Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

19 Mart 2020 Perşembe

Sinema: Yedi - Se7en - Seven - Kendini Yedi Ölümcül Günahı İşleyen İnsanları Öldürmeye Adamış Bir Seri Katil... / Konusu, Özeti, Afişler

Yedi - Se7en - Seven

Oyuncular; Brad Pitt, Morgan Freeman, Gwyneth Paltrow
Yönetmen; David Fincher
Tür; Suç, Polisiye, Gerilim

Konusu; Film, kendisini ölümcül yedi günah işleyen insanları öldürmeye adamış seri bir katili yakalamaya çalışan iki dedektifin hikayesini konu almaktadır.

Özeti; Dedektif William, işinde başarılı bir polistir. Aynı zamanda kendisine eşlik etmesi için daha genç olan dedektif David ile ortak bir soruşturmayla ilgilenmektedirler. Bir katil oldukça kilolu bir insanı yemek yediği masa üzerinde öldürmüştür ve bu cinayetin sebebini araştırmaktadırlar. Kısa bir süre sonra yeni bir cinayet ile daha karşılaşınca olay yerinde bırakılan yazılardan katilin aynı kişiler olduğunu ve bazı kurallara göre insanları seçip öldürdüğünü anlayacaklardır. Bunlar Hristiyanlık inancına göre yedi büyük günah olarak kabul edilen şeyleri yapan insanlardır ve katil, bu günahları işleyen insanları bulup kendince onlara ceza vermekte ve öldürmektedir.








Bu yedi günahlar oburluk, aç gözlülük, tembellik, öfke, kibir, şehvet ve kıskançlıktır. 2. kurban bir avukattır ve cesedin olay yeri resimlerini avukatın eşine gösterdiklerinde tablonun ters asılmış olduğunu gören kadın, bu durumu dedektiflere söyleyecek ve tablonun arkasını incelediklerinde duvarda parmak izleri ile yazılmış yardım yazısını fark edeceklerdir.

Bu parmak izlerini araştırdıklarında 3. kurbanın olduğu eve gidecekler ve bir adamın yatağa bağlanmış bir şekilde bir sene boyunca bekletildiğini ve sonrasında ıstıraplar içinde işkence edildiğini göreceklerdir. Bu adam henüz ölmemiştir ancak hayati bütün fonksiyonlarını kaybetmiştir. Polisler, katilin bu parmak izine sahip olan kişinin olduğunu sansalar da yanılmışlardır ve bunun üzerine dedektif William, katilin ölümcül yedi günah ile ilgili kitaplar okuyacağını düşünerek FBI'ın okuyanları kontrol ettiği genel halk kütüphanesi bilgilerine erişecekler ve buradan Ölümcül Yedi Günah ile ilgili kitabı incelemiş olan John Doe isimli bir adamın ismine ulaşacaklardır. 

O'nun evini soruşturma için kontrole gittiklerinde John, uzaktan dedektifleri görünce kaçacak ve aksiyon dolu bir kovalamaca sonunda Jonh'u yakalayamayacaklardır. John'un evini araştırdıklarında evinde parmak izi bulamayacaklar ve aynı zamanda kısa bir süre önce gazeteci olarak kendilerinin yanına gelen bir adam olduğunu öğreneceklerdir. Katil çevrelerinde gezmektedir ancak bunu fark etmemişlerdir. Bu olaylar üzerine iki tane daha cinayet işlenecek ve bunlardan biri, bir kulüpte keskin ve sivri bir vibratörle zorla cinsel ilişkiye girdirilerek öldürülen bir kadındır, diğeri de hasta olan başka bir hayat kadınıdır.








Bu ölümlerden sonra iki kurbanın daha olduğunu düşünen dedektifler, merkezde iken John'un merkeze geldiğine ve teslim olduğuna tanık olacaklardır. John, yakalanmamak için parmak uçlarının derisini kesmiştir ve parmakları sarılı bir şekilde teslim olmuştur. 

Akli dengesi yerinde olmayan ve kendisini Tanrısal bir güç tarafından seçilmiş olarak gören John, polislere iki kurbanı daha olduğunu ancak onların yerini dedektif William ve David'e söyleyebileceğini ifade edecektir. Sadece onlarla beraber kurbanların yanına gitme şartını talep edecek yoksa akıl hastası olduğunu ifade edecek ve diğer iki kurbanı bulamayacakları ile tehdit edecektir. 

Bunun üzerine bu teklifi kabul eden polisler, katil John'un dedektiflerle belirttiği yere gitmesine izin verecekler ve üçü birlikte bir araba ile açık arazili bir alana gideceklerdir. Burada hiç bir şey yokken birden uzaklardan John'un önceden ayarladığı bir kargo arabası gelecek ve gelen kargo bir paket bırakacaktır. Paketi açan dedektif William, içerisinde dedektif David'in hamile olan eşinin kesilmiş kafasını bulacak ve bunu öğrenen David, öfkesine hakim olamayacak ve John'un da istediği şeyi yapacaktır. Yani O'nu orada öldürecektir. Kendince 7 günahı işleyen insanları öldürdüğünü düşünen John, hayatını kaybedecek, eşinin hamile olduğunu bile henüz yeni öğrenen David'in üzüntüsü ile de film son bulacaktır.

Kendini seçilmiş sanan hasta ruhlu psikopat bir seri katilin cinayetlerini izleyeceğiniz, Brad Pitt ve Morgan Freeman'ın baş rolünde oynadığı suç, polisiye ve gerilim filmidir.