Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

20 Mart 2020 Cuma

Sinema: Charlie'nin Melekleri - Charlies Angels - Birbirinden Yetenekli Kadın Ajanların Maceraları... / Konusu, Özeti, Afişler

Charlie'nin Melekleri - Charlies Angels

Oyuncular; Kristen Stewart, Naomi Scott, Ella Balinska
Yönetmen; Elizabeth Banks
Tür; Macera, Suç, Aksiyon

Konusu; Film, birbirinden yetenekli kadın ajanların maceralarını konu almaktadır.

Özeti; Charlie'nin temsilciliğinde gizli bir organizasyonda çalışan bir grup kadın, bazı özel ve tehlikeli işlerle
ilgilenmektedirler. Bundan önceki Charlie'nin Melekleri bölümündeki Charlie, aslında ölmüştür ve artık O'nu temsil eden başka üyeler bulunmaktadır. Bu organizasyonun içinde üst düzey bir rütbe olarak Bosley ismi kullanılmaktadır ve kadınlardan oluşan melekler grubunu bir Bosley yönetmektedir. Uzun zamandır Charlie'nin organizasyonunun içinde çalışan John isimli bir Bosley, 40 yılını doldurduktan sonra emekli olmuştur ve O'nun için bir veda kutlaması düzenleyen ekip, yeni işleri için kolları sıvamaya başlamışlardır. 






Bir teknoloji şirketi için Calisto isimli enerjide devrim yaratacak bir sistemi icat eden Elena, sonrasında bu icat ettiği sistemi kötü amaçları için kullanabilecek olan insanların farkına varınca Charlie'nin ekibi ile iletişime geçmek zorunda kalacaktır. 

Bu sistem ile elektro manyetik darbeler yaparak insan vücudunu etkileyebilmekte ve kanıt bırakmadan cinayet işleyebilmektedirler. Çalıştığı şirkette tehdit altında iken Charlie'nin kartına ulaşan Elena, sonrasında ekipteki Edgar isimli bir Bosley ile buluşacak ancak bu buluşma sırasında bir tetikçinin saldırısına uğrayacaklardır. Bu sırada gözcülük yapan ekibin diğer üyeleri Sabina ve Jane'de olay yerindedir ve aksiyon dolu bir mücadele sonunda Edgar Bosley hayatını kaybedecektir. 

Bu olay sayesinde Elena ile tanışan ekip, Calisto isimli bu sistemin önemini anlayacaklar ve başlarına geçen Rebecca isimli yeni bir Bosley ile arkadaşlarını öldüren tetikçinin arkasındaki kişilerin ve Calisto'nun peşinde olanların izini sürmeye başlayacaklardır. Elena'nın çalıştığı şirketten bütün Calisto'ları almaya çalışacaklar ancak bir tanesine ulaşabilecekler ve diğerlerinin Elena'nın patronu ile şirketten alınıp İstanbul'a doğru yola çıktığını öğreneceklerdir. Bunun üzerine Türkiye İstanbul'a giden melekler, burada patron olan Peter isimli adamın şirketten aldığı Calisto'ları başkalarına satacağını öğrenecekler ve bir at yarış poligonunda takip edip ardından İstanbul'da bir taş ocağında satışı gerçekleştirdiğine tanık olacaklardır.







Bu sırada takipte olan melekler, Peter'ın öldürülüp Calisto'ların götürüldüğüne tanık olacaklar ve Hamburg'da kendilerine saldıran tetikçiyi burada da göreceklerdir. 

Asıl kişinin kendisi buluşmaya gelmemiş adamlarını göndermiştir ve Elena, Sabina ve Jane isimli melekler, bu sırada kendileri ile olması gereken Bosley'in yerinde olmadığını anlayınca aslında Calisto'ların peşinde olan kişinin Rebecca olduğunu düşünecekler ancak kısa bir zaman sonra buluşma yerine gittiklerinde bir bombalı saldırı altında kalınca aslında Calisto'ların peşinde olan kişinin Charlie'nin ekibinden emekli olan John olduğunu anlayacaklardır. 

Bosley Rebecca uzun zamandır O'nu takip etmektedir ve kayboluş nedeni O'nun izini sürmek ile ilgilidir. Ancak bu patlama sırasında olay yerine gelen John, Calisto'nun bütün teknik bilgilerine sahip olduğu için diğer melekler baygın iken Elena'yı götürecek ve Calisto'nun gereken ayarlamaları için O'nu kullanacaktır. Ancak melekler, takip cihazları sayesinde Elena'nın bulunduğu yeri öğrenecekler ve aksiyon dolu bir mücadele sonunda John'u ve tetikçisini etkisiz hale getirip Elena'yı kurtaracaklardır. Tüm bu yaşananlar sonrasında melekler aralarına Elena'yı da alacaklar ve uzun bir eğitim sürecinden sonra Elena'da artık Charlie'nin meleklerinden biri olacaktır. Böylelikle film son bulur.

2000'li yıllarda izlediğimiz Charlie'nin Melekleri serisinin devamı niteliğinde ancak bambaşka meleklerin rol aldığı, Charlie'nin ölümü gibi yeni konuların işlendiği ve yer yer komikleşen, bol hareket ve adrenalin dolu sahneleri ile macera, suç ve aksiyon filmidir.