Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

13 Şubat 2020 Perşembe

Sinema: Yeti Efsanesi - Abominable - Büyülü Özellikleri Olan Yavru Bir Yeti Varlığının Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Yeti Efsanesi - Abominable

Oyuncular; Chloe Bennet, Albert Tsai, Tenzing Norgay Trainor
Yönetmen; Jill Culton, Todd Wilderman
Tür; Aksiyon, Macera, Aile, Komedi, Animasyon

Konusu; Film, Yeti isimli sevimli ve büyülü bir yavru yaratığın ailesinden çalınması sonrasında Yi ve arkadaşlarının Yeti'yi yeniden ailesinin olduğu yaşam alanına götürmeye çalışmaları sırasında yaşanan macera ve aksiyon dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Yeti, Everest dağındaki ailesi ile yaşadığı yaşam alanından çalınmış yavru ve sevimli, aynı zamanda büyülü özellikleri olan bir yaratıktır. Çin'in Şangay kentinde bir tesiste hapis tutulan Yeti, buradan kaçmayı başaracak ve Yi isimli bir kızın ailesi ile birlikte yaşadığı apartmanın çatı katında saklanacaktır. Tesisten kaçtıktan sonra peşinde sürekli tesis çalışanları vardır ve Yeti, onlar için çok değerlidir. 





Sonrasında çatı katında saklanan Yeti, bu sırada babasından kalan anılarla yaşayan ve Dünya'nın özel bir çok bölgesini gezmek gibi bir hayali olan Yi isimli kızla tanışacaktır. 

Yi, ilk başta Yeti'den korksa da sonrasında O'na alışacak ve apartmanlarının çevresinde uçan helikopterden Yeti'yi aradıklarını fark edecektir ve O'nu saklayacaktır. Bu saklanma sırasında Yeti ile dost olan Yi, sonrasında Yeti'nin Everest Dağı'n da yaşadığını ve büyülü bir varlık olduğunu anlayacak ancak bu sırada Yeti'nin Yi'nin apartmanının çatısında saklandığını fark eden tesis çalışanları ve Burnish ile zoolog Dr. Zara'dan aksiyon dolu bir kaçma girişiminde bulunacaklardır. 

Bu kaçış sırasında Yi'nin apartmandan arkadaşları Jin ve Peng'de onlara katılacaktır ve hepsi birlikte Everest ismini verdikleri bu yavru Yeti varlığını Everest Dağı'ndaki ailesine götürmeye karar vereceklerdir. Önce bir yük gemisine binecekler ve burada Everest ile daha da yakınlaşarak dost olacaklardır. Gemiden indikten sonra bir kasanın içinde kamyonla yola devam etmeye çalışacaklar ancak Everest ve Peng'in içtiği kolalar yüzünden tuvaletleri gelince inmek zorunda kalacaklar ve burada Everest'in büyülerle dev yaban mersinlerini ortaya çıkardığını göreceklerdir. 





Yaban mersinleri o kadar büyüyecek ki onlardan kaçmak zorunda kalacaklar ve sonrasında peşlerindeki Dr. Zara ve adamları ile karşılaşacaklar, onlardan da bir kara hindi bağı çiçeğini büyüten Everest, arkadaşları ile çiçeğin üzerine binerek kaçmayı başaracaklardır. 

Birbirinden komik ve eğlenceli bir yolculuğa devam eden arkadaşlar, sonrasında yine Dr. Zara ve adamları ile karşılaşacaklar ve bu seferde Everest'in büyüleri ile çiçekleri dalgaya çevirmesi sonucunda ellerinden kurtulacaklardır. 

Bu sırada Yi'nin babasından kalan ve kendisi için çok özel olan kemanının kırılması sonrasında Everest, büyü ile yeniden kemanı tamir edecek ve artık Yi, bu kemanı çaldığı zaman büyülü bir şekilde her yerde çiçekler açmaya başlayacaktır. Aynı zamanda Yi, bu yolculuk sırasında geldikleri bütün bölgelerin aslında ziyaret etmek istediği yerler olduğunun farkına varacak ve bunu Everest'in yaptığını anlayacaktır. Bunun üzerine Everest Dağı'na çok yaklaşan arkadaşlar son bir köprüyü geçmek zorunda kalacaklardır ancak bu köprüde pusu kuran Dr. Zara ve adamları, Everest'i bayıltarak ve arkadaşlarını da tutsak alarak götürmeye çalışacaklardır. Bu mücadele sırasında köprüden aşağı düşen Yi, ölmeyecek ve tutunduğu ip ile yukarı çıkmayı başarıp Everest'in büyülü bir şekilde yeniden oluşturduğu kemanı çalarak Dr. Zara ve adamlarının gitmesine engel olacak ve Everest'i yeniden uyandıracaktır. 







Bu olay sonrasında kendine gelen Everest, Dr. Zara ve adamlarını etkisiz hale getirecek ve köprüyü geçtikten sonra ailesine kavuşacaktır. 

Everest'in ailesi yanlarına geldiği zaman Everest'in minik bir yavru olduğu ortaya çıkacak ve kendisini buraya getiren arkadaşları ile hüzünlü bir ayrılış sonrasında sevinçle ailesine kavuşacaktır.

Bu macera sonunda Yi'de uzak kaldığı anne ve anneannesine yeniden kavuşacak ve onların kıymetini daha iyi anladığı bu yeni anlayışı ile yaşamaya devam edeceklerdir. Son olarak Yi, Jin ve Peng'e yeni maceraları için bir kargo gelecek ve film böylelikle son bulacaktır.

Çok sevimli ve büyülü özellikleri olan yavru bir Yeti varlığının ailesine ulaşmak için verilen mücadelelerin ve bu sırada yaşanan komik ve eğlenceli olayların konu edildiği aksiyon, macera, aile, komedi ve animasyon filmidir.