Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

19 Mart 2020 Perşembe

Sinema: Karlar Ülkesi 2 - Frozen II - Elsa ve Anna'nın Büyülü Orman Maceraları... / Konusu, Özeti, Afişler

Karlar Ülkesi 2 - Frozen II

Oyuncular; Kristen Bell, Idina Menzel, Josh Gad
Yönetmen; Jennifer Lee, Chris Buck
Tür; Müzikal, Aile, Macera, Dram, Animasyon

Konusu; Serinin ikincisi olan filmde şimdide Elsa ve Anna, Erindel'i büyük bir tehlikeden kurtarıp büyülü ormanı özgürleştireceklerdir.

Özeti; Elsa ve Anna'nın çocukluğu ile başlayan filmde, babaları onlara büyülü ormandan bahsetmektedir. Toprak, hava, su ve ateş büyüleri ile kaplı bir ormanda vakti zamanında Erindel halkı ile büyülü ormanın halkı arasında barış içinde bir birliktelik söz konusu olmuştur ve bu barışçıl birlikteliğe hediye olması için Erindel halkı, büyülü ormanda bir baraj inşa etmişlerdir. Ancak yapılan bu baraj sonrasında bir anda halklar arasında savaş çıkmıştır ve çıkan savaşa sinirlenen büyülü orman, tamamen sislerle kaplanmıştır ve o günden sonra ormana kimse girememiş ve içerisinde de kimse çıkamamıştır. Ancak Elsa ve Anna'nın annesi bu sırada babalarını kurtararak Erindel'e getirmiştir ve artık Erindel'de yaşamaya başlamıştır. Elsa ve Anna'nın annesi aslında büyülü orman halkındandır ve hikayenin bu kısmından Elsa ve Anna'ın henüz haberi yoktur. 







Elsa, Erindel'in kraliçesi olduktan sonra her şey çok iyi gitmektedir ve halk çok mutludur. Swan, Olaf, Kristoff ve kardeşi Anna ile çok mutlu bir şekilde yaşamaktadırlar. Ancak Elsa, kimsenin duymadığı gizemli bir ses duymaya başlayacaktır ve bu sesin kendisini çağırdığını düşünecektir. 

Kısa bir zaman sonra birden bire Erindel'de ışıklar sönecek, sular akmaz olacak ve toprak hiddetlenip rüzgarlar çok sert esmeye başlayınca Elsa, bütün Erindel halkını güvenli bir yere götürüp bu işin nedenini anlamaya çalışacaktır. Bu sırada dostları minik troller gelecek ve kahin trol, O'na büyülü ormanda düzeltilmesi gereken bir sorundan bahsedecek ve bunun üzerine Elsa, Anna, Olaf, Kristoff ve Swan, hep birlikte büyülü ormana doğru yola çıkacaklardır.

Büyülü ormana geldiklerinde her yerin sislerle kaplı ve içeriye girişlerin kapalı olduğunu göreceklerdir. Ancak büyülü orman Elsa'nın varlığı ile geçişi açacak ve hep birlikte içeri gireceklerdir. İçeri girdikten sonra kendilerini rahatsız eden ve rüzgar şeklinde hareket eden bir varlıkla karşılaşacaklar ve Elsa, bu varlıkla iletişim kurup O'nu dizginlemeyi başaracaktır. Kısa bir süre sonra ormanın içinde çok eski zamanlardan beri içeride kalmış Erindel halkını ve ormanın halkını görecekler, hala onların savaş içinde olduklarına tanık olup bu durumu düzeltmeye çalışacaklardır. Tam bu sırada büyülü ateş varlığı ortaya çıkacak ve yine herkesi rahatsız etmek üzere iken Elsa'nın sayesinde dizginlenecek ve ortaya minik bir sürüngen varlık çıkacaktır. Büyülü ormanın büyülü canlılarıdır bunlar ve hepsi geçmişten gelen bir sorun nedeni ile kontrollerini kaybetmişlerdir. 






Tüm bunların üzerine ormanın yerli halkından aslında toprak, ateş, su, hava şeklinde olan büyülü ruhların dışında birde onların ortasında başka bir ruhun olduğunu öğrenen Elsa, kendini ses ile çağıran ruhun bu ruh olduğunu düşünerek sesin kaynağını bulmak için kuzeye doğru gitmeye karar verecektir. 

Yine kardeşi Anna ve Olaf, O'nunla birlikte gidecek, bu sırada Anna'ya evlenme teklifi yapmak için prova yapan Kristoff ve Swan, başka bir yerde kalacaklardır. Yol üzerinde Elsa ve Anna,
anne ve babasının kaybolarak öldükleri geminin enkazı ile karşılaşacaklar ve onların, Elsa'nın sihirli yapısının gizemini çözmek için gelmiş geçmiş bütün cevapları içinde barındıran nehri aradıklarını öğreneceklerdir. Bunu öğrenince Elsa, kendisini çok kötü hissedecek, ailesinin kendisi yüzünden öldüğünü düşünecek ve bu nehrin bulunduğu yere gitmek için karanlık denizi geçmesi gerekince, kardeşini de kaybetmemek için Olaf ile Anna'yı habersizce yanından uzaklaştıracaktır ve karanlık denize tek başına girecektir. 

Zorlu mücadeleler içinde karanlık denizden geçmeyi başaran Elsa, sonrasında buzlarla kaplanmış nehre ulaşacak ve her şeyin cevabını veren nehrin içinde ailesinin ve büyülü ormanın geçmişini, yaşanan olayları öğrenecektir. Annesinin büyülü ormanın halkından olduğunu, ortadaki 5. ruhun kendisi olduğunu ve aslında büyülü orman halkına Elsa'nın büyük babasının saldırdığını öğrenecektir. Ve yaptıkları baraj barışçıl bir niyetle yapılmamıştır, ormanı yok etmektedir. 






Bunun üzerine savaş çıkmıştır ve Erindel halkı bu konuda suçludur, barajın biran önce yıkılması gerekmektedir. 

Ancak Elsa, bunu öğrendikten sonra buzlu nehrin içinde tutsak kalacak, tutsak kalmadan önce bu bilgileri sihirleri ile Anna'ya ulaştırmayı başaracak ve Elsa'nın tutsaklığı nedeni ile yok olan Olaf'ın ardından Anna, ormandaki toprak devleri kışkırtıp barajın yıkılmasını sağlayacaktır. 

Ve yıkılan baraj sonrasında Elsa, tutsaklıktan kurtulacak, büyülü orman özgürleşecek, Olaf yeniden hayata gelecek ve Erindel, eski
mutlu ve mesut günlerine geri dönecektir. Yaşanan bu olaylardan sonra Elsa, büyülü orman ile ilgilenecek ve Anna'da Erindel'in yeni kraliçesi olacaktır. Anna ve Kristoff'un evlilik görüntüleri ile de film son bulur.

Birbirinden güzel müziklerin eşliğinde yeni bir maceraya atılan kardeşlerin azim ve sevgi dolu hikayelerini izleyeceğiniz, Olaf ve Swan'in sevimliliğinin devam ettiği müzikal, aile, macera, dram ve animasyon filmidir.