Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

8 Nisan 2020 Çarşamba

Sinema: Karantina 2: Terminal - Quarantine 2: Terminal - Bir Uçak Terminalinde Yaşanan Ölümcül Virüs Salgını... / Konusu, Özeti, Afişler

Karantina 2: Terminal - Quarantine 2: Terminal

Oyuncular; Mercedes Mason, Josh Cooke, Bre Blair, Ignacio Serricchio
Yönetmen; John Pogue
Tür; Aksiyon, Gerilim, Korku

Konusu; Serinin ikincisi olan filmde Los Angeles'da ki apartmanda yaşanan olay ile aynı günde ve aynı virüs için şimdide bir uçak terminalinde karantina uygulaması yaşanmaktadır.

Özeti; Los Angeles'dan 2 hostes, 1 kaptan ve 1 de yardımcı kaptanın olduğu küçük bir uçağa binen bir grup insan içinden Henry isimli bir adam, yanında kafesin içinde hamster olduğunu söylediği fareler getirecek ve bu farelerden biri golf sporcusunu parmağından ısıracaktır. Kısa bir süre sonra uçak havalanacak ancak golfcü fenalaşmaya başlayacaktır. Aynı zamanda Los Angeles'da ki apartmanda yaşanan karantina olayını izleyen yolcular, Los Angeles'dan ayrıldıklarına sevinecekler ancak kısa bir zaman sonra uçak havada iken fenalaşan golfcünün çıldırarak saldırganlaştığını fark edeceklerdir. 





Pilot kabinine doğru ilerleyen ve her önüne gelene saldıran hastalanmış adamı bağlamayı başaracaklar ve sonrasında bayıltacaklardır. Bu olay üzerine pilotlar acil iniş emri alacaklar ve inmeye çalıştıkları sırada hosteslerden Paula, golfcüyü koltuğa oturmaya çalışırken kendine gelen adam, Paula'yı ısıracak ve uçağın içinde tam bir kargaşa yaşanmaya başlayacaktır. 

Zar zor zapt edilen adamı tuvalete kapatacaklar ve bu sırada uçakta inmiş olacaktır. Ancak uçak indikten sonra yolcuların terminalin içerisine girmesine engel olacaklar ve bu sırada alelacele inmiş olan yolcular, kendileri ile kapalı kalmış olan görevli Ed'in yönlendirmeleri sayesinde kargo bölümüne gireceklerdir. Diğer tarafta pilot ve yardımcı pilot, uçağın içerisinde tuvaletteki hastayı tutmaya çalışmaktadırlar ve uçağın çevresine gelen polisler, onlara anons ile karantina altında olduklarını ve dışarı çıkmaya çalışmamalarını söyleyecektir. 

Kargo bölümünde kapalı kalan insanlar, yaralı olan hostes Paula'ya yardımcı olmak için aralarından doktor olan Shilah'ın bagajdan çantasını almak için uçağa geri dönecekler ve bagaj bölümüne girip doktorun çantasını bulduktan sonra hastalanmış pilot ve yardımcısını görüp kaçmaya başlayacaklardır. Buradaki hastalarda kuduz benzeri çok saldırgan bir hal almıştır ve önlerine gelene vahşice saldırmaktadırlar. Bu saldırı sırasında yolculardan biri ölecek, bazılarını ısıracaklar ve kargo bölümünde toplanan yolcular, burada da uçaktaki farelerden göreceklerdir. Fare, felçli olan bir adamı ısırdıktan sonra fareyi de adamı da uygun bir yere kapatacaklar ve ardından dışarıdan yetkili insanlar koruma elbiseleri ile içeri girecektir. 





Herkese bir aşı yapmaya çalışan bu yetkililer, az önce fare tarafından ısırılmış felçli adamın saldırısına uğrayacak ve panik ile dışarı çıkmaya çalıştıklarında, dışarıdaki askerler onları da silahlarla vurarak öldürecektir.

Bu sırada kargo bölümünden hasta insanların sesi gelince geride sağ kalanlar, kargo bölümünün içindeki bir kamyonun kasasına saklanacaklar ve yanlarındaki yetkiliden yaşanan olayların ne anlama geldiğini öğreneceklerdir. Bunun kimyasal biyolojik terörizm olayı olduğunu söyleyen yetkili, bunları söyledikten sonra silahla kendini öldürecektir. 

Bu olay sonrasında kamyonun içinde bulunan terminal görevlisi Ed'in aklına bir tünelden çıkabilecekleri gelecek ve hep birlikte tünele giden yolun grafiklerini bulmak için kamyonun kasasından çıkacaklardır. Artık her yerde hastalar vardır, kendilerine saldıran hastalardan zor bir şekilde kaçarak, kimileri ile mücadele ederek grafiklerin olduğu odaya gelecekler ve burada George isimli çocuk, Henry isimli adamın çantasından aldığı virüs antidotlarını fark edecektir. Bu sırada Henry, yanlarına gelecek ve onlara gerçeği açıklayacaktır. Aslında Henry ve O'nunla birlikte çalışan bir çok kişi, Dünya'nın nüfusunun çok arttığını düşündüğü için bu virüsü icat etmişlerdir ve Los Angeles'daki apartmana da virüsü onlar yaymışlardır. Kendisinde antidot olan Henry, aynı zamanda ısırılmıştır ve antidotu kendisine yaptıktan sonra George'yi alarak elindeki silahla kaçmaya çalışacaktır. Bu sırada Ed'i öldürecek ve geriye sadece hostes Jenny ve doktor Shilah kalacaktır.




George'yi kurtarmak için onların peşinden giden Shilah'ta bu sırada hastalar tarafından ısırılınca, kendisindeki termal kamerayı Jenny'e vererek kendini hastaların önüne atarak feda edecektir ve Jenny'e kaçması için zaman kazandıracaktır. 

Jenny ise George'yi bulacak ve Henry'in yaptığı antidotun işe yaramadığını göreceklerdir. Kendilerine saldıran Henry'i George silahla öldürdükten sonra Jenny ile birlikte kargo tünelinden kaçmaya ve terminalden çıkmaya çalışacaklardır ancak yolda Jenny'in de ısırıldığını fark edeceklerdir. 

Çıkışa çok az kala Jenny'de değişimler olmaya başlayacak ancak George, çıkmayı başaracaktır. George, çıktıktan sonra Jenny saldırganlaşacak ancak tünelin içinde kalacaktır. George'nin dışarı çıkıp alandan ayrılmasından sonra ise film son bulacaktır.

Serinin birinci bölümünde apartmanda yaşanan olaylar ile aynı zamanda bir terminalde yaşanan olayların konu edildiği, aynı virüs ve hasta örnekleri ile sahnelenen aksiyon, gerilim ve korku filmidir.