Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

17 Mart 2020 Salı

Sinema: Çocuklar Sana Emanet - Kendisine Musallat Olan Kötü Bir Varlıkla Mücadele Eden Kerem'in Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Çocuklar Sana Emanet

Oyuncular; Engin Akyürek, Şerif Sezer, Hilal Altınbilek
Yönetmen; Çağan Irmak
Tür; Dram, Gizem, Gerilim

Konusu; Film, bir trafik kazası geçirdikten sonra kendisine musallat olan kötü bir varlıkla mücadele eden Kerem'in hikayesini konu almaktadır.

Özeti; Başarılı bir mimar olan Kerem, Yeşim ile evlidirler ancak çok istemelerine rağmen bir türlü çocukları olmamaktadır. Bu konu için bütün tedavileri yaptırmalarına rağmen sonuç bulamayacaklar ve bu durumun üzüntüsünü üzerilerinden atmak için bir hafta sonu tatiline çıkacaklar ve her zaman gittikleri, kendilerine ait bir evleri olan kasabaya gideceklerdir. İstanbul'dan kendi özel arabaları ile ayrılan çift, kasabaya yaklaştıklarında aniden önlerine çıkan bir çocuk yüzünden kaza yapacaklar ve bu kaza sonucunda çocukta, Yeşim'de hayatını kaybedecektir. Kerem, gözlerini açtığında kendisini bir hastanede bulacak ve çevresinde kimsenin olmadığı bu sırada nerede olduğunu anlamaya çalışırken, ürkütücü bir çocuk ve varlık görecektir.






Bu görüntülerden oldukça korkan ve çığlık atan Kerem'in yanına hemşireler ve annesi gelecek, yaşadığı bu sanrıların kullandığı ilaçlar yüzünden olduğunu söyleyip Kerem'i taburcu edeceklerdir.

Sevdiği kadını kaybetmenin üzüntüsü ile evine kapanan Kerem, aynı zamanda bir çocuğun ölümüne neden olduğu içinde pişmanlıklar yaşamaktadır ve yalnız kaldığı sırada yine aynı şekilde ürkütücü görüntüleri olan varlıklar görmeye başlayacaktır. 

Bu varlıkların görüntüleri kaza yaptığı sırada ölen çocukla ilişkili görüntülerdir ve Kerem, ölen çocuğun ruhunun kendisinin peşinde olduğuna inanmaya başlayacaktır. Git gide artan bu görüntüler sonrasında çare bulmak amacı ile ölen çocuğun ailesinin bulunduğu kasabaya gidecek ve buradaki dostları
Derviş bey ve Nergis hanım ile zaman geçirip onlara derdini anlatacaktır. Hatta ölen çocuğun ailesine kan parası verecek, bununla da yetinmeyip mezarına giderek kendisinin peşini bırakmasını isteyecek ve Kerem'in bu halini gören Derviş, O'nu civar köylerde yalnız yaşayan ve gözleri görmeyen ancak bu tarz konularda tecrübeli Zişan Nene'nin yanına götürmeye karar verecektir. Kerem'in de onayını aldıktan sonra Zişan Nene'nin evine gidecekler ve burada Kerem ile tanışan Zişan Nene, O'nun sıkıntısını anlayacak ve Kerem'in peşinden gelmiş olan kötü varlığı görecektir. Bu varlık, Kerem'in korkularından beslenen ve Kerem korktukça daha da büyüyen öte alemden gelmiş bir varlıktır ve Kerem'in öldürdüğü çocuğun ruhu değildir.






Bu başka bir varlıktır ve ismi de Bekir'dir. Zişan Nene'nin evinde bulundukları ilk gece evin çatısına çıkan bu varlığın kimliğini anlayan Zişan Nene, Bekir'in kim olduğunu Kerem'e sorduklarında Kerem, kimsenin bilmediği sırrını anlatmak zorunda kalacaktır.

Kerem küçükken en yakın arkadaşı bir tacizci adam tarafından öldürülmüştür ve Kerem'de o yaşlarda O adamdan intikam almak için kontrolünü kaybettiği bir sırada Bekir isimli bu adamı öldürmüştür. İşte bu varlıkta Bekir'dir ve öte alemdeki karanlık alanından kaçmıştır. Kerem'den intikam almak istemektedir ve Kerem, kaza yaptığı sırada ölen çocuk öte alemde anne özlemi içindeyken bir kapı aralamıştır ve bu varlıkta bu kapıdan içeri girerek Kerem'in izini bulmuştur. 

Zişan Nene, şimdi Kerem'i ve bu varlığın kendisinde tutsak ettiği çocuk ruhları kurtarmaya çalışacaktır ve bunun içinde Kerem'i kendi evinin dışında yalnız bırakması gerekmektedir. Varlık Zişan Nene'nin evine girememektedir ve bu yüzden Kerem'e bir oyun oynayacaklardır. Kerem'i özellikle uyutarak kapının önündeki boş alana ayaklarından bağlayacaklar ve gece olunca kötü varlığın gelip Kerem'e saldırmasını bekleyeceklerdir. Bu sırada Zişan Nene devreye girecek ve düzenlediği ritüel ile kötü varlığı kendi alemine geri gönderecektir. Aynı zamanda bu varlığın tutsak aldığı çocuk ruhlarını da özgür bırakacaktır.





Kerem'den habersiz planlarını uygulayan Zişan Nene, Derviş ve Nergis, varlığın gelmesini sağlayacaklar ancak ritüel düzenlenirken Zişan Nene, hayatını kaybetmek zorunda kalacaktır ve varlığı ait olduğu karanlık alanlara geri gönderip, tutsak olmuş olan bütün çocuk ruhlarını da kurtaracaktır.

Zişan Nene, ölürken kendi torunu olan Ömer'i Kerem'e emanet edecek ve her şey bittikten sonra hayatına devam eden Kerem, kendini artık Ömer'i yetiştirmeye adayacaktır ve böylelikle film son bulacaktır.

Ölüm ve ötesi ile ilgili konuları merkezine almış olan film, korkuları ile beslenen ve kendisinden intikam almak isteyen obsedör bir varlıkla mücadele eden Kerem'in gerilim dolu hikayesini anlatmaktadır. İlgiyle izleyebileceğiniz, türk yapımı gizem, dram ve gerilim filmidir.