Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

10 Nisan 2020 Cuma

Sinema: Rehineler – Feedback - Geçmişi İle Yüzleşmek Zorunda Kalan Bir Radyocunun Gerilim Dolu Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Rehineler – Feedback

Oyuncular; Eddie Marsan, Paul Anderson, Ivana Baquero
Yönetmen; Pedro C. Alonso
Tür; Suç, Gerilim, Korku

Konusu; Film, Jarvis isimli bir radyo programcısının geçmişte işlediği ve sakladığı suçlarının karşısına çıkması ile gelişen gerilim ve korku dolu anları konu almaktadır.

Özeti; İngiltere Londra'da yayın yapan ve en çok dinlenen DBO isimli radyonun Acı Gerçekler isimli bir programı ile çok ünlü olan Jarvis Dolan isimli sunucusu, o gün program başlamadan önce kızı ile görüşmüş ve uyuşturucu kullanan erkek arkadaşını azarlamıştır. Jarvis, radyoda olan kızı ile vedalaşıp sonrasında programa başlayacaktır. Radyonun kontrol odası bölümünde Anthony isimli bir kişi vardır ve birlikte bütün programı düzenlemektedirler. Programa başlayan Jarvis, özel olarak kırılmaz cam ile ayrılmış bölümden Anthony'in kendisine cevap vermediğini anlayacak, ilk başta bu durumu teknik bir arıza olarak görüp, sonrasında iki maskeli adamın Anthony'i tutsak alıp radyoyu ele geçirdiklerine tanık olacaktır.





Bu durumu görünce panik ile telefonuna sarılacak, stüdyonun içinden kulağı rahatsız eden ses çıkınca bırakmak zorunda kalacaktır. Ve içerideki maskeli adamlar konuşmaya başlayacak ve ilk olarak her zaman ki gibi programına devam etmesini, ikinci olarak talimatlarını soru sormadan yerine getirmesini ve üçüncü olarak ne sebeple olursa olsun yayın kesilirse bedelini ağır ödeyeceğini söyleyeceklerdir.

Jarvis, camekan bölümün arkasında olan bu insanların istediklerini ilk başta kabul etmeyecek ancak ışıklar açılınca maskeli adamları Anthony'in boğazına bıçak dayamışlarken görecektir. Jarvis, kapalı kaldığı program odasından camı kırmak isteyecek ancak kızının da rehin alındığını öğrenince, radyo aracılığı ile insanlardan yardım istemeyi deneyecek ama başaramayacaktır.

Bunun üzerine odaya giren maskeli adamlardan biri Jarvis'in parmağını kesmeye çalışarak O'nu tehdit edecek ve bu tehdit sonrasında korkan Jarvis,
yayına başlayacaktır. Maskeli adamlar bir senaryo hazırlamışlardır ve Jarvis'in buna uymasını istemektedirler. Bu senaryoya göre radyocu arkadaşı Andrew Wilde, yanında Jarvis'in kızı Julia ile program odasına girecek ve Jarvis ile hiç bir şeyden haberi olmadan sohbet etmeye başlayacaktır. Jarvis'in kulaklıkları ile iletişimi sağlayan maskeli adamlar, Andrew'i yayına dahil etmesini isteyeceklerdir. Yayına katılan Andrew'a, 2011 yılında katıldıkları bir partide tanıştıkları kızlarla otele gidince ne yaptığını sormasını isteyeceklerdir. Andrew, bu soruyu duyunca şok geçirecek ve Jarvis'e bunu neden hatırlattığını söyleyip, kendini çok kötü hissedip, yayını kesip gitmek isteyecektir.





Ancak bu sırada elinde balta ile maskeli adamlardan biri program odasına gelecek ve Andrew'in parmaklarını kesecektir. Bu olay sonrasında olayın ciddiyetini anlayan Andrew, söylenenleri yapacak ve o gece otel odasında yaşananları canlı yayında milyonlara anlatmak zorunda kalacaktır.

