Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

6 Nisan 2020 Pazartesi

Sinema: 39. Dosya - Case 39 - Şeytani Düşünceleri ve Doğa Üstü Güçleri Olan Küçük Bir Kızın Yaşattığı Gerilim Dolu Anlar... / Konusu, Özeti, Afişler

39. Dosya - Case 39

Oyuncular; Renée Zellweger, Ian McShane, Bradley Cooper
Yönetmen; Christian Alvart
Tür; Gerilim, Korku

Konusu; Film, doğa üstü ve şeytani güçleri olan küçük bir kızın, insanların hayatını cehenneme çevirmesi sırasında gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Çocuk hizmetleri bölümünde koruyucu ebeveynlik ile ilgili görev yapan Emily, dosyalar şeklinde ilgilendiği çocukların listesinde
simdi de 39. dosya numaralı problemi olan çocukla ilgilenecektir. Lillith Sullivan isimli 10 yaşındaki kız için gelen ihbarlar sonucunda ailenin durumunu araştırmak için evlerine giden Emily, Lillith'in annesi ve babasının oldukça ürkütücü görüntüleri ile karşılaşacak ve bu durum sonrasında Lillith'in hayatının güvencede olmadığını düşünmeye başlayacaktır. Bu inceleme sonrasında Lillith, annesi ve babası ile çocuk hizmetleri bölümüne gelerek açıklama yapmak zorunda kalacaklar ve merkezde Lillith ile yalnız kalan Emily, O'na sorunun ne olduğunu anlatmasını istediğinde Lillith, ailesinin kendisinden nefret ettiğini ve öldürmek istediklerini söyleyecektir. 







Babasının korkusundan bu itirafı kaydedemedikleri için ailesi ile Lillith'i serbest bırakacaklar ve ertesi gün Emily, Lillith'in okuluna giderek kendi numarasını verecektir ve her hangi bir sorun karşısında aramasını isteyecektir. 

O gece Emily, evdeyken Lillith arayacak ve ailesinin kendisini uyuşturup öldüreceğini söyleyecektir. Bu haber üzerine panik ile dedektif arkadaşı Mike'da alarak Lillith'in evine giden Emily, evde Lillith'in annesinin ve babasının O'nu canlı olarak fırında yakmaya çalıştıklarını görecektir ve Lillith'i kurtarıp, ailesini tutuklayacaklardır. 

Bu olay sonrasında mahkemeye çıkan ailesinin akıl sağlığının yerinde olmadığına karar verecekler ve tedavi için
hastaneye göndereceklerdir. Ailesi alı konulunca yalnız kalan Lillith için bakıcı bir aile bulmaya çalışan Emily, Lillith'in kendisi ile kalmak istediğini öğrenecek, şartlar nedeniyle bunun olmaması söz konusu iken yetkililerle görüşen Emily, Lillith'in koruyucu ailesi olarak kabul edilecektir. Lillith, Emily'nin evine taşındıktan sonra kalan eşyalarını almak için Lillith'in evine giden Emily, evde özel olarak hazırlanmış kilitli bir oda görecektir. Buraya Lillith'in zorla kapatıldığını düşünecek ve Lillith ile yeni bir hayata başlayacaktır.





Emily'in Douglas isminde terapist bir sevgilisi vardır ve ruhsal çöküntü yaşamış çocuklara terapi uygulamaktadır. Çocuklarla bir terapi seansı yapan Douglas'ın grubuna katılan Lillith, grupta Diego isimli bir çocukla tanışacak ve o gün Diego, eve gittiğinde anne ve babasını öldürecektir. 

Bunu neden yaptığını bile anlamayan Diego'nun telefon kayıtları ortaya çıkınca, Emily'in evinden arandığı anlaşılacak ve kendisi aramadığı için arayan kişinin Lillith olduğunu düşüneceklerdir. Ancak bu aramayı Lillith'de kabul etmeyecek ve sonraki gün Douglas ile olan seansta Lillith, Douglas'a yüzeysel, kendini beğenmiş gibi olumsuz şeyler söyleyip O'nu tehdit edecektir. 

O gece evine giden Douglas, kendisine gelen karışık seslerle dolu bir telefon sonrasında kulağından, ağzından arıların çıktığını görmeye başlayacak ve yaşadığı panik ve korku yüzünden kaza yaparak hayatını kaybedecektir. Aslında ortada arı falan yoktur sadece halüsinasyon görmüştür. Sevgilisinin öldüğünü öğrenen Emily, bu işte Lillith'in bir parmağı olduğunu düşünecek ve anne ve babasının itiraflarını dinlediğinde, Lillith ile ilgili inanılmaz şeyler öğrenecektir. Lillith'in iletişime geçtiği insanların bir şekilde öldüğünü, Lillith doğar doğmaz bazı insanların ölmeye başladığını, kendisine ait zihin okuma ve telepatik yollarla insanların zihinlerini etkilemek gibi yeteneklerinin olduğunu, içinde bir iblis yaşadığını, bu özellikleri de şeytani amaçları için kullandığını öğrenecektir ve korkmaya başlayacaktır. 





Lillith'in babası ile görüşmeye giden Emily, babasının Lillith'i öldürmekten başka çaresi olmadığını söylemesi üzerine evine geldiğinde, zihin okuyan Lillith, Emily'in annesi ve babası ile konuştuğunu anlayacaktır.

Emily'in kendisi hakkında bilgiler edindiğini anlayan Lillith, artık kendisini saklamayacak ve ertesi gün Emily, terapi merkezinde Lillith'in diğer çocuklarla iletişim içinde olduğunu görünce korkacak ve Lillith'i zorla alıp götürecektir. Asansöre bindiklerinde Emily, hiç olmayan korku dolu anlar yaşamaya başlayacak ve bunu Lillith'in kendisine yaptığını anlayacaktır. 

Bunun üzerine Emily, evde kendini korumak için önlemler almaya başlayacak ancak iş yerine gittiğinde halüsinatif görüntülerle yine Lillith tarafından rahatsız edilecektir. Eve geldiğinde kendisini odasına kapatan Emily, odasının içinde zombiye benzer bir yaratığın olduğunu görünce panik ile dışarı kaçacak ve dışarıda aslında kendisini kimsenin kovalamadığını, bunların kendi zihninde yaşandığını anlayacaktır. Lillith, insanları zihinlerini kullanarak korkutmaktadır ve hepsi halüsinatif olaylardır. Bu olay sonrasında Lillith, artık Emily'i tehdit edecek ve ne isterse yapması gerektiğini yoksa bunlarla yaşayacağını söyleyecektir. Korkan Emily, bu teklifi kabul edecek ve ertesi zamanlarda Lillith'in hastanedeki annesinin çıldırdığını, babasının da öldüğünü öğrenecektir. Bunlara Lillith sebep olmuştur ve Emily'in isteği üzerine olayları araştıran dedektif Mike, Lillith'in Diego'yu aradığını öğrenecek ve Emily'e hak vererek, O'na yardım etmeye çalışacaktır. Ancak bu yardım sırasında Mike'da Lillith'in kurbanı olacak ve kendisine saldıran köpeklerin olduğunu düşünerek yanlışlıkla kendisini öldürecektir. 





En yakın dostu Mike'ın da ölmesi ile artık buna dayanamayan Emily, Lillith'i evinden kovacak ancak yine halüsinatif korkunç olaylar yüzünden tehditlerine boyun eğmek zorunda kalacaktır.

Sonrasında Emily, bir plan yapacak ve Lillith'e uyku hapları vererek, O'nu uyutup kendi evini yakmaya karar verecektir. Ancak bunu yaptıktan sonra Lillith'in dışarı olduğunu görecektir. 

O'nu öldürmeyi başaramayan Emily'in aklına, yangın sonrasında araba ile kalacak bir yer ararlarken birden kaza yapma fikri gelecek ve arabanın içinde Lillith'in halüsinatif oyunlarına rağmen, arabayı köprüden nehrin içine düşürmeyi başaracaktır ve Lillith, içindeki iblis ile suyun içinde boğularak ölecektir. Bu kaza sonrasında Emily kurtulacak ve film böylelikle son bulacaktır.

Koruyucu bir aile olmak için giriştiği fedakar eylem sonrasında şeytani düşünceleri ve doğa üstü güçleri olan bir çocuğu hayatına alan Emily'in, korku ve panik dolu hikayesini izleyeceğiniz gerilim ve korku filmidir.