Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

10 Nisan 2020 Cuma

Sinema: Hold The Dark - Bir Kasabada Kurtlar Gibi Yaşayan İnsanların Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Hold The Dark

Oyuncular; Jeffrey Wright, Alexander Skarsgård, Riley Keough
Yönetmen; Jeremy Saulnier
Tür; Dram, Gizem, Gerilim

Konusu; Film, bir kurt sürüsü tarafından kaçırılan çocuğu bulmak için kasabaya gelen vahşi yaşam bilimcisinin gizem dolu hikayesini konu almaktadır.

Özeti; Keelut isminde saat 3'de güneşin battığı ve ertesi gün gündüz 10'da güneşin doğduğu bir kasabada, bir çocuk kurtlar tarafından kaçırıldığı için çocuğun annesi Medora, Russell isimli bir vahşi yaşam bilimcisine mektup yazar ve kendisine yardım etmesini ve çocuğunu kaçıran kurtları bulmasını ister. Bu mektup üzerine Russell kasabaya gelecek ve Medora ile görüşecektir. Medora'nın kocası Vernon doğuda askerlik yapmaktadır ve bu sırada bir asker doğulu bir kadına tecavüz ettiği için O'nu öldürmüştür. Bu ölüm olayından sonra saldırı altında kalan Vernon, yaralanacak ve evine gönderilecektir. Diğer tarafta ise Medora, Russell'a çocuğun kaçırıldığı yerleri gösterecek ve Russell, ertesi gün yalnız başına çevreyi araştırmak için yola çıkacaktır.





Yol üzerinde yaşlı bir cadı, O'na geldiği yere geri dönmesini söyleyecek ancak bu duruma aldırış etmeyen Russell, kurt gibi uluyarak onların yerini bulduktan sonra dikkatsiz olduğu bir sırada, kurtların arasına düşecektir ve elinde silahı varken onları öldürmeden bulundukları alandan ayrılacaktır.

Medora'nın yanına geri döndüğünde ise evde kendisini bulamayacak ancak Medora'nın ölü olan Bailey isminde çocuğunu, bodrumda poşetlere sarılmış şekilde bulacaktır. Medora ise eşyalarını toplayıp evden ayrılmıştır. Polisler olayı incelediklerinde köylülerden Medora'nın ruhunun bir kurt iblisi tarafından ele geçirildiğini öğrenecek ancak bu bilgiye pek aldırış etmeyeceklerdir. 

Bu olay üzerine askerde olan Vernon'da gelecek ve çocuğunun öldüğünü görünce oldukça üzülecektir. Çocuğuna çok bağlı olan Vernon, Russell ve polislerle ayrıntıları görüştükten sonra Russell yanlarından ayrılacak ve Vernon, Medora'yı arayan ve
suçlu bulan polisleri, aynı zamanda oğlu ile ilgilenen adli tıp hekimi öldürerek oğlunun cesedini alacak ve kendince bildiği bir ritüel ile toprağa gömecektir. Aynı zamanda bu olayları Cheeon isimli kendisine yardım eden bir arkadaşı ile yapmıştır ve sonrasında kasabadaki yaşlı bir cadıyı da çocuğunu koruyamadığı için öldürmüştür.




Kurtların sürekli ziyaret ettiği bu kasabada bir çok vahşet yaşanmıştır. Cheeon'un da kızını kurtlar kaçırmıştır ve polisler, ölen polis ve hekimlerle ilgili kendisini sorgulamaya gittiğinde evinin çevresindeki polislere silahla saldıran Cheeon, tam bir katliam yaşatacaktır. Sonunda kendisi de hayatını kaybedecektir.

Diğer tarafta karısını aramaya çıkmış olan Vernon, çocukluğunda gittiği bir hana gidecek ve Medora'nın oraya geldiğini ve kaldığını öğrenecektir. Medora'nın hanın yanındaki kızıl derili bir adam ile görüştüğünü öğrenen Vernon, bu kızıl derili ile görüşecek ve ondan bir kurt maskesi alarak adamı öldürecektir. Kızıl derili ölmeden önce Vernon ile ilgili gerçeklerden de bahsetmiştir. Aynı zamanda hancı kadında onlarla ilgili aykırı gerçeklerle ilgili bilgiler vermiştir. Küçükken babası ile aynı yere gelmiş olan Vernon, babası tarafından doğa dışı bir insan olarak adlandırılmıştır. 

Kızıl derilinin ölümünden sonra hancı kadın, Vernon'a ateş açmıştır ve O'nu yaralamıştır. Bu yaralı hali ile arkadaşına giden Vernon, burada tedavi edilecek ve arkadaşının polisleri araması sonrasında yine maskeyi takarak O'nu öldürecektir. Diğer tarafta Russell, onbaşı ile Medora'yı aramaktadır ve Medora'nın kendisine temizlenmek için iyi bir yer olarak tarif ettiği dağlık alanların olduğu yerdeki bir mağaraya gideceklerdir. Ancak Vernon'da Medora'nın bu mağarada olduğunu anlamıştır ve O'da mağaranın bulunduğu alana giderek onbaşıyı uzaktan ok ile vurarak öldürecektir.





Bu olay üzerine Russell, mağaraya girecek ve Medora'ya yardım etmeye çalışırken kendisi de ok ile vurulacak ve yaralanacaktır. Medora'yı mağarada bulan Vernon, öfkeli davranacak ancak sonrasında birlikte olup mağaradan ayrılacaklardır.

Russell ise mağarada kalmıştır ve yaralı bir şekilde dışarı çıkıp süründüğü sırada yerliler O'nu bulacak ve bağışlandığını söyleyeceklerdir. Vernon ile Medora ise çocuklarının tabutunu alıp kayıplara karışacaklardır. Russel'in hastane görüntüleri sonrasında filmde son bulacaktır.

Baştan aşağı gizem dolu bu filmde, kurtların ruhlarına sahip insanların yaşadığı olayları görmekteyiz. Bir kurt sürüsünde yaşanan aile kavramları Vernon ve Medora'nın hayatında da yaşanmaktadır. Güçsüzü öldürmelerinden, Vernon'un bir alfa kurt gibi davranmasından, kardeş olabilmeleri ve evli olmaları gibi durumların söz konusu olmasından, Russell'ın kurtları öldürmek gibi fırsatı varken öldürmediği için O'nun canını bağışlamalarından ve bunlar gibi bir çok konudan Vernon ve Medora'nın ruhlarında kasaba halkının bahsettiği gibi bir kurt iblisinin bulunduğu anlaşılmaktadır. Film tamamen bu olayların gizemi ile dolu sahnelere sahiptir. William Giraldi’nin romanından uyarlanan, netflix yapımı gizem, dram ve gerilim filmidir.