O gün partide tanıştığı iki kız ve yanlarındaki bir erkek arkadaşı ile otel odasına çıkan Andrew, kızların kendisi ile birlikte olmayı istememesi üzerine erkek olanı bayıltmış ve kızlardan birine de darp ederek tecavüz etmiştir. Sonrasında erkek olan Alex'in ağzına çorap koyarak O'nun öldüğünü sanıp radyatöre bağlamış ve bunu duyan içerideki
maskeli, aslında Alex'in kendisini, dayanamayacak ve program odasına girerek Andrew'in kafasını balyoz ile parçalayacaktır. 

Bu sırada peşinden gelen diğer maskeli adam da Jarvis'i bayıltacak ve kendine gelen Jarvis, odanın içinde Andrew'in cesedini görecektir. Cesedin üzerini ceket ile örtme bahanesi ile Andrew'in cebindeki telefonu alan Jarvis, telefonla acil yardımı ararken içeri giren Alex'i darp edecek ve elindeki bıçağı alıp Alex'in boynuna tutacak ve diğer maskeli adamı silahını bırakması ile tehdit edecektir. Bu sırada odadan çıkmaya çalışan Jarvis, diğer maskeli adam silahı bıraksa da o gece otel odasında bulunan kızlardan biri Clara, ortaya çıkacak ve elektro şok cihazı ile Jarvis'i bayıltacaktır. Bu kişilerden biri oteldeki işkence gören genç Alex, diğeri kızlardan biri Clara ve öteki adamda o gece otelde olan ve ortalıklardan kaybolan Lucy isimli kızın babasıdır.





Maksatları Andrew ve Jarvis'in gerçekleri itiraf etmesidir ve Lucy'nin nerede olduğunu öğrenmektir. Çünkü o gece otel odasına Jarvis'te gelmiştir ve bunu milyonlara anlatmasını istemektedirler.

Jarvis'e o gece otel odasında olanları anlatmasını söyleyecekler ancak kabul etmeyen Jarvis, az sonra kontrol odasındaki Anthony'i öldürdüklerini görecektir. Bu olay sonrasında program odasında bulunan gizli bir kapaktan kaçmayı başaracak ancak içeride kızının rehin alındığını hatırlayınca geri dönmek zorunda kalacaktır. 

Ardından yine yayına başlayacaklar, Clara yayını arayacak, o gece otelde olanları orada bulunan kişi olarak anlatacak, daha öncede Alex arayıp anlatmıştı ve Jarvis'in de odada olduğunu söylediklerinde Jarvis, odaya geldiğini kabul edecek ama Lucy'i çok baygın olduğu için hastaneye bıraktığını söyleyecektir. Gerçekleri bilen Clara, Jarvis'in yalan söylediğini bildiği için kızı Julia'nın ölümü ile tehdit edecekler ve Jarvis, Lucy'i kendisinin öldürdüğünü itiraf edecektir. Oteldeki bu olay sonrasında polise giden Clara, Jarvis ünlü bir programcı olduğu için suçunu ispatlayamamış ve bu yüzden böyle bir yol düşünmüşlerdir. Odada ki babada kızının nerede olduğunu merak etmiştir ve Lucy'i öldüren Jarvis, O'nu bir nehre atmıştır.




Bu sırada yanındaki Clara'nın elektro şok cihazını alıp babanın elindeki silaha ulaşan Jarvis, program odasındaki gaz çıkışını patlatacak ve herkes bir yere dağılacaktır. Bu patlama sırasında baba yanarak hayatını kaybedecek, Alex'i bayıltıp öldüren Jarvis, Clara'yı da kasıtlı olarak öldürecektir.

Sonrasında kızını da alıp dışarı çıkan Jarvis, kızının gerçekleri bilmesi nedeni ile kendisine tavır aldığını görecek ancak yine kendini aklamayı başaracak ve artık çok daha ünlü, televizyonlardan teklif alan bir programcı olacaktır. Böylelikle film son bulur.

İşlediği suçlar ansızın bir radyo programında karşısına çıkınca ne yapacağını şaşıran Jarvis'in yaşadığı gerilim dolu anlara tanık olacağınız, bazı rahatsız edici görüntülerinde olduğu suç, gerilim ve korku filmidir.