Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

8 Nisan 2020 Çarşamba

Sinema: Nuh: Büyük Tufan - Noah - Bir Yok Oluş Yaşanacak Olan Dünya'da Yeni Düzeni Oluşturmaya Çalışan Nuh Peygamber'in Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Nuh: Büyük Tufan - Noah

Oyuncular; Russell Crowe, Jennifer Connelly, Emma Watson
Yönetmen; Darren Aronofsky
Tür; Epik, Fantastik, Macera

Konusu; Film, bir yok oluş yaşanacak olan Dünya'da bütün hayvanları yaptığı gemiye toplayarak yeni bir düzenin oluşması ile ilgili önderlik yapan Nuh peygamberin hikayesini konu almaktadır.

Özeti; Başlangıçta hiç bir şey yoktu. İstek uyandıran şey günaha sürükledi. Aden'den kovulan Adem ve Havva'nın üç oğlu oldu. Cain, Abel ve Seth. Cain, Abel'i öldürdü ve doğuya kaçtı. Bir grup düşmüş melek O'nu himayesine aldı. Gözcüler. Gözcüler, Cain soyundan gelenlerin endüstrüyel bir medeniyet kurmasına yardım etti. Cain'in kentleri Dünya'yı kaplayarak kötülük yaydı. Sadece Seth'in soyundan gelenler yaratılıştan kalanları savundu ve korudu. Bugün Seth'in soyunun sonuncusu erkek oluyor. Nuh...







Son Seth olan Lamech, oğlu Nuh'a bir ritüel ile peygamberlik görevini aktarmak üzereyken bulundukları alana Cain soyundan gelen insanlar gelecek ve Lamech'i öldüreceklerdir. Bu saldırısı sırasında kaçan Nuh, yıllar sonra büyüyecek ve Naameh isminde bir eşi, 3 tanede erkek çocuğu olacaktır. Şem, Hem ve Yafet. 

Bu dönemlerde yeryüzünün bir yok oluş yaşayacağına dair rüyalar görmeye başlayan Nuh, ailesi ile birlikte bu rüyaların ne anlama geldiğini öğrenmek için büyük babası Mathusalem'in
yanına gitmek için yolculuğa çıkacaklardır. Yol üzerinde yağmalanmış bir yerleşim alanı bulacaklar ve orada yaralı olan İla isminde küçük bir kızı da yanlarına alarak, kendilerini kovalayan yağmacılardan kaçmaya başlayacaklardır. 

Bu sırada kurak ve kara topraklara denk gelecekler, buranın tehlikeli olmasına rağmen girmek zorunda kalacaklar ve burada ikamet eden Gözcüler, uyanıp Nuh ve ailesini tutsak alacaklardır. Gözcüler, önceden ışık varlıkları iken sonrasında insanlara yardım etmek için Dünya'ya inmişlerdir ve bu hareketlerini kendisine itaatsizlik olarak algılayan Yaratan, onları cezalandırmıştır ve kayadan, topraktan oluşan biçimsiz dev yaratıklar haline dönüştürmüştür. Nuh ve ailesini insan olduğu için bir çukurda tutsak eden Gözcüler, Nuh'un onlara beni Yaratan gönderdi demesine aldırış etmeyecekler ancak içlerinden biri, Nuh'u samimi bulunca gece kimse görmeden Nuh'u ve ailesini alarak Mathusalem'in yanına götürecektir.







Burada büyük babası ile görüşen Nuh, tufanın gerçek olduğunu öğrenecek ve yapması gerekenleri anlayacaktır. Bunun üzerine Mathusalem, Nuh'a Aden'den alınmış bir tohum verecek ve Nuh, bu tohumu kurak topraklara ekecektir. 

Kısa bir zaman sonra diğer Gözcüler gelerek kendilerine ihanet ettiğini düşündükleri Gözcü'yü almaya çalışacaklar ve Nuh'a öfke ile davranırlarken, birden Nuh'un ektiği tohum sebebi ile yerden su çıkacak ve saniyeler içinde her yer ormanlık alan ile kaplanacaktır. Bu olayı gören Gözcüler, Nuh'un Yaratan ile bir bağı olduğunu düşünüp artık O'na yardım etmeye karar vereceklerdir.

Bu olay üzerine 10 yıl geçecek ve gemi inşaatına başlamış ve neredeyse bitirmiş olacaklardır. Ormanın ağaçlarından yaptıkları gemiye önce devasa bir kuş sürüsü, ardından bütün sürüngenler gelecektir. Hayvan sürülerinin Nuh'un gemiyi yaptığı yöne doğru gittiğini gören Cain soyundan gelen insanlar ve kralları Tubal, Nuh'un gemisinin olduğu yere gelecek ve burada Nuh'dan tufanın olduğunu öğrenince, kendilerine de yardım etmesini isteyecektir. Ancak Nuh, bütün insanların öleceğini söyleyince Tubal sinirlenecek ve Nuh'a saldırmak üzere iken, Gözcüler ortaya çıkacak ve askerleri ile geri dönen Tubal, daha büyük bir ordu ile hazırlanarak gelmeye karar verecektir. Bu sırada aslandan ayıya bütün orman hayvanları da gemiye gelecektir. Aynı zamanda Nuh'un büyük oğlu Şem ile İla, sevgili olmuşlardır ve İla'nın kısır olmasından dolayı aralarında sorunlar çıkmaya başlamıştır. Ortanca oğlu Hem ise kendisinin bir eşi olmadığı için Nuh'a tavır almaktadır.







Çocuklarının bu mutsuzluğunu gören anne Naameh, büyük baba Mathusalem'in yanına giderek çare olmasını isteyecek ve büyük baba, bunun üzerine İla'yı kutsayınca kısırlığı yok olacaktır. 

Hem ise babasına öfkelenip Cain halkının arasına karışacak ve orada yardıma muhtaç bir kız ile tanışıp, O'nu ailesinin yanına getirmeye çalışacaktır. Ancak bu sırada yağmur yağmaya başlayacak ve tufan başlamış olacaktır. Yağmur başlayınca Nuh'un gemisine doğru ilerleyen öfkeli Cain halkı, bu sırada Hem'in bulduğu kızın ölümüne neden olacaklar ancak O'nu kurtarmak gibi bir imkanı olan Nuh, bunu yapmayıp sadece Hem'i kurtararak gemiye dönecektir. 

Cain halkı gemiye saldırmaya başladıklarında onlara siper almış olan Gözcüler engel olacak ve yoğun saldırı altında kalan Gözcüler, öldüklerinde içlerindeki ışıklı varlıklar gökyüzüne çıkacaktır. Bu sırada Dünya'nın atmosferi tamamen tufanı yaşatacak olan bulutlarla kaplanmıştır ve saniyeler içinde Dünya'nın bütün kara parçaları sular altında
kalmaya başlayacaktır. Bu tufandan kurtulmaya çalışan Tubal, gizlice gemiye girmenin yolunu bulacak ve bu sırada O'na babasına öfkeli olan Hem yardım edecektir. Tufan sonrasında Dünya'da insanlar sular altında kalmıştır ve Nuh'un gemisi yüzerek yol almaya başlamıştır. Geminin içinde ise hayvanları özel uyuşturucu dumanlarla uyutmuşlardır. Nuh, karaya çıktıktan sonra kendilerininde ölmesi gerektiğini düşünmektedir ve yeni hayatta sadece hayvanların yaşayacağını söylemiştir. 






Ancak bu sırada İla hamile kalınca aralarında sorunlar çıkmaya başlayacak ve çocuklar kız olursa Nuh, onları öldüreceğini söyleyecektir. Bu olay üzerine aylar geçecek ve İla'nın doğumu yaklaştığında Şem ile bir sal yaparak kaçmaya çalışacaklar ancak Nuh, bu salı yakacaktır. 

Bu sırada İla'nın doğumu başlayacak, diğer tarafta aylardır Hem ile işbirliği yapan Tubal, geminin içinde Nuh'u öldürmek için planlar yapacak ve Hem'in de yardımları ile Nuh'a saldırmayı başaracaktır. Bu mücadele sırasında ölmek üzere olan Nuh'u oğlu Hem kurtaracaktır ve Tubal'ı bıçaklayarak öldürecektir. 

İla ise ikiz kız doğurmuştur ve onları öldürmeye çalışan Nuh, son anda bebekleri öldürmekten vazgeçecektir. Aynı zamanda karadan bir ot parçası getiren kuşu fark edecekler ve kısa bir zaman sonra karaya çıkacaklardır. Bütün hayvanlar gemiden inecek ve karada kendilerine bir yaşam kurmaya başlayacaklardır. Nuh ise pişmanlıkları yüzünden zamanını bir mağarada yalnız başına geçirecektir. Hem ise ailesini terk ederek yalnız başına bir hayat yaşamayı seçecek ancak Nuh, belirli bir süre sonra ailesinin arasına geri dönecek ve insanoğlunun neslinin devamını sağlaması için ikiz kız bebeklere haklarını vermesi ile film son bulacaktır.

Dünya'nın bir yok oluş yaşadığı sırada bütün hayvanlardan bir çift alarak yeni düzeni oluşturmaya çalışan Nuh Peygamber'in hayatının anlatıldığı epik ve fantastik macera filmidir.