Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

18 Mart 2020 Çarşamba

Sinema: Müptela – Addicted - Hastalıklı Bir Seviyede Cinsel Bağımlılığı Olan Evli Bir Kadının Yaşadığı Sorunlar... / Konusu, Özeti, Afişler

Müptela Addicted

Oyuncular; Sharon Leal, William Levy, Boris Kodjoe, Katerina Graham
Yönetmen; Bille Woodruff
Tür; Dram, Gerilim

Konusu; Film, hastalıklı bir seviyede cinsel bağımlılığı olan evli bir kadının yaşadığı sorunları konu almaktadır.

Özeti; Zoe ve Jason, iki çocuklu mutlu bir evli çifttirler. Zoe, bir sanatçı temsilcisi, Jason ise mimardır. İkisi de işinde başarılı olan çift, birbirlerini çok sevmektedirler. İşini büyütmek isteyen Zoe, resimlerini temsil etmek istediği bir sanatçı ile tanışmak zorunda kalır. Quentin Matthews isimli bu sanatçının sergisine gittiğinde O'nunla tanışır ve kendisine ilgi gösteren Quentin Matthews ile başka bir gün buluşmak için sözleşirler. Quentin, Zoe'den hoşlanmıştır ve bunu belli etmiştir. Zoe, evli olduğunu söyleyip Quentin'i reddetse de bu ilgi aklında kalmıştır. Buluştukları gün Quentin'in evine giden Zoe, burada kendisini temsil etmek için bir anlaşmaya varacaklar ancak evden ayrılırken Quentin, Zoe'ye ilgisinden bahsedecek ve aralarında cinsel bir ilişki yaşanacaktır. İlk kez eşini aldatmış olan Zoe, bu durumun şaşkınlığı ile kendi hayatına geri dönecek ancak aklından yaşadığı bu ilişkiyi çıkaramayacaktır.





Artık her gün Quentin'in yanında soluğu alan Zoe, her görüştüklerinde birlikte olmaya başlayacaklar hatta Quentin, Zoe'nin nü resimlerini yapmaya başlayacaktır. Quentin, Zoe'ye aşık olmuştur ve Zoe'den de aynı ilgiyi beklemektedir.

İlerleyen günlerde Zoe'nin eşini bırakmasını ve kendisi ile evlenmesini söylese de bu karara Zoe, tepki gösterecek ve Quentin'i terk edecektir. Başarılı bir iş kadını ve iyi bir anne olan Zoe, bu ilişkiye başladıktan sonra işlerini de, annelik görevlerini de aksatmaya başlayacak ve bu durum ailesi ve iş yeri tarafından olumsuz bir şekilde algılanacaktır. Kendisi için çok önemli olan iş toplantılarını kaçırmıştır, oğlunun spor oyunlarını izlemeye gitmemiştir. Gitgide ailesinden uzaklaşan Zoe, Quentin'i yeniden ziyaret edecek ve bu sefer
evinde başka bir kızla O'nu birlikte olurken görecektir. 

Bunun üzerine çok daha ihtirasa kapılacak ve gece barlara takılmaya başlayıp orada Corey isimli bir adam ile tanışacaktır ve O'nunla sadece seks ilişkisi yaşayacaktır. Her bulduğu fırsatta Corey ile cinsellik yaşayan Zoe, cinsel kulüplere takılmaya başlayacak ve artık işini ve ailesini tamamen unutacaktır. Hatta iş yeri kapanma seviyesine gelecektir. Eşi de bu durumdan rahatsızdır ancak henüz neler olduğunu anlayamamıştır. Zoe, eşi Jason'a kendi derdinden bahsetmeye çalışacak, kendisinin hastalık seviyesinde cinsellik bağımlısı olduğunu ve bunun için kendisine yardım etmesini söylemeye çalışacak ancak eşi, O'nun bu durumunu anlamayacak ve Zoe, kaldığı yerden ilişkilerine devam edecektir.





İş yeri kapanma seviyesine gelen Zoe, Quentin ile zorunlu olarak bir iş görüşmesi yapacak ve bu sırada yine cinsellik yaşayacaklardır. Quentin'in evinde olduğu gün mimar olan eşi Jason'da Quentin'in evine bir iş görüşmesi için gelecek ve Jason'dan saklanan Zoe, artık bu ilişkilerden korkmaya başlayacaktır.

Çünkü eşini ve ailesini sevmektedir, sadece cinsellik bağımlılığı olan bir hastadır. Bu hastalığını bildiği için bir uzmana gitmiştir ve bütün sorunlarını O'na anlatmıştır. 

Artık bu ilişkileri bitirip eski hayatına dönmek isteyen Zoe'in kendisi ile görüşmeyi bıraktığı Corey, evine bir kargo gönderecek, kargonun içinden kendi iç çamaşırı çıkacaktır. Sonrasında Quentin'de eşi Jason'a sevdiği bir heykeli kargo ile gönderince artık Zoe, bu ilişkileri tamamen bitirmek için Quentin'in evinde Corey'e de randevu verip ikisi ile de ilişkisini bitirmeye karar verecektir. Ancak bu buluşma istediği gibi ilerlemeyecek, sinirlenen Corey, Zoe'ye saldıracak ve bunun üzerine Quentin, Corey'i bayıltacak ve Zoe'ye yaptıklarından ötürü öfke duyup darp etmeye çalışacaktır. O'nu bir köşede sıkıştırdığı sırada Zoe'nin gizlediği cep telefonunu bulan eşi Jason, Quentin'in evine gelecek ve arkasından kafasına hediye ettiği heykel ile vurup Zoe'yi kurtaracaktır. Ancak artık her şeyi öğrenmiş olan Jason, Zoe'yi terk edecek ve bu terk edilişe dayanamayan Zoe, kendisini bir arabanın altına atarak intihar edecektir.



Bu olay üzerine altı ay geçecek ve hastaneden çıkan Zoe, yaptıklarından pişman olarak cinsellik bağımlıları toplantılarına katılmaya başlayacak ve orada 10 yaşında iken arkadaşları tarafından tecavüze uğradığını ve bu durumun kendisinde böyle bir bağımlılığa yol açtığını itiraf edecektir.

Bu toplantıya gelen eşi Jason'da bunun bir hastalık olduğunu anlayıp Zoe'yi affedecek ve bu mutlu görüntüleri sonrasında film son bulacaktır.

Geçmişte yaşadığı olumsuz bir tecrübenin geleceğine yansıması ile bir hastalığı ortaya çıkan evli bir kadının yaşadığı cinsel sorunları izleyeceğiniz, çoğunlukla cinsellik içeren görüntüleri ile dram ve gerilim filmidir.