Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

18 Ağustos 2019 Pazar

Sinema: X Men 2 - X2 - Mutantların Özgürlük Mücadelesi... / Konusu, Özeti, Afişler

X Men 2, X2

Oyuncular; Patrick Stewart, Hugh Jackman, Ian McKellen
Yönetmen; Bryan Singer
Tür; Aksiyon, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Mutant topluluğunun bu seferde başı William Styker isminde bir general ile derttedir ve film, mutantların zorlu mücadeleler sonucunda özgürlüklerini geri kazanmaya çalışmalarını konu almaktadır.

Özeti; William Styker, zamanında kendi oğlununda mutant olmasından dolayı, mutantlara karşı bir öfke besleyen ve hepsini yok etmek isteyen üst düzey yönetici bir askerdir. Ve mutantlara karşı diploması yoluyla savaş açabilmek için kendi oluşturduğu serumlarla bazı mutantları emri altına alarak, içlerinden birini beyaz saraya başkana saldırmak için gönderir ve bunun sonucunda başkana akıl vererek mutantlara saldırmak için resmi izin alır. William Styker, aynı zamanda Wolverine'i adamantinyum maddesi ile yapan kişidir.






Bu sırada Magneto, işlediği suçlar yüzünden plastik kaplı bir hapishanededir ve William Styker, bazı zamanlarda Magneto'nun yanına gelerek O'na işkence edip, kendi ürettiği özel ilaçları üzerinde kullanıp, mutantlar hakkında ve özellikle prof. Charles'in bütün insanları ve mutantların yerini bulan makinesi Cerebro hakkında bilgiler almaktadır.

Porf. Charles'in başkana yapılan saldırı ile ilgili Magneto'nun bir ilişkisi olup olmadığını öğrenmek için gittiği ziyaret sırasında, prof. Charles'i de esir alacaklar ve William Styker, Cerebro için prof. Charles'i kullanacaktır. William Styker, mutantların enselerine damlattığı bir serum sayesinde onlara her istediğini yaptırabilmektedir. Aynı zamanda kendi oğlu da çok güçlü zihin yönetme gücüne sahip bir mutantdır. O'nuda prof. Charles'i yönlendirmek için kullanacaktır.

Bu sırada dışarıda olan Mystique, Magneto'nun hapishanesinde çalışan bir görevli ile kılık değiştirerek birlikte olacak ve güvenlik görevlisini bayıltarak O'nun vücuduna sıvı demir enjekte edecek, ertesi gün Magneto'nun hücresine giden güvenlik görevlisinin bedeninden Magneto, sıvı demiri çıkaracak ve silah yaptığı bu demirlerle hücresinden kaçacaktır. Aynı zamanda William Styker, prof. Charles'in okuluna da baskın düzenlemiştir ve kimileri yakalanmış, kimileri de kaçmıştır.






Hücreden kaçan Magneto, okuldan kaçan mutantlarla buluşur ve William Styker ile ilgili gerçeği hepsine anlatarak William Styker'in gizli araştırma bölgesine giderler. Bu araştırma alanında William Styker, zamanında Wolverine'yi yapmıştır.

Yerin altındaki bu gizli bölgede prof. Charles'i kendi oğlu ile kullanıp, Cerebro aracılığı ile bütün mutantları öldürmeyi planlamaktadır ama O'nun bu planlarını gelen X men ekibi bozacak, prof. Charles'i buradan kurtaracaklar ve William Styker'ı ölüme terk edeceklerdir. 

Bu kurtarış esnasında Magneto, prof. Charles'i bütün insanları öldürmesi için yeniden yönlendirmiştir ancak bu olay gerçekleşmeden diğer mutantlar düzeneği bozmuşlardır. Sonrasında Magneto, Mystique ve yanlarına Fire'ı da alarak oradan ayrılırlar ve geriye kalan ekip, yanlarında mutant çocuklarla beraber, yıkılan barajın altından kurtulmak için biran önce jete binmeleri gerekmektedir ve jetin ise kalkış motorları çalışmamaktadır. Bu durumu gören prof. Jean Grey, kendini feda edecek, dışarı çıkıp jetin havalanmasını sağlayıp, sonunda ölecektir. Ardından prof. Charles, bir an önce başkanın yanına gider ve orada zamanı dondurarak William Styker ile ilgili raporları O'na gösterir ve bu sırada tam televizyonda konuşma sırasında olan başkan, açıklamalarını değiştirecek ve insanlarla mutantlar yeniden dost olarak kalmaya devam edeceklerdir. Böylelikle film son bulur.

X men serilerinin ikincisi olan filmde çok daha yeni güçleri olan mutantlarla tanışacaksınız. Bütün X men filmleri gibi oldukça sürükleyici ve heyecan verici sahnelerin olduğu, aksiyon ve fantastik bilim kurgu filmidir.