Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

21 Mart 2020 Cumartesi

Sinema: 1922 - Bir Arsa Yüzünden Karısını Öldüren Bir Çiftçinin Yaşadığı Pişmanlıklar... / Konusu, Özeti, Afişler

1922

Oyuncular; Thomas Jane, Molly Parker, Dylan Schmid
Yönetmen; Zak Hilditch
Tür; Gizem, Dram, Gerilim, Korku

Konusu; Film, 1922 yılında karısının sahip olduğu toprakları almak için oğlu ile birlikte karısını öldüren Wilfred James isimli bir çiftçinin gizemli ve gerilim dolu hikayesini konu almaktadır.

Özeti; 1922 yılında geçen hikayede Arlette isimli bir kadınla evli olan Wilfred'in, Henry isminde birde oğlu vardır. Arlette'nin babasından kalmış olan 400 dönümlük arsanın içinde bulunan çiftlik evinde yaşamaktadırlar ve Arlette, çiftçilikten hiç memnun değildir. Wilfred, çiftçiliği ve yaşadıkları toprakları sevmesine rağmen Arlette, aksine şehir hayatında yaşamak istemektedir ve bu isteği neticesinde kendi üzerine olan tarlaları ve evi satarak şehre yerleşmeyi ve orada bir giyim mağazası açmayı planlamaktadır. Ancak Wilfred, bu duruma karşı çıkacak ve Arlette'nin tarlaları satıp parayı ikiye bölerek paylaştırıp ayrılma fikrine de sıcak bakmayacaktır. Aynı zamanda Arlette, bu ayrılık sonrasında oğlununda kendisi ile kalmasını istemektedir.







Oğulları Henry ise bu kararda babasını desteklemektedir ve O'da şehir hayatını istememektedir. Ancak anneleri Arlette, oldukça kararlıdır ve tarlaları satmak için bir alıcı ile de görüşmüştür. 

Oldukça yüklü para veren alıcılara tarlaları satmaya yakın bir zamanda Wilfred'in aklına sinsice bir plan gelecek ve karısını öldürmeye karar verecektir. Ancak bu işi tek başına yapmayacak, bu planından oğluna da bahsedecek ve bir şekilde Henry'i ikna edip, Arlette'ye şehre taşınmayı kabul ettiklerini söyleyecekler ve Arlette'yi o gece sarhoş edip uykusunda boğazını keserek öldüreceklerdir. 

Cesedini bahçelerindeki kuyuya atacaklar ve bütün kanıtları, kan izlerini yok edip Arlette'nin evi terk etmiş olduğu süsünü vererek yaşamaya devam edeceklerdir. Ertesi günlerde tarlaları almak isteyen kişileri temsilen gelen avukat, evde Arlette'yi bulamayınca bu durumdan şüphelenecek ve şerife haber verecektir. Bu sırada kuyunun içini kapatmak için bir bahane arayan baba ve oğlu, ineklerini
kuyuya atacaklar ve kuyuya düşen ineğin üzerini toprakla kapatmış imajı vererek aslında Arlette'nin cesedini saklayacaklardır. Eve gelen şerif, evi inceledikten sonra Arlette'nin onları terk ettiğine ikna olacak ve baba ve oğul, hayatlarına kaldığı yerden devam edeceklerdir. Henry, aynı zamanda komşuları olan Shannon'a aşık olmuştur, aralarında bir ilişki başlamıştır ve yaşları küçük olmasına rağmen Shannon, bir bebek beklemektedir. 








Bu haber üzerine evlenmek isteyecekler ancak Shannon'un ailesi buna izin vermeyince Henry ile kaçacaklar ve kaçan Henry, babasına kendisine engel olmamasını yoksa şerife her şeyi itiraf edeceğini söyleyecektir. 

Bu konu karşısında eli kolu bağlı kalan baba, artık evde yalnız zaman geçirmeye ve evde karısının hayaletini görmeye başlayacaktır. Karısını bahçedeki kuyuya attığı zaman bedenini yiyen fareler şimdi evde Wilfred'i rahatsız etmektedirler ve Wilfred, karısının hayaleti ile gerilim dolu anlar yaşamaya başlar.

Aynı zamanda Shannon ile kaçan Henry, paraları olmadığı için soygun yapmaya başlamıştır ve bu soygunların birinde Shannon vurulacak, yaralı olduğu için kısa bir zaman sonra ölünce, Henry'de kendini öldürecektir. Wilfred'e Henry ile ilgili olan bu olayları karısının hayaleti anlatacaktır ve bu sırada Wilfred'in elini ısıran bir fare yüzünden doktorlar Wilfred'in elini kesmek zorunda kalacaklardır. Oğlunu kaybeden, akli dengesinde sorunlar yaşamaya başlayan ve yaptıkların oldukça fazla pişman olmuş olan Wilfred, bir an önce tarlaları ve evi satmak ve buradan ayrılmaya çalışacaktır.  Satışı yaptıktan sonra karısının hep gitmek istediği şehre gidecek ve orada bir otel odasında yaşamaya başlayacaktır. Filmin başında bu otel odasında yaptıklarını itiraf ettiği bir mektup yazmaktadır ve son olarak otel odasına gelen Henry, Shannon ve Arlette'nin hayaleti, Wilfred'i öldürmeye çalışacaklardır ve bu sahne sonrasında film son bulacaktır.

Bir toprak uğruna eşini öldüren ve sonrasında yaptıkları yüzünden azap çeken bir adamın hikayesine tanık olacağınız, Stephen King'in aynı isimli uzun öyküsünden sinemaya uyarlanmış gizem, dram, gerilim ve korku filmidir.