Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

21 Mart 2020 Cumartesi

Sinema: 28 Gün Sonra - 28 Days Later - İnsanları Saldırgan Bir Zombiye Çeviren Bir Virüs Salgını... / Konusu, Özeti, Afişler

28 Gün sonra - 28 Days Later

Oyuncular; Christopher Dunne, Kim McGarrity, Cillian Murphy
Yönetmen; Danny Boyle
Tür; Aksiyon, Korku, Bilim Kurgu

Konusu; Film, İngiltere'de ortaya çıkan ölümcül ve insanları saldırgan bir zombiye çeviren bir virüs ile mücadele eden insanların hikayesini konu almaktadır.

Özeti; Cambridge Primat Araştırma Merkezi'nde bulunan bazı maymunlar üzerinde deneyler yapan bilim insanları, bu maymunlara ölümcül bir virüs bulaştıracaklar ve bir gece hayvanları korumak için çalışan bir takım insanlar tarafından araştırma merkezine girilecek ve maymunlar serbest bırakılacaktır. İlk serbest kalan maymun hemen bir insana saldıracak ve bulaştırdığı virüs yüzünden saniyeler içinde O kişi bir zombiye dönüşecek ve akabinde çevresindeki insanlara ve onlarda dışarıya bu virüsü bulaştıracaklardır. Bu olayın 28 gün sonrası ile devam eden filmde Jim, gözlerini bir hastanede açacaktır. Salgının başladığı zamanlarda bir kargo firmasında çalışan Jim, trafik kazası geçirmiştir ve sonrasında gözlerini bu hastane açmıştır.





Uyandığında çevresinde kimseleri göremeyecek, hastaneden dışarı çıkacak ancak sokakları, caddeleri bomboş bulacaktır. Ortalıklarda insandan eser yoktur, şehir tamamen boşalmıştır.

Neler olduğunu anlamaya çalışan Jim, bir kiliseye girecek ve burada ilk olarak kendisine saldıran zombi bir rahibi görünce kaçmaya başlayacak ve peşine onlarca zombi takılacaktır.

Bu sırada Jim'i gören Selena ve Mark isimli iki kişi, O'nu bu zor durumdan kurtaracaklar ve kendi aralarına alacaklardır. Saklandıkları yerde Jim'e bütün olanları anlatacaklardır ve bunun üzerine Jim, ailesini görmek isteyecektir. Ertesi gün Jim'in ailesinin bulunduğu eve gidecekler ve Jim, ailesinin cesetleri ile karşılaşacaktır. Bir gece geçirdikleri bu evde Jim'in komşusu zombi olmuş şekliyle saldırınca Mark, yara alacak ve zombiye dönüşmeden önce Selena, Mark'ı öldürecektir. Artık Jim ile yalnız kalan Selena, birlikte bu evden ayrılacaklar ve yol üzerinde çok katlı bir binanın dairelerinden birinde lambaların yanıp söndüğünü fark edeceklerdir. Bu binaya çıkmaya çalışırlarken yine zombilerin saldırısına uğrayacaklar ve sonrasında onları dairede kızı ile birlikte oturan Frank kurtaracaktır. Frank, kızı Hannah ile bu evde yalnız yaşamaktadırlar ve çevrelerde yaşayan insanlar aramaktadırlar. Jim ve Selena'yı bulan Frank, onlara kısa bir zaman önce aldıkları bir radyo yayınını dinletecek ve bu yayında virüse tedavi bulduklarını söylemeleri üzerine, askerlerden oluşan bu topluluğun bulunduğu alana gitmek için Manchester şehrine doğru yola çıkacaklardır.





Frank'ın arabasına binerek yola çıkacaklar ve yolda karanlık bir tünele denk geleceklerdir. Tünelden geçmek zorunda kalacaklar ve içeride yollar kapalı olunca enkazın üzerinden arabayı sürmeleri nedeni ile tekerleri patlayacak ve tekeri değiştirmeye çalışırlarken birden yine zombilerin saldırısı altında kalacaklardır.

Son anda bu saldırıdan kurtulup, yol üzerinde bir kaç yerde konaklayarak dinlenip, sonunda radyo yayınlarının geldiği Manchester'e ulaşacaklardır.

Ancak Manchester tamamen yanmaktadır ve gittikleri askeri üste de kimseyi bulamamışlardır. Etrafı inceleyen Frank ise bir kargadan damlayan kan nedeni ile virüs kapacak ve birden zombileşmeye başlayacaktır. Bu sırada ortaya çıkan bir kaç askeri grup, Frank'i öldürecek ve Jim, Selena ve Hannah'ı alıp gizlendikleri alana götüreceklerdir. Burada sadece erkeklerin olduğu bir kaç askeri grup, çevrelerini duvarlarla ördükleri ve mayınlar döşeyerek kendilerini koruma altına aldıkları bir alanda yaşamaktadırlar ve radyo yayını yapanlar bu askerlerdir. Aslında amaçları soylarını ilerletmek için kadınlara ulaşmaktır ancak henüz Jim, Selena ve Hannah'ın bundan haberi yoktur. Kısa bir zaman sonra askerlerin niyetini anlayan Jim, kızlarla beraber kaçmaya çalışırken yakalanacak ve kampın dışındaki ormanda öldürülmek üzere iken Jim, kaçmayı başaracaktır. İçeride kızlarla birlikte olmaya hazırlanan askerler, dışarıdan Jim'in yönlendirmesi sayesinde zombilerin saldırısı ile karşılaşacaklar ve kampın içerisine girmeyi başaran Jim, kampta bulunan bir zombiyi de serbest bırakarak içerideki askerlere saldırmasını sağlayıp, zorlu mücadeleler içine girerek Selena ve Hannah'ı kurtarmayı başaracaktır.




Kamptaki bütün askerler öldükten sonra Jim ve kızlar, geldikleri araba ile kaçmayı başaracaklar ve film 28 gün sonrası ile devam edecektir. Aradan 28 gün geçmiştir ve Jim, Britanya'nın karantina bölgesi olduğunu öğrenmiştir ve ormanda olduğu sırada gökyüzünde bir uçak görmüştür. Yeniden bir uçağın geçmesi ihtimali üzerine sığındıkları bir evde kumaşlardan oluşan büyük bir yazı hazırlamışlardır ve bulundukları bölgenin üzerinden geçen bir uçağa kendilerini göstermeyi başaracaklar ve film böylelikle son bulacaktır.

Bir bilim araştırma merkezinden yayılan virüs nedeni ile zombileşen insanların sonrasında karantinaya alınan Britanya bölgesinde yaşanan gerilim ve aksiyon dolu olayların sahnelendiği, 28 Hafta Sonra isimli bir devam filmi de bulunan aksiyon, korku ve bilim kurgu filmidir.