Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

21 Ağustos 2019 Çarşamba

Sinema: Kurtuluş Günü - Independence Day - Bir Uzaylı İstilası... / Konusu, Özeti, Afişler

Kurtuluş Günü - Independence Day

Oyuncular; Will Smith, Bill Pullman, Jeff Goldblum   
Yönetmen;  Roland Emmerich
Tür; Aksiyon, Bilim Kurgu

Konusu; Film, bir anda dünyanın atmosferinin çevresinde beliren dev bir uzaylı ana gemisinin, sonrasında dünyayı çevreleyerek insanlara saldırmasını ve bu saldırı sırasında insanların kurtulmak için verdiği mücadeleleri konu almaktadır.

Özeti; Uzaylıların ana gemileri ilk başta Ay'a yaklaşınca fark edilir ve çok kısa bir zaman sonra dünyanın atmosferine girmeye başlayan bu ana geminin dev parçaları, dünyanın çeşitli bölgelerinde şehirlerin üzerinde konum almaya başlarlar. İlk başta insanlar uzaylıların maksadını anlayamaz ve onlardan da iletişim kurmak ile ilgili bir sinyal gelmediği için, insanlar helikopterlerle iletişim kurmaya çalışacak ancak dev uzaylı gemilerinin içerisinden edilen ateş ile helikopterler yok edilecektir.





Bunun üzerine niyetlerinin barışçıl olmadığını anlayan insanlar savaşmaya karar vereceklerdir ve uçaklarla gönderdikleri füzelerin uzay gemilerinin koruma kalkanına takıldığını göreceklerdir.

Çok kısa bir zaman sonra bu dev gemilerin ortasından açılan, büyük yıkıma sebep olan bir silah yeryüzünü vuracaktır ve bu saldırı sonrasında Washington, New York ve Los Angeles gibi büyük şehirler tamamen yok olacaktır. Bunun üzerine ne yapacaklarını bilemeyen insanlar, bu seferde nükleer bomba ile koruma kalkanlarına ateş edecek ama yinede başarılı bir sonuç elde edemeyeceklerdir.

Amerikan başkanını Washington saldırısından kısa bir zaman önce kurtarmışlardır ve başkanı yıllar öncesinden yakaladıkları, saldırı yapan uzaylılara benzeyen uzaylı ırklarını bulundurdukları, özel bir araştırma merkezine götürürler. Bu sırada Steven isminde bir pilot asker, uzaylıların ana gemisinin içinden çıkan uzaylı savaş araçlarından birini yere düşürmüştür ve içinden çıkan uzaylı yaratığı bayıltıp, bu araştırma merkezine götürmeye çalışmaktadır. Bu araştırma merkezinde aynı zamanda uzaylılara ait bir savaş aracı ve ölü olan 3 tanede uzaylı cesedi vardır.





Uzaylıların yapısı hakkında bilgi alan başkan, sonrasında araştırma merkezine Steve'in getirdiği uzaylı varlığın canlanarak doktorları öldürmesine tanık olacaktır.

Bu olay sonrasında uzaylı varlık, başkanın zihni ile iletişime geçecek ve başkan uzaylıların amaçlarını ve nasıl yaratıklar olduğunu bu iletişim sayesinde görecektir. Ardından bu uzaylıyı öldürmek zorunda kalan insanlar, başkanın anlatması sonucunda, uzaylıların çekirge gibi olduklarını ve evrende gezegenleri istila etmek için dolaştıklarını, bir gezegendeki kaynaklar bitince başka bir gezene gittiklerini ve böylece bütün gezegenleri istila etme derdinde olan uzaylılar olduğunu öğrenirler.

Kalkanları yüzünden uzaylılara zarar veremeyen insanlar, ne yapacaklarını bilemedikleri bir sırada David Levinson isminde bir bilim insanının aklına uzaylıların sistemlerine virüs göndererek kalkanlarını kapatmak ve böylece saldırarak onları yok etme fikri gelir. Bunu ise onların araçlarını kullanarak, onların ana gemilerine girerek yapacaklardır ve bu iş için askeri pilot Steve gönüllü olur. Yanına David'i de alarak, araçlarında nükleer bomba ile atmosferin dışına çıkarlar ve sonrasında merkez ana geminin içine girmeyi başarırlar.




İçerideyken virüs sistemini devreye sokan ikili, dünyanın atmosferindeki gemilerin kalkanlarının yok olmasını sağlayacak, bilgi işlem merkezine virüs bulaşan uzaylıların sistemleri bozulacak ve kalkanları kapandıktan sonra ateşe başlayan insanlar, içlerinden bir babanın kendini feda etmesi gibi olaylar sonucunda, gemiyi düşüreceklerdir.

Bu sırada uzayda merkez ana gemide bulunan Steve ve David'de, nükleer bombaları geminin içine atacak ve virüsten sistemleri bozulan uzaylıların ana gemisinden son anda kaçarak, uzayda nükleer bombayı patlatıp, merkez ana gemiyi yok edip, dünyaya geri döneceklerdir. Ve böylece uzaylı istilası sona erecek, filmde son bulacaktır.

90'lı yıllarda çekilmiş uzaylı istilası filmi olmasına rağmen heyecanla izleyebileceğiniz, bolca aksiyon ve savaş sahnelerinin olduğu, ikinci bir bölümü de olan aksiyon ve bilim kurgu filmidir.