Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

20 Ağustos 2019 Salı

Sinema: Açlık Oyunları 4: Alaycı Kuş, Bölüm 2 - The Hunger Games 4: Mockingjay Part 2 - Açlık Oyunları Hikayesi Son Buluyor... / Konusu, Özeti, Afişler

Açlık Oyunları 4, Alaycı Kuş, Bölüm 2, The Hunger Games 4, Mockingjay Part 2

Oyuncular; Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth
Yönetmen; Francis Lawrence
Tür; Aksiyon, Macera ve Bilim Kurgu Filmleri

Konusu; Film, Açlık oyunları serisinin üçüncü bölümü olan ''Alaycı Kuş'' Bölüm 1'de kaldığı yerden devam etmektedir.

Özeti; Katniss, Peeta tarafından boğazından yaralandıktan sonra tedaviye alınır ve sonrasında Alma Coin ile yapabilecekleri üzerine görüşmeye gider. Peeta, hala düzelmemiştir, gelgitler yaşamaktadır ve Katniss'i hala düşman olarak görmektedir. Ve artık Capitol ve başkan Snow'da iyice köşeye sıkışmıştır, bütün orduları azalmış, imkanları kısıtlanmıştır.





Bütün mıntıkalar artık bir araya gelmiştir ve 2. mıntıkadaki insanlarında kurtarılması sonrasında, büyük bir birlik oluşturup Capitol'un son kalesi olan merkezdeki saraya saldırmaya başlayacaklardır.

Geri durmayı reddedip isyancılarla birlikte savaşmayı isteyen Katniss, birliğin merkezinden gizlice kaçarak isyancı askerlerin yanına gidecektir. Oysaki başkan Alma Coin, O'na yanlarında beklemesi gerektiğini söylemiştir ve Katniss'in bu tutumu Alma'nın hiç hoşuna gitmemektedir. İsyancı askerlerin yanına giden Katniss, burada askerler tarafından sevgi ile karşılanacak ve kendisininde içinde olduğu özel bir ekiple başkan Snow'u öldürmek için bir harekata katılacaktır. 

Boggs önderliğinde yapacakları bu saldırı için, bir çok aşılması zor engelleri aşmak zorunda kalacaklardır. Başkan Snow, sarayın çevresindeki bütün alanlara kendi oyun kurucularına özel olarak tasarlattığı silahları ve bombaları, tuzakları yerleştirmelerini emretmiştir. Aynı zamanda sarayın çevresinde bir asker ordusu bekleyecek ve diğer taraftan isyancıların elinde bu düzenekleri ortaya çıkaran birde makine olacaktır. Katniss ve grubu, bu aletin tuzakların ve bombaların yerlerini göstermesi sonucunda ilerleyerek saraya ulaşmayı planlarlar.





Boss, Katniss ve Gale ile birlikte yanlarında bir grup askerinde bulunduğu şekilde harekata başlarlar ve yıkılmış binaların arasından saraya doğru ilerlerler.

Başkan Snow, çevre bölgedeki bütün insanları evlerinden çıkarmıştır ve bu alanlara tuzaklar hazırlatmıştır. Gökyüzünden hava saldırısı olacağı için gelemeyen isyancıların, kasıtlı olarak karadan gelmelerini istemektedir. Katniss ve arkadaşları, bu yol üzerine bazı tuzakları ortaya çıkaracaklar ve sonrasında aralarına Peeta'da katılacaktır. 

İsyancıların başkanı olan Alma Coin, Peeta'yı özellikle Katniss'i öldürmesi için göndermiştir, Peeta'nın hasta olması durumundan faydalanmak istemiştir. Bu durumu O'na açıklayan lider Boss, sonrasında ölürken harita ve tuzak bulan aleti Katniss'e emanet edecek ve kimseye güvenmemesi gerektiğini söyleyecektir. Sonrasında sokakların içinden üzerilerine petrol dalgası gelecek ve bu sırada Peeta, Katniss'i öldürmeye çalışacaktır. Ancak başka bir isyancı ölecek ve bunun üzerine karadan gitmenin zararlı olacağını düşünen grup, yerin altındaki tünellerden gitmeye karar vereceklerdir. Yerin altındaki tüneller daha güvenlidir ama onların orada olduğunu gören Capitol, peşlerine insan ve canavar karışımı yaratıkları gönderecektir ve onlarla mücadele ederken çok zorlu anlar yaşayacaklar, bazı arkadaşlarını kaybedeceklerdir.




Ardından başka tuzaklarında içine düştükten ve kurtulduktan sonra, Capitol'ün çevresinde yaşayan tanıdıkları, işbirlikçi bir modacının evine sığınacaklardır.

Burada belirli bir zaman geçirdikten sonra Katniss ve Gale, beraber saraya gidip başkan Snow'u öldürmek isteyecek, bu sırada sarayın çevresine insanları toplamak için anons veren başkan Snow'un, bu uygulamasını kullanarak insanların arasına karışacaklar ve tam saraya ulaşırken isyancı birlikler saldıracak ve her yeri bombalayacaklardır. Bu saldırısı sonrasında Katniss'de yaralanacak ve bu saldırıda kardeşi ölecek, ardından kendine geldiğinde kendisini annesi tarafından tedavi edilirken bulacaktır.

Bu olaylar sonucunda hiç bir gücü ve kaçacak yeri olmayan başka Snow, yakalanmış, Capitol'ün generalleri ve işkenceci birlikler hapsedilmiş, artık isyancı birlikler savaşı kazanmışlardır. Olaylar henüz yeni bitmiş iken Alma Coin, kendisini geçici başkan olarak ilan edecek ve geride kalan açlık oyunları galipleri ile bir toplantı yapıp, Snow'un idam edilmesine ve O'nu Katniss'in öldürmesine oy birliği ile karar vereceklerdir.



Sonrasında Snow, herkesin gözleri önünde bir kütüğe bağlanmış durumdayken, karşısına elinde oku ile geçen Katniss, tamda Snow'un arkasında duran ve konuşma yaptıktan sonra idamın başlamasını söyleyen Alma Coin'i öldürecektir.

Katniss, oku ile Alma Coin'i öldürür ve bu durumu gören insanlarda Snow'a saldırıp linç ederek Snow'u öldürürler.

Katniss, Alma Coin'nin de Snow gibi bir diktatör olduğunu düşündüğü ve geçmişte kendisini öldürmek istemesi ve bunun gibi çarpık fikirleri olan bir başkan olduğu için öldürmüştür. Bunun üzerine Panem huzura kavuşur ve aralarında en sağduyu sahibi olan 2. mıntıkanın başkanı, yeni başkanları seçilir. Bunun üzerine Katniss ise, ailesi ile yaşadığı eski evine gidecek, ardından Peeta'da ailesinin evine geri dönecektir. Artık Panem'e huzur gelmiştir, savaşlar ve diktatörlük bitmiştir ve bunun üzerine Katniss ile Peeta evlenecekler ve zaman geçince iki tanede çocukları olacaktır. Çocukları ile mutlu bir kır gezisindeki görüntülerinden sonra film son bulur.

Açlık oyunları serilerinin final bölümü olan bu bölümü izledikten sonra mıntıkalardaki insanlar gibi sizde artık rahatlayacaksınız. Panem'in ilk bölümlerindeki korkunç hallerinden sonra artık huzura kavuşması, izleyicisini de rahatlatmış ve sevindirmiştir. Daha çok yeni toplum düzeninin inşa edilmesi konusunun işlendiği ve aksiyonun diğer bölümlere göre daha az yaşandığı final bölümü, yer yer savaş sahnelerinin de olduğu, macera, aksiyon ve bilim kurgu filmidir.