Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

21 Ağustos 2019 Çarşamba

Sinema: Synchronicity - Paralel Evrenler Arasında Yaşanan Bir Aşk Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Synchronicity

Oyuncular; Chad McKnight, Brianne Davis, AJ Bowen
Yönetmen; Jacob Gentry
Tür; Gizem, Dram, Bilim Kurgu

Konusu; Film, Jim Beale isminde bir fizik profesörünün zaman yolculuğu yaptığını sanması sonrasında, paralel evrenler arasında bir geçişin söz konusu olduğunu anlaması ile gelişen gizem dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Jim, fizik profesörüdür ve uzay zaman sürekliliği içinde bir solucan deliği açarak sonuçlarının neler olacağını merak etmektedir. Yaptığı hesaplamalara göre böyle bir delik açmasının mümkün olduğunu anlayan Jim, MRD isminde çok güçlü enerji ortaya çıkaran bir maddenin sayesinde bu solucan deliğini açacaktır ancak bu maddeyi ise sadece bir şirket üretmektedir ve bu şirketin sahibi Klaus'a bu yüzden bağlı kalmak zorundadır.





Jim, gerekli ayarlamalar yapıldıktan sonra işlemi başlatacak, solucan deliğinin açılması sırasında bayılacak ve kendisine geldiğinde laboratuvarlarında bir yıldız çiçeği bulacaklardır.

Kamera görüntülerinden bu çiçeğin buraya nasıl geldiğine baktıklarında, insan görünümlü birinin koyarak kaçtığını fark ederler. Bunun üzerine dışarı çıkan ve bu kişiyi arayan Jim, dışarıda Abby isminde bir kadınla karşılaşacak, O'na sorular soracak ve çiçeği koyan kişinin O'nun olduğundan şüphelenip, bu sırada yanlarından ayrılan Klaus, Jim ile Abby'i de alacak ve yemeğe çıkacaklardır. Abby'nin kim olduğunu bilmeyen Jim, yemekte projesini savunması üzerine O'ndan hoşlanacak ve evine gidip birlikte olacaklardır. 

Projesinin başarılı sonuç verdiğini düşünen Jim, Klaus tarafından baskı altına girecek ve MRD maddesini vermemekle tehdit edecektir. Bu sebeple projesine sahiplenmek isteyen Klaus, Jim ile kendi arasındaki ilişkiyi Edison ile Tesla'nın ilişkisine benzeterek, kendisini Edison yerine koyacaktır. Edison'nun üç kağıtçı, Tesla'nın ise gerçek bir dahi olduğunu düşünmektedirler.




Sonrasında Abby'nin evine giden Jim, evin içinde kendilerinde olan yıldız çiçeğinin aynısından görecek, bu sırada arkadaşından bir telefon gelecek ve Abby'e güvenmemesi gerektiğini söyleyecektir.

Abby aslında Klaus'a çalışan bir eskort kadındır ve amacı Jim'den bilgi almak ve Klaus için gereken şekilde çalışmaktır. Sonrasında Abby'nin Klaus'a çalıştığını anlayan Jim, bir solucan deliği denemesi daha yapacak ve bu sefer delikten kendi geçmek isteyecektir. Bu geçişi sonrasında paralel bir evrene giden Jim için olaylar artık içinden çıkılamaz bir hal alacak, daha önce yaşadığı şeylerin aynısını yaşayan kendisini görecektir ve kendisinin bir zaman yolculuğu yaptığını sanacaktır. 

Ancak kendisinden iki tane olan Jim'ler birbirlerine yaklaştıkları zaman zihinlerinde ağrılar olmaya başlamakta ve kriz geçirip bayılmaktadırlar. Sonradan öğrenilecek ki, bir evren aynı varlıktan iki tane kabul etmemekte ve 48 saat içinde içlerinden birini yok etmektedir. Bu işlemi de organizmasını dağıtarak yapmaktadır ve gelen Jim'ler zaman geçtikçe rahatsız olmaya ve yok olmaya başlayacaklardır. Ama Jim'in aslında tek derdi Abby'e olan aşkıdır ve solucan deliğinden bu yüzden geçmiştir.





Abby ile yaşananları değiştirmek ve O'nu, Klaus'un elinden kurtarmak için geçmiştir solucan deliğinden.

Ancak bunu başaramayan Jim, bu durumu arkadaşlarına açıklayacak, arkadaşları iki Jim'i de idare etmeye çalışacak, hatta sonrasında Abby'de bu durumu öğrenecek ve kaldıramayıp aralarındaki ilişkiyi bitirecektir. Ancak tüm bu olanlardan sadece bir Jim'in haberi olmaktadır ve bu bir Jim, diğer Jim'in hayatını da istediği şekilde yönlendirmeye çalışmaktadır.

Olayların bu şekilde düzelmeyeceğini anlayan ilk Jim, bulunduğu paralel evrenden yine bir solucan deliğine geçmek ve zamanda geriye giderek olayları değiştirmek isteyecek ama hala bilmediği zaman yolculuğu yapmadığı, sadece paralel evrenlerde sürekli dolaştığıdır. Bu sefer ki gittiği evrende yine kendileri ile karşılaşacak, artık bedeni bütün fonksiyonlarını yitirmeye de başladığından her şeyden vazgeçerek bir otel odasında ölümü bekleyecektir. Ancak geldiği otel odasında kendisinin ölüsünü gören Jim, bu sahneden sonra aslında paralel evrenlerde olduğunu anlayacak, zaman yolculuğu yapmadığının farkına varıp, hiç bir şey yapmadan başka bir otele gidip ölümü bekleyecektir. İlk Jim ölecek ve sonrasında diğer Jim ile Abby'nin buluşma görüntüsünden sonra filmde son bulacaktır.

Az oyuncu kadrosu ve çok iyi bir senaryosu ile başarılı bir film ortaya çıkmıştır. Sürükleyici, aynı zamanda merak uyandırıcı ve sürekli neler olduğunu anlamaya çalışmak ile geçen seyir zamanından keyif alacaksınız. Kendine ait bir tarzı olan, yer yer gerilim sahnelerinin de olduğu, gizem, dram ve içinde aşkında bulunduğu bir bilim kurgu filmidir.