, Balthazar'dan eğitimler alacak ve kendisine bir çırak bulmuş olan Horvath ile mücadele etmeye çalışacaklardır. Horvath'ın Morgana'yı hapsedildiği yerden çıkarması için gereken şeylerden biride Marlin'in yüzüğüdür ve O'nu almak için Dave'in sevdiği kız olan Becky'i kaçıracaktır.






Dave ile Balthazar'ı tuzaklarına düşürerek amacına ulaşan Horvarth, sonunda Morgana'yı ortaya çıkaracak ama öncesinde Veronica ortaya çıkacak, sonrasında ise içinden Morgana'nın ruhu çıkacaktır.

Morgana, ölüleri diriltme büyüsü ile ordusunu hazırlamaya çalışırken O'nun bu planını Becky bozacak, sonrasında bir yüce Marlin'ci olan Dave, Morgana'yı yok edecektir. Bu mücadele sırasında Balthazar ölecek ama Dave, O'nu hayata geri döndürecektir. Bütün tehlikeli büyücüler ve büyüleri ortadan kaldırıldıktan sonra filmde son bulacaktır.

Eğlenceli ve sürükleyici bir konusu ile izlemekten zevk alacağınız görsel efektleri olan, yer yer dram sahnelerinin de olduğu aksiyon ve fantastik macera filmidir.