Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

18 Mart 2020 Çarşamba

Sinema: Küçük Kıyamet - Büyük Bir Deprem Sonrasında Enkaz Altında Kalan Bir Ailenin Zorlu Yaşam Mücadelesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Küçük Kıyamet

Oyuncular; Cansel Elçin, Başak Köklükaya, Binnur Kaya
Yönetmen; Durul Taylan, Yağmur Taylan
Tür; Psikoloji, Gerilim, Korku

Konusu; Film, büyük bir deprem felaketi yaşayan 7 kişilik bir ailenin enkaz içindeyken ölüm ile yaşam arasında geçen bu zor zamanlarını
konu almaktadır.

Özeti; Evli olan Zeki ve Bilge, iki çocukları ve aynı zamanda Bilge'nin iki yeğeni ve en küçük çocuklarına bakıcılık yapan Filiz ile birlikte 
yaşamaktadırlar. İnternetten tatil için ev kiraladıkları ve ertesi gün ailece tatile gidecekleri günün gecesinde büyük bir deprem yaşanır ve hepsi sağ salim kurtularak hemen tatil için kiraladıkları eve doğru yolculuğa çıkarlar. Gittikleri bu tatil beldesindeki evi sadece internetten gören çift, villanın karşısında bir mezarlık olduğunu görünce şaşkınlık geçirecekler ancak mecburen bu durumu kabul etmek zorunda kalacaklardır. Kendileri ile ilgilenen Ali ismindeki görevli onlara evi gezdirecek ve bir ihtiyaçları olduğunda kendisini aramaları için telefon numarasını bırakıp yanlarından ayrılacaktır. 









Seneler öncesinde bir depremde annesini kaybeden Bilge, hala bu durumun üzüntüsünü yaşamaktadır ve geldikleri bu tatil beldesinde garip olaylar yaşamaya başlayacaklardır. 

Önce evin karşısındaki mezarlıkta annesini görmeye başlayacak, ertesi gün plaja gittiklerinde kızının suyun içinde iken yüzünün kanlar içinde olduğunu görecek, evde sanrı olduğunu düşündüğü olaylar yaşamaya ve git gide bu durumdan rahatsız olmaya başlayacaktır. Aynı zamanda eşi Zeki, bulunduğu bölgede bir iş görüşmesi yapmak zorundadır ancak kasabadan bir türlü çıkamamıştır. Adres sorduğu kahvehanedeki insanlar çok garip davranmaktadırlar ve gitmek istediği yere ulaşamadan eve geri dönmüştür. 

Tüm bunların üzerine birde evdeki bebeğin yatağına çıkmaya çalışan bir akrep ile karşılaşan Bilge, artık bu duruma dayanamayacak ve biran önce bu villadan ayrılmak isteyecektir. Ancak Zeki, buraya kadar gelmişken iş görüşmesini yapmak istemektedir ve yine ertesi gün işleri için evden ayrılacak, bu sırada Bilge ve ailenin geri kalanı yine plaja gidecekler ve plajda tsunami olduğunu gören, aynı zamanda hava şartlarının olağanın dışında geliştiğine tanık olan Bilge ve ailesi, panik ile evlerine geri döneceklerdir. Zeki ise yoldayken trafik kazası geçirecek ve hayatını kaybedecektir. Diğer tarafta evde ailesi ile Zeki'nin gelmesini bekleyen Bilge, evin önündeki mezarlıkta bütün aile üyelerinin isminin yazıldığı mezarlıkları görecekler ve artık iyice korkmaya başlayacaklardır. 








Evde elektrikler kesilmişken, oldukça şiddetli yağmurun yağdığı bu sırada camdan baktıklarında villanın görevlisi olan Ali ile Zeki'nin mezarlığa doğru gittiğini görecekler ve Zeki, kendi ismi yazılan mezara girecek ve Ali'de O'nun üzerini toprak ile kapatacaktır. 

Panik ile dışarı çıkan Bilge, Zeki'yi topraktan çıkarmaya çalışacak ancak bu sırada Bilge'nin ölmüş olan annesi gözükecek ve Bilge'ye, Zeki için bir şey yapamayacağını ancak isterse çocuklarını kurtarabileceğini söyleyecektir. 

Bunu duyan Bilge, hemen çocuklarının olduğu yere doğru giden Ali'nin peşinden gidecek ve Ali'nin karşısına geçerek çocuklarını korumaya çalışacak ancak bu sırada her şey ortaya çıkacaktır. Ali, aslında insanların ölüm zamanlarını bekleyen azrail misali bir varlıktır ve ölüm zamanı gelenlerin canını almaktadır. Ali'nin görevini ve kendi durumunu anlayan Bilge, birden gözünü açacak ve kendisini aslında içerisinden hiç çıkmadıkları deprem enkazında bulacaktır. Tatile çıkmadan önce olan büyük depremde aslında enkaz altında kalmışlardır ve Bilge ve ailesi, tüm bu tatil olarak yaşanan günleri baygın halde iken ayrı bir araf aleminde yaşamışlardır. Annesinin söylediği gibi Bilge, enkaz içinden yaralı bir şekilde çıkmaya ve her yere dağılmış ailenin geri kalanına ulaşmaya çalışacaktır. Zeki dışında herkes yaşamaktadır ve çocuklarını sağlama alan Bilge, büyük zorluklar içinde enkaz içinden çıkarak tamamen yıkılmış apartmandan yukarı çıkıp yardım isteyecektir ve Bilge'yi gören yardım ekibi, içerideki herkesi kurtaracaktır. Ailesinin geri kalanını kurtaran Bilge, çok ağır yaralanmıştır ve Zeki'nin ölümünden sonra kendisininde ölmesiyle film son bulacaktır.

Yaşanan büyük bir deprem sonrasında ölüm ile yaşam arasında kalan bir ailenin zorlu yaşam mücadelesini izleyeceğiniz, bir araf alanında ölmek üzere olduğunu anlayan Bilge ve ailesinin hikayesinin konu edildiği psikolojik gerilim ve korku filmidir